Ervaring pakt een punt voor Zunobri

15 mei 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Het was goed korfbalweer in Veenwouden met 20 graden en een klein briesje
Veenwouden - zunobri

VEENWOUDEN – De laatste keer dat Zunobri 10 punten pakte was 22 oktober 2022. De thuiswedstrijd tegen Lemmer 1 werd toen gewonnen met 10-6. Daarna volgde een lange droogte, het zware zaalseizoen, Pallas als openingswedstrijd voor het vervolg van het veldseizoen. Dan nu de uitwedstrijd in Veenwouden, tegen Veenwouden. Naar huis met punten, minimaal.

Eén ding is zeker. Het was goed korfbalweer in Veenwouden met 20 graden en een klein briesje. Het was dan ook Veenwouden met de openingstreffer, 1-0. De spelers van Zunobri waren goed warm met vier rake treffers om gelijk het initiatief te nemen. Tjeerd de Jong maakt de gelijkmaker van dichtbij. Rolf Pera scoort van ver. Janneke van Hielkema scoort van dichtbij en Tjeerd maakt zijn tweede.

Met een 1-4 voorsprong voor Zunobri lijkt er geen vuiltje aan de lucht, een strakblauwe hemel. Het momentum ligt bij Zunobri en het vertrouwen straalt ervan af. Maar Veenwouden weet zich tegen Zunobri altijd terug te knokken. Dit hebben wij al gezien in de thuiswedstrijd tegen Veenwouden. Van een 3-1 voorsprong ging Zunobri naar een 3-6 achterstand. Om uiteindelijk met een gelijkspel van het veld te stappen.

5-4 op het scorebord. Zunobri is het even kwijt. Er zijn meer dan genoeg kansen voor de ploeg, maar als de bal niet door de mand valt, heb je er niks aan. Het restant van de eerste helft gaat de score gelijk op. Met veel moeite proberen de spelers Veenwouden bij te houden.

Simone Veenstra maakt de 5-5. Veenwouden voor de 6-5. Stefan Steenbergen is goed voor de 6-6 en Veenwouden neemt opnieuw de voorsprong, 7-6. Rust. Tijd om iedereen weer op scherp te zetten.

Van 1-4 naar een 7-6 achterstand. De spelers mogen zich achter hun oren krabben. Het is het gebrek aan inzet dat tot deze score heeft geleid. Te veel tegendoelpunten die voorkomen hadden kunnen worden. En zelf de kansen niet afmaken. De tweede helft wordt nog eens 30 minuten hard werken. Harder dan de eerste helft. Wil de ploeg de puntloze streak verbreken.

Fred Pera maakt direct de 7-7. Het speelveld is weer gelijk. Op een paar hobbels in het gras na. Veenwouden weer, 8-7. Janneke opnieuw van dichtbij, 8-8. Het wordt nog een lange wedstrijd als het zo doorgaat. Beide ploegen zijn gelijkwaardig aan elkaar. Beide ploegen willen punten pakken.

Opnieuw is het Veenwouden met vier rake doelpunten achter elkaar, 12-8. Met een kwartier op de klok vraagt coach Willem Pera om een time-out. Opnieuw de koppen bij elkaar. De spelers vragen om nog meer te geven. Zij moeten nu laten zien dat het zaalseizoen de ploeg sterker heeft gemaakt. Zij kunnen het zich niet veroorloven om de handdoek in de ring te gooien.

Simone en Rolf doen goede zaken om de achterstand te verkleinen tot 12-10. De tijd tikt door en Veenwouden maakt het Zunobri lastiger om terug te komen, 13-10. Zij proberen zoveel mogelijk tijd te winnen door rustig de aanvallen op te zetten. Zunobri moet meer risico nemen om balbezit te krijgen, met het risico om tegendoelpunten te krijgen.

Drie doelpunten om een punt te pakken. De reservetank is bijna leeg en Zunobri geeft alles om terug te komen. Karlijn Suurd maakt de 13-11. Nog twee doelpunten. Veenwouden blijft rustig rondspelen. De gemoederen beginnen op te lopen en het wordt steeds meer een knokwedstrijd, maar iedereen blijft sportief.

Steeds minder en minder tijd. Zunobri blijft er rustig onder en het zijn de gebroeders Rolf en Fred Pera die met hun jarenlange ervaring Zunobri over de streep trekken. 13-12, 13-13, Veenwouden kan niet meer rustig rondspelen. Scheidsrechter W. Kootstra fluit voor het einde.

Na 29 weken weet Zunobri 1 eindelijk weer een punt te pakken. Een welverdiend punt, waar zeker meer in zat. De puntloze streak is verbroken. Nu is het de vraag, hoeveel meer punten weet Zunobri dit seizoen nog te pakken?

Door: Stefan Steenbergen