Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Elker - Het Poortje vindt opvolger Greetje de Vries - Leggedoor

31 oktober 2017    Zuidhorn-nieuws
Peter Snijders nieuwe voorzitter Raad van Toezicht
Greetje de vries-leggedoor

Peter Snijders wordt per 1 januari 2018 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Elker - Het Poortje. Hij volgt Greetje de Vries - Leggedoor op die onlangs werd beedigd als Burgemeester van Zuidhorn. Elker – Het Poortje begeleidt en behandelt kinderen, jongeren en gezinnen die kampen met opgroei- en opvoedproblemen.

Peter Snijders is in het dagelijks leven burgemeester van de gemeente Hardenberg. Daarnaast bekleedt hij enkele bestuurs- en nevenfuncties. Per 1 januari 2018 neemt hij als nevenfunctie de voorzittersrol van de Raad van Toezicht op zich. Peter Snijders: “Goede specialistische zorg voor kwetsbare kinderen en jongeren is van groot belang. De verbinding met andere domeinen en samenwerking met gemeenten is daarbij essentieel. Ik wil me graag inzetten voor deze kinderen en jongeren in Noord-Nederland.”

De voorzittersfunctie is beschikbaar gekomen nadat Greetje de Vries - Leggedoor is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zuidhorn. Omdat die functie niet verenigbaar is met de functie bij Elker – Het Poortje heeft zij haar functie in de Raad van Toezicht neergelegd. Greetje de Vries – Leggedoor zat vanaf november 2006 in de Raad van Toezicht van Het Poortje, eerst als lid en later als voorzitter. Sinds de bestuurlijke fusie tussen Elker en Het Poortje op 1 januari 2014 is zij voorzitter van de Raad van Toezicht van Elker – Het Poortje.

We willen Greetje de Vries – Leggedoor hartelijk danken voor haar inhoudelijke gedrevenheid en enthousiaste en vakkundige inzet voor de kinderen en jongeren in Noord-Nederland. Wij denken met Peter Snijders een goede opvolger te hebben gevonden. We wensen Peter Snijders en Greetje de Vries – Leggedoor veel succes toe in hun nieuwe functie. Totdat Peter Snijders op 1 januari 2018 start, worden de voorzitterstaken tijdelijk waargenomen door de vice-voorzitter.

Elker – Het Poortje
De Combinatie Elker - Het Poortje is de moederstichting van de bestuurlijk gefuseerde stichtingen Elker Jeugd- en Opvoedhulp, Het Poortje Jeugdinrichtingen en Viyuna. In de moederstichting zijn de ondersteunende diensten samengebracht. Bij Elker - Het Poortje samen werken ruim 800 medewerkers.

Elker - Het Poortje begeleidt en behandelt kinderen, jongeren en gezinnen die kampen met opgroei- en opvoedproblemen. Dit kunnen eenvoudige, maar ook complexe problemen zijn. Het doel is om kinderen, jongeren en gezinnen (weer) mee te laten doen in de samenleving. Hierbij wordt nauw samengewerkt met gemeenten en ketenpartners.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Richard kempthorne ontvangt de erepenning van ard van der tuuk

Eerste Abel Tasman Erepenning voor Richard Kempthorne

16 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester van Nieuw-Zeelandse zustergemeente Tasman District (2007 – 2019 )
Lees verder →
Mollema-lombardije-twitter

Bauke over Algarve: “kan niet wachten om weer te beginnen”

16 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
uitstekende winter gehad, zonder tegenslagen en problemen.
Lees verder →
Voorleeswedstrijd 2020 linoek

Linoek van Dongen wint regionale ronde voorleeswedstrijd

16 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Ze zal binnenkort het Westerkwartier vertegenwoordigen in de halve finale
Lees verder →
Piezo (1)

Wetenschappelijke proeftuin Westerkwartier in gebruik genomen

14 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Piëzo-proeftuin op station Zuidhorn
Lees verder →
Andre kuipers-barontheater (6)

Avond voor ondernemers en ZZP-ers uit de gemeente Westerkwartier

14 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
dinsdag 3 maart in het BaronTheater Opende
Lees verder →
Portaal foto jenne hoekstra

Werk veelzijdig kunstenaar Gert Sennema in top 100

14 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
'Portaal' van Gert Sennema in top 100 kunstwerken in de openbare ruimte
Lees verder →