Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Ei Ei Westerkwartier: Cultuur en Educatie

29 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
WESTERKWARTIER - Het Westerkwartier maakt zich op voor de toerist en de recreant voor het seizoen 2011. Op 25 april (tweede paasdag) vindt voor de derde keer het evenement Ei Ei Westerkwartier

WESTERKWARTIER - Het Westerkwartier maakt zich op voor de toerist en de recreant voor het seizoen 2011. Op 25 april (tweede paasdag) vindt voor de derde keer het evenement Ei Ei Westerkwartier plaats, de aftrap van het toeristisch en recreatief seizoen 2011. Het thema voor dit jaar is: ‘Westerkwartier: De tuin van Groningen’. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om te komen genieten van de vele activiteiten die overal worden georganiseerd. De komende weken krijgt u een indruk van de verschillende activiteiten van die dag. Kom, beleef en ervaar het Westerkwartier op tweede paasdag.

Op 28 locaties is tijdens Ei Ei Westerkwartier iets leuks te doen en op zeven hiervan exposeren ruim 1450 basisschoolleerlingen hun kunstwerk dat ze de komende weken gaan maken onder begeleiding van een zestal kunstenaars. Alle basisscholen in de gemeente Grootegast doen mee aan dit cultuureducatieproject 2011 met onderwerp ‘Kunst in de tuin van Groningen’. De kinderen kunnen hun ouders hun kunstwerken laten zien op de volgende locaties:

1. Curringherveld in Kornhorn, ter hoogte van Provincialeweg Garage Kruizinga: CBS Maranatha uit Kornhorn, CDS De Klister en OBS Het Kompas uit Opende en CBS Remmelt Booy uit Doezum.

2. Rondom boerderij Frijtum in Niehove, Frijtumerweg 3: CBS Rehoboth uit Oldekerk en CBS ’t Fundament uit Lutjegast.

3. Camping De Maarsdijk in Niekerk, Maarsdijk 3: CBS Rehoboth uit Oldekerk en OBS De Opstap uit Niekerk.

4. Tuincentrum Drint in Grootegast, Langeweg 20: CBS Jan Kuipers en GBS Johannes Bogerman uit Grootegast.

5. Struisvogelhouderij Wim de Krey in Boerakker, Noorderweg 35a: OBS De Opstap uit Niekerk

6. Warempel Art & Design in Grootegast, De Onderneming 9: CBS Jan Kuipers en OBS De Molenberg uit Grootegast.

7. Boomkwekerij & Hoveniersbedrijf Westerkwartier in Niebert, Halbe Wiersemaweg 2b: SWS De Aquarel uit Sebaldeburen.

Per cluster van een drietal scholen zijn twee kunstenaars actief, één die werkt in het ruimtelijke perspectief en één die werkt in het platte vlak. Gert Sennema en Heleen Wilkens komen naar de scholen uit het dorp Grootegast.

Heleen gaat o.a. naar de Notoaristuun om (bij mooi weer) daar te gaan werken, zij vertaalt de inspiratie die gehaald wordt uit het landschap naar een kunstwerk. Gert is vooral bekend als beeldend kunstenaar en artistiek leider van theaterspektakels als SWET.

In Opende/Kornhorn/Lutjegast komen Alie Popkema (bewerken van (spek)stenen) en de schilder Alette de Groot met de kinderen werken.

En in Sebaldeburen/Oldekerk/Niekerk/Doezum zullen Antje Sonnenschein (schilder) en Liesbeth Takken de natuur bij de kinderen brengen. Waarbij Liesbeth een ‘landscape artist’ is die werkt met natuurlijke materialen (foto). Sjoerd Huinink: “We hebben nadrukkelijk de link met de natuur gezocht in de kunstenaars. Als het enigszins mogelijk is, gaan de kinderen lekker buiten aan de slag. Deze kunstenaars hebben absoluut affiniteit met de natuur en het landschap, maar hoe zij dit interpreteren richting de kinderen, dat blijft een verrassing tot aan de expositie op tweede paasdag. U bent allen van harte welkom!”

»meer informatie over het programma

29-03-2011 WIZMeer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Instuif

Voetbal Instuif 4- en 5 jarigen

12 april 2021    Zuidhorn-nieuws
vv Zuidhorn organiseert in samenwerking met het Alfa-college een instuif speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 en 5 jaar.
Lees verder →
Politie-

Strafzaak moedermoord in Grijpskerk in juni voor de rechter

12 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Man uit Zuidhorn stak in oktober vorig jaar zijn 57-jarige moeder met een mes neer
Lees verder →
Bijen

Nationale Zaaidag: Voedselbanken voor Bijen

10 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Help mee aan Voedselbanken voor Bijen! Het doel is om met tienduizenden mensen tegelijk biologische bloemen voor bijen in te zaaien. Tuinen, balkonnetjes, dakterrassen, boomspiegels: volplempen die handel!
Lees verder →
Fietsexamen-2021 (1)

Allemaal een vier!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
en vier is de hoogste score bij het Fietsexamen
Lees verder →
Mantelzorg-ouder

Meepraten en -beslissen over mantelzorg in het Westerkwartier

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
online op maandag 7 juni van 13.00 tot 17.00 uur
Lees verder →
Avondvierdaagse-2019

Avondvierdaagse Zuidhorn Home edition inclusief medaille!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Er kan gelopen worden tot en met 30 juni 2021.
Lees verder →