Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Diverse cursussen in bibliotheken Leek, Marum en Zuidhorn

17 december 2012    Zuidhorn-nieuws
Modestyling, tuinarchitectuur en fotobewerking Vanaf januari 2013 starten er weer diverse cursussen. Ze worden georganiseerd in samenwerking met de Volksuniversiteit Groningen.

Op woensdag 16 januari en donderdag 17 januari, van 10.00-11.30 uur, start Arie Noordhof in de bibliotheken van respectievelijk Leek en Zuidhorn de cursus En nu…Picasa. Over de vele mogelijkheden van dit bewerkingsprogramma, zoals opslaan, printen, versturen, branden en nog veel meer. De cursusduur is zes bijeenkomsten.
Vanaf woensdag 6 en donderdag 7 maart worden in de bibliotheken van Leek en Zuidhorn Opfriscursussen Windows 7, internet en e-mail aangeboden. Deze cursus is bedoeld voor hen die hun kennis over dit besturingssysteem, internet en e-mail willen opfrissen om zo makkelijker te kunnen doorstromen naar vervolgcursussen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten, van 10.00-11.30 uur.
Op woensdag 9 januari start Joke Swart in Bibliotheek Leek de cursus Styling – Kies mode stijlbewust, een cursus die inzicht biedt in kleur bij de keuze van uw kleding en make-up. Een kleuranalyse maakt deel uit van de cursus. De cursusduur is vier bijeenkomsten. De bijeenkomsten duren van 9.30-12.00 uur.
Op donderdag 7 maart start Joke Swart in Bibliotheek Marum met de cursus Garderobemanagement, het sluitstuk. Als afsluiting van het stylingdrieluik wordt gewerkt aan een stappenplan om de bestaande garderobe te kunnen beoordelen. Hoe vindt u balans tussen inhoud van uw klerenkast, het beschikbare budget en een moderne, stijlvolle uitstraling? De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, van 19.30–22.00 uur.
De cursus Tuinarchitectuur wordt in de bibliotheken van Leek en Zuidhorn aangeboden. De start is op respectievelijk woensdag 9 januari en donderdag 10 januari van 9.30-12.00 uur. Een praktische workshop tuinontwerpen met veel aandacht voor de ruimtelijke invulling en het plantenschema. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten.

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u zich aanmelden via http://www.vugroningen.nl of in de bibliotheek. Bibliotheekleden ontvangen een korting van € 5,00, donateurs van de VU krijgen bij deelname een korting van € 10,00. Voor meer informatie kunt u terecht in de bibliotheken van Leek, Marum en Zuidhorn en op de website http://www.vugroningen.nl.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Richard kempthorne ontvangt de erepenning van ard van der tuuk

Eerste Abel Tasman Erepenning voor Richard Kempthorne

16 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester van Nieuw-Zeelandse zustergemeente Tasman District (2007 – 2019 )
Lees verder →
Mollema-lombardije-twitter

Bauke over Algarve: “kan niet wachten om weer te beginnen”

16 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
uitstekende winter gehad, zonder tegenslagen en problemen.
Lees verder →
Voorleeswedstrijd 2020 linoek

Linoek van Dongen wint regionale ronde voorleeswedstrijd

16 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Ze zal binnenkort het Westerkwartier vertegenwoordigen in de halve finale
Lees verder →
Piezo (1)

Wetenschappelijke proeftuin Westerkwartier in gebruik genomen

14 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Piëzo-proeftuin op station Zuidhorn
Lees verder →
Andre kuipers-barontheater (6)

Avond voor ondernemers en ZZP-ers uit de gemeente Westerkwartier

14 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
dinsdag 3 maart in het BaronTheater Opende
Lees verder →
Portaal foto jenne hoekstra

Werk veelzijdig kunstenaar Gert Sennema in top 100

14 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
'Portaal' van Gert Sennema in top 100 kunstwerken in de openbare ruimte
Lees verder →