Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Dokter Plaggemars had alleen maar vrienden

10 maart 2016    Zuidhorn-nieuws
Siebe Plaggemars zette zich 32 jaar in voor de gezondheid van zijn patiënten in Oldehove, Niehove en Saaksum.

De huisarts in ruste overleed in Groningen, de stad waar hij zijn jeugd en studietijd doorbracht en waar hij na zijn pensionering tien jaar geleden terugkeerde. Familie en vrienden bestempelen hem als een prettige, beminnelijke man die leefde naar het motto Keer je gezicht naar de zon, dan valt de schaduw achter je.

Geroemd
De tweeduizend patiënten voor wie dokter Plaggemars dag en nacht de zorg had roemden hun huisarts bij zijn afscheid. Een echte plattelandsdokter die praktijk aan huis hield en vanuit de woning ook de geneesmiddelen voor zijn patiënten verstrekte. De dorpelingen hoefden maar aan te bellen en de deur ging open, weten zoon Rik en dochter Imke zich te herinneren.

Om aan de druk van de patiëntenzorg te ontkomen kocht het gezin een vakantiehuis op Schiermonnikoog waar hij als kind met ouders en vijf broers jaarlijks vier weken in de zomertijd vertoefde en goede herinneringen aan bewaarde. Ook daar etaleerde Siebe Plaggemars zijn hartelijke karakter. Niet alleen bij de toeristen, maar zeker ook bij de eilanders. Voor familie en vrienden was hij de verbindende factor die oneffenheden in relaties gladstreek en grote interesse voor zijn medemens toonde.

Domineesgezin
Siebe Cornelis Plaggemars groeide met vijf broers op in het domineesgezin dat aan de Nassaulaan woonde. Vader preekte voor de Nederlands Hervormde Gemeente en moeder gaf onderwijs aan de Prinses Julianaschool. De zes broers Plaggemars kende iedereen in de Oranjewijk. Na de lagere school ging Siebe zoals de familietraditie het wilde, naar het Willem Lodewijk Gymnasium en studeerde medicijnen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Ongeneeslijk ziek
De huisarts kwam na zijn terugkeer in Groningen tot de ontdekking dat hij in die 32 jaar nooit tijd had kunnen nemen voor een hobby. Triest was in 2002 het overlijden van zijn vrouw Renske, de moeder van zijn kinderen. Zij had al die jaren in Oldehove het wel en wee van een drukke plattelandspraktijk ervaren. Tien jaar geleden kwam de eerste diagnose van een ongeneeslijke ziekte die vorige week een einde aan zijn 71-jarige leven maakte.

Partner Carla, familie, intimi en vrienden herdenken donderdag het leven van een man die zij graag nog jaren in hun nabijheid hadden willen houden.

DvhN Menno Hoexum

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

437075261 926703466131875 2616157768649182089 n

Zwemabonnementen en zwemles voor iedereen

13 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De zwembaden gaan weer open. Als er niet genoeg geld is voor een abonnement of zwemles zijn hier potjes voor!
Lees verder →
Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →