Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Eerste auto’s gemeente Westerkwartier “zo duurzaam mogelijk ”

28 januari 2019    Zuidhorn-nieuws
Maar niet op Groen gas of stroom
Autos openbare werken (1)

Vorige week heeft de officiële overdracht plaats gevonden van een aantal nieuwe voertuigen aan wethouder Geertje Dijkstra voor het team Openbare Werken in Marum. Dit zijn de eerste auto’s die in de huisstijl van de gemeente Westerkwartier de weg op gaan.

In plaats van elektrisch of aardgas/groengas zijn benzine- en dieselauto’s aangeschaft. Dit uit praktische overwegingen wordt desgevraagd gesteld.

Elektrisch auto’s zijn niet RDW-goedgekeurd voor een trekhaak en de tankmogelijkheden voor aardgas/groengas zijn nog erg beperkt. In Leek en bij de gemeente werf in Noordhorn kan wel Groen Gas getankt worden. In of bij Grootegast en Marum nog niet. De onlangs aangeschafte bedrijfswagens zouden daardoor veel onnodige kilometers moeten rijden om te tanken.

Uiteraard streeft de gemeente Westerkwartier er naar om het bedrijfswagenpark zo veel mogelijk te verduurzamen, echter dit wel binnen de technische en praktische mogelijkheden op dat moment.

De auto´s zijn geleverd door de firma Century, hierop kwam enige kritiek omdat ook in het Westerkwartier voldoende autobedrijven zijn.

De nieuwe auto’s vervangen verouderde exemplaren. De overige auto’s van de voormalige gemeenten worden de komende tijd 1 voor 1 voorzien van de nieuwe huisstijl.

 

Naar aanleiding van dit artikel stelde raadslid Han Warmelink ( GL) een aantal vragen tijdens een raadsvergadering aan de wethouder of duurzaamheid wel een rol had gespeeld bij de aanschaf van de bedrijfswagens en waarom er in het verstrekte persbericht geen aandacht aan werd besteed. In het coalitie akkoord staat bijvoorbeeld dat het belangrijk is dat de gemeente een voorbeeldfunctie neemt milieu bewustzijn en duurzaamheid. Met name bij de aanschaf van nieuwe auto’s. Hij vond het een gemiste kans.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Snoeien fruitbomen foto stieneke van der wal

Workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard weer van start

18 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
U kunt zich aanmelden!
Lees verder →
Tafeltennis ouderen

Start OldStars tafeltennis in Leek uitgesteld

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Op de reguliere dinsdagavond kan wel weer worden getafeltennist. Geïnteresseerden in tafeltennis zijn dan uiteraard welkom om een balletje te komen slaan!’.
Lees verder →
Johan hamster cu

ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als nieuwe gedeputeerde Groningen

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Opvolger Henk Staghouwer
Lees verder →
Politie-

Drugsdealer betrapt en defensievoertuig kust boom

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
112 nieuws
Lees verder →
Leerlingen rsg de borgen

rsg de Borgen opent deuren digitaal voor leerlingen groep 8

14 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Open Festival Week opnieuw online!
Lees verder →