Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Documentaire van theaterreeks heringedeeldGR op PodiumTV

28 januari 2018    Zuidhorn-nieuws
Op woensdag 7 februari 2018 zendt PodiumTV de vierde in een reeks van acht gloednieuwe documentaires uit van Beno Hofman.

De reeks ‘heringedeeldGR’ heeft als onderwerp de gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen. Voor die tijd, vanaf 17 tot en met 26 januari,  speelt de gelijknamige voorstelling in Westerkwartier.

De komende jaren worden de meeste gemeenten in de provincie Groningen heringedeeld. Het aantal wordt teruggebracht van ruim twintig gemeenten tot minder dan tien. Voor Beno Hofman, ook wel bekend als de Stadshistoricus van Groningen, en zijn team (bestaande uit Jeen de Vos en Menno Knevel) was het aanleiding om de documentairereeks heringedeeldGR te maken voor PodiumTV.

En dat niet alleen: zeven van de acht documentaires, die elk als onderwerp een nieuwe fusiegemeente hebben, worden vertoond tijdens de gelijknamige theatervoorstelling van regisseur Maaike van den Hoek in de her in te delen gemeenten.

Op 7 februari zendt PodiumTV de documentaire uit over Westerkwartier. De gemeente zal bestaan uit Zuidhorn, Grootegast, Marum en Leek. Bijzonder is dat Marum en Leek nog niet eerder een herindeling meemaakten. Tijdens de herindelingen in 1990 – De Slag van ’90 – ontsprongen zij de dans. Behalve voorgenoemde gemeenten wordt Westerkwartier bovendien nog groter: de gemeente Ezinge, die in ’90 werd samengevoegd met Winsum, komt erbij. Landschapstechnisch klopt dat ook wel, want de plaats ligt aan de andere kant van het Reitdiep. Beno Hofman spreekt onder andere met Fokko Leutscher uit Garnwerd, die haarfijn uitlegt waarom zijn woonplaats beter thuis is in Westerkwartier.

De documentaire over de gemeente Westerkwartier is te zien op PodiumTV op woensdag 7 februari. Voor meer informatie over de documentaires, de voorstelling en andere activiteiten rondom heringedeeldGR, kijk op de website http://www.heringedeeldgr.nl De documentaires zijn te zien op PodiumTV Ziggo (kanaal 35), KabelNoord (19) en SKV  (Veendam 19).

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkoppen

Stem mee op welke van de vijf plekken de betonkoppen moeten komen

29 september 2023    Zuidhorn-nieuws
"heeft even geduurd.............................
Lees verder →
Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →