Doelpuntrijke wedstrijd voor Zunobri

28 september 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zunobri dat nu wel op zoek was naar de winst reisde afgelopen zaterdag af naar Vefo uit Veeningen

Na een gezellige autorit van een uurtje floot scheidsrechter Middag in voor de wedstrijd die plaats vond op de grasmat naast de plaatselijke speeltuin in Veeningen. Voorafgaande aan de wedstrijd werd er in de kleedkamers besproken dat het belangrijk was om als team te spelen en presteren. Wanneer er vorige week nog veel als individuen werd gespeeld was dit vandaag heel anders.

Vefo opende al snel de wedstrijd door twee maal de korf te vinden. Zunobri, dat gesponsord wordt door Veenstra en Stroeve bv en Gebroeders van der Leest V.O.F. Glas en Schilderwerken, was niet erg onder de indruk hiervan en bleef hun eigen spel spelen. Als snel was daar het eerste doelpunt aan de zijde van Zunobri gemaakt door Peter Schutte. Kort hierna bracht Janneke van Hielkema Zunobri weer naar gelijke hoogte door een mooi afstandsschot. Door doelpunten van John Beeftink, Janneke van Hielkema, Manon Brander en Simone Veenstra was de stand na 30 minuten 7 – 6 in het voordeel van Vefo. In de 31e minuut van de wedstrijd wist Zunobri op voorsprong te komen door een afstandsschot van Manon Brander. Vlak voor rust wist Zunobri nog 3 maal de korf te vinden wat de ruststand bracht op een 8 – 10 voorsprong voor de Zuidhorners. Na een kopje zeer sterke thee as de openingstreffer na rust voor Zunobri. Junior Simone Veenstra wist doormiddel van een mooi afstandsschot de stand op 8 – 12 te brengen. Janneke van Hielkema reageerde snel wat resulteerde in weer een mooie score. Door goed korf werk van Tjeerd de Jong wisten Alie Pera en Manon Brander beide de korf te vinden met een afstandsschot. Inmiddels is er een mooie voorsprong opgebouwd van 8 – 14. Junior Jorien de Boer mocht nog binnen de lijnen komen en verving hiermee Alie Pera. Vefo wist na rust ook weer tot scoren te komen wat het gat iets kleiner maakte. Wietse van der Noord bracht het verschil echter tot vijf doelpunten door twee maal de korf te vinden. De wedstrijd was zo goed als binnen. Met nog een paar minuten op de klok wist Zunobri nog twee maal te scoren wat de eindstand bracht op 13 – 20 in het voordeel van de Zuidhorners.

In tegenstelling tot vorige week wist Zunobri het gele mandje vandaag wel te vinden wat resulteerde in twee mooie winst punten. Inmiddels hangen de blauwe shirtjes weer op de waslijn wachtend op onze volgende wedstrijd, 10 oktober uit tegen Kinea.

Doelpunten: Janneke van Hielkema; 5 , Manon Brander; 4, John Beeftink; 4, Simone Veenstra; 2, Peter Schutte; 2, Wietse van der Noord; 2, Alie Pera; 1.