Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’

6 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie
Fiets helm senior

Doortrappen Groningen start deze maand met een speciale actie: ‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’. 60-plussers die een fietstochtje in hun omgeving maken, kunnen bijdragen aan een goed doel. Voor elke vijftig fietstochtjes doneert Doortrappen Groningen namelijk een kinderfiets en een fietshelm aan het ANWB Kinderfietsenplan in de provincie Groningen. Zo profiteren zowel senioren als kinderen van wie de ouders zich geen fiets kunnen veroorloven van de voordelen die fietsen biedt. Fietsen is goed voor de gezondheid, zelfredzaamheid en sociale contacten.

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’ start in juni en loopt door tot in 2024. 60-plussers in de provincie Groningen kunnen meedoen door een fietstochtje te maken naar een leuke plek in hun omgeving, het liefst samen met een andere senior. Er is geen minimaal af te leggen afstand. Door een foto in te sturen, draagt hun fietstocht bij aan de inzameling van kinderfietsen. De deelnemers maken daarnaast kans op een high tea voor twee personen.

Het goede doel
Voor veel kinderen in Groningen is het hebben van een eigen fiets niet vanzelfsprekend. Daarom schenkt Doortrappen Groningen voor iedere vijftig geregistreerde fietstochtjes een kinderfiets en een fietshelm aan het Groningse ANWB Kinderfietsenplan. Zij zorgen ervoor dat de gedoneerde fietsen terecht komen bij Groningse kinderen die zonder fiets nu noodgedwongen stil staan. Zo kan ook de volgende generatie profiteren van de vele voordelen die fietsen biedt. Op www.doortrappengroningen.nl is te vinden hoeveel kinderfietsen er al zijn gedoneerd. Doortrappen Groningen hoopt met de actie zoveel mogelijk senioren te stimuleren om op de fiets te (blijven) stappen. Naast deze actie organiseren zij ook vele andere leuke en leerzame fietsactiviteiten die helpen om te blijven fietsen tot je 100ste.

Fietsmaand Juni
Toevallig is er in juni ook een campagne met als doel om Groningers te inspireren om wat vaker de fiets te pakken en kennis te laten maken met de mooie fietsroutes in hun omgeving. Routebureau Groningen (http://www.routesingroningen.nl) en het knooppuntennetwerk worden hierbij in de schijnwerpers gezet, met als doel om de bestaande fietsroutes onder de aandacht te brengen.

Organisatie
Het programma Doortrappen in een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In Groningen is dit overgenomen door de provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen. Alle gemeenten in Groningen werken eraan mee. Het programma wordt uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, de Fietsersbond, VeiligheidNL en Senza Communicatie. Ze werken daarbij samen met allerlei organisaties, instellingen en mensen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Groningen.

Kijk voor meer informatie over Doortrappen op www.doortrappengroningen.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkoppen

Stem mee op welke van de vijf plekken de betonkoppen moeten komen

29 september 2023    Zuidhorn-nieuws
"heeft even geduurd.............................
Lees verder →
Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →