Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Elektriciteit tanken in Zuidhorn

20 april 2011    Zuidhorn-nieuws
Auto om laten bouwen in Aduard» Meer foto's Woensdag 20 april nam wethouder Jan Oomkes het nieuwe e-laadpunt voor elektrische voertuigen op het transferium bij het station van Zuidhorn officieel in gebruik. Dit

Auto om laten bouwen in Aduard
» Meer foto's

Woensdag 20 april nam wethouder Jan Oomkes het nieuwe e-laadpunt voor elektrische voertuigen op het transferium bij het station van Zuidhorn officieel in gebruik. Dit laadpunt is één van de twee elektrische laadpunten die de gemeente Zuidhorn heeft laten plaatsen.

Ivo van den Brink was de eerste die voorreed met zijn volledig elektrische auto. Ivo is een van de oprichters van Rebbl, een jong bedrijf uit Aduard dat bestaande auto's ombouwt naar elektrische auto's en deze auto’s een tweede leven geeft. Het bedrijf wil op deze manier een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving.

Oomkes is blij met de twee oplaadpunten; dit past uitstekend in het duurzame beleid van de gemeente. Ook is hij trots op de jonge ondernemers van Rebbl afkomstig uit Aduard. “dit soort bevlogen mensen hebben een voortrekkersrol en kunnen anderen enthousiasmeren”.

Rebbl is opgericht door Ivo van den Brink en Joost ter Doest. Twee pur sang ondernemers. En dus met een voorliefde voor auto’s. Mooi. Tijdloos. Opvallend. Maar die zich tijdens het autorijden niet schuldig willen voelen over de CO2-uitstoot. En dus kiezen voor elektrisch. Omdat hiermee de onschuldige lol terugkomt in het autorijden. Met een fantastische acceleratie. Zonder bijtelling. En voor een paar euro per tank.

Zij geloven dat mensen best hun steentje willen bijdragen aan een duurzame samenleving. Duurzaamheid wordt leuk als je niet ingewikkeld hoeft te doen om het te realiseren. Daarom bouwt Rebbl bestaande tijdloze auto’s om tot elektrische auto’s en geven ze daarmee een tweede leven. Dit doen ze door op een eenvoudige manier bewezen technologieën met elkaar te combineren.

» Meer weten? kijk op hun site en vraag een proefrit aan!De gemeente heeft de laadpunten laten plaatsen om het duurzaam rijden te stimuleren. Bestuurders van elektrische auto’s kunnen hun voertuig hier opladen. Het andere e-laadpunt in de gemeente staat op de carpoolplaats voor Aduard.

Duurzame mobiliteit
Elektrisch rijden draagt bij aan een schonere en gezondere leefomgeving. Het aantal elektrische auto’s neemt de komende jaren naar verwachting sterk toe. De schatting is dat er over tien jaar meer dan 200.000 elektrische auto’s rijden in Nederland. De gemeente stimuleert deze duurzame mobiliteit in het kader van het Klimaatbeleid. Onder duurzame mobiliteit verstaat de gemeente: minimale uitstoot van schadelijke gassen en geluid, bereikbaarheid, ruimtelijke kwaliteit, veiligheid, uitstekende leefomgeving en zekerheid van energievoorziening.

100.000 voertuigenplan
In 2008 heeft de gemeente Zuidhorn het Energieakkoord Noord Nederland ondertekend. Het 100.000 voertuigenplan is een uitwerking van het Energieakkoord voor duurzame brandstoffen. Het plan is bedoeld om duurzame mobiliteit te stimuleren. De drie noordelijke provincies streven ernaar in 2015 minimaal 100.000 voertuigen op duurzame brandstoffen of elektrische aandrijving in Noord-Nederland te laten rijden.
20-04-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Pand 10a

Pasar Ketjil in Pand 10a buurthuiskamer van Zuidhorn

18 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
'MARI MASOEK' ('Kom binnen').
Lees verder →
Next education windroos (12)

De Windroos naar Kinderuniversiteit met Peter Kuipers Munneke

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Finale Next Education
Lees verder →
Hoeve paradij bord

22 juni open Dag Hoeve Paradij

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Beleef en ervaar Paradij!
Lees verder →
Zunobri e2 2019  - foto erik schaberg

Zunobri E1 en E2 sluiten seizoen af met klinkende overwinningen

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Boelenslaan 3-0, Veenwouden 0-5
Lees verder →
Jazz te gast-2019 (2)

Jazz te Gast: “Wij vinden het hier leuk! Jullie ook toch?”

16 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Zowel publiek als artiesten genieten van openluchtconcerten
Lees verder →
Bureau

Meubilair zoekt tweede leven

14 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
De Gasunie heeft kantoormeubilair/spullen over die ze graag wil aanbieden aan stichtingen en verenigingen via de noordelijke Uitdagingen.
Lees verder →