Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Diverse cursussen in bibliotheken Leek, Marum en Zuidhorn

17 december 2012    Zuidhorn-nieuws
Modestyling, tuinarchitectuur en fotobewerking Vanaf januari 2013 starten er weer diverse cursussen. Ze worden georganiseerd in samenwerking met de Volksuniversiteit Groningen.

Op woensdag 16 januari en donderdag 17 januari, van 10.00-11.30 uur, start Arie Noordhof in de bibliotheken van respectievelijk Leek en Zuidhorn de cursus En nu…Picasa. Over de vele mogelijkheden van dit bewerkingsprogramma, zoals opslaan, printen, versturen, branden en nog veel meer. De cursusduur is zes bijeenkomsten.
Vanaf woensdag 6 en donderdag 7 maart worden in de bibliotheken van Leek en Zuidhorn Opfriscursussen Windows 7, internet en e-mail aangeboden. Deze cursus is bedoeld voor hen die hun kennis over dit besturingssysteem, internet en e-mail willen opfrissen om zo makkelijker te kunnen doorstromen naar vervolgcursussen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten, van 10.00-11.30 uur.
Op woensdag 9 januari start Joke Swart in Bibliotheek Leek de cursus Styling – Kies mode stijlbewust, een cursus die inzicht biedt in kleur bij de keuze van uw kleding en make-up. Een kleuranalyse maakt deel uit van de cursus. De cursusduur is vier bijeenkomsten. De bijeenkomsten duren van 9.30-12.00 uur.
Op donderdag 7 maart start Joke Swart in Bibliotheek Marum met de cursus Garderobemanagement, het sluitstuk. Als afsluiting van het stylingdrieluik wordt gewerkt aan een stappenplan om de bestaande garderobe te kunnen beoordelen. Hoe vindt u balans tussen inhoud van uw klerenkast, het beschikbare budget en een moderne, stijlvolle uitstraling? De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, van 19.30–22.00 uur.
De cursus Tuinarchitectuur wordt in de bibliotheken van Leek en Zuidhorn aangeboden. De start is op respectievelijk woensdag 9 januari en donderdag 10 januari van 9.30-12.00 uur. Een praktische workshop tuinontwerpen met veel aandacht voor de ruimtelijke invulling en het plantenschema. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten.

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u zich aanmelden via http://www.vugroningen.nl of in de bibliotheek. Bibliotheekleden ontvangen een korting van € 5,00, donateurs van de VU krijgen bij deelname een korting van € 10,00. Voor meer informatie kunt u terecht in de bibliotheken van Leek, Marum en Zuidhorn en op de website http://www.vugroningen.nl.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht vlag tocht om de noord hielke westra 190921

Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

26 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra
Lees verder →
Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →