Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Dit is waarom we zo dol zijn op koffie!

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Koffie nathan-dumlao-6vhpy27jdps-unsplash

Een heerlijke kop koffie om de dag te beginnen, te eindigen of tijdens gezellige praat met de visite. Koffiedrinken hoort bij de Nederlandse cultuur. Al snel vragen we mensen om een ‘bakkie’ te komen doen. Dat hoort erbij. Het voelt onbeleefd om gasten geen koffie (of thee) aan te bieden. Het hoort er niet alleen bij, het is ook nog een ontzettend lekker. Maar wist je dat koffie naast dit alles ook nog een aantal voordelen heeft? Geen wonder dat we zo dol zijn op koffie!

Zelf doen
Groot voordeel van koffie is dat je het in Nederland ook heel gemakkelijk zelf kunt zetten. Je hoeft echt de deur niet uit om de lekkerste kop te drinken. Er zijn tegenwoordig menig goede koffiezetapparaten die dit mogelijk maken. Hou er wel rekening mee dat je deze apparaten op de juiste manier moet verzorgen en ook de beste producten moet gebruiken om het beste uit je apparaat te kunnen halen. Vergeet daarom ook zeker het gebruik van jura reinigingstabletten niet om je Jura koffie- of espressomachine te reinigen. Niemand drinkt graag koffie uit een vies apparaat.

Koffie is overal te vinden
Het maakt niet uit waar ter wereld je ook heen reist, koffie is universeel. In elk land bestaat er wel een vorm van koffie. Of dat ook de beste koffie is? Daar valt over te speculeren. Maar feit blijft dat iedereen van het bestaan afweet en dat koffie meestal op een soortgelijke manier wordt gebruikt als in ons land. Het wordt toegepast om te activeren, mensen samen te brengen, voor de gezelligheid en om gewoon te genieten.

Groot aanbod
Er is een enorme verscheidenheid aan smaken als het om koffie gaat. Denk alleen maar aan de hoeveelheid koffiebonen die je kunt vinden als je naar een speciaalzaak gaat. Welke smaak favoriet is, hangt geheel van jouw eigen smaakprofiel af. Dat is dan ook het leuke aan koffie. Het smaakt overal anders. De koffie bij de buurvrouw zal heel anders smaken dan thuis. Net als de koffie op het werk of bij je favoriete restaurant. Door de enorme verscheidenheid aan smaken is het altijd spannend om een kopje koffie te bestellen en is er ook genoeg keus als je koffiebonen voor thuis uit wil zoeken.

Heb je zelf een geavanceerde koffiemachine en ben je op zoek naar nieuwe koffiebonen? Wees je er dan van bewust dat je je bij de aankoop van koffiebonen niet volledig moet laten leiden door de prijs. De koffiebonen bepalen namelijk de smaak van de koffie. Als je een verkeerde keuze maakt, is dat natuurlijk ongelooflijk zonde. Bij de meeste koffiespeciaalzaken kun je gelukken de verschillende bonen uitproberen en zo de juiste keuze maken.

Gezondheidsvoordelen
Natuurlijk is het niet goed om de hele dag door koffie te drinken. Wanneer je dit echter met mate drinkt, kan dit enorm veel gezondheidsvoordelen opleren. Zo levert het goede vitaminen, antioxidanten en enkele gezonde voedingsstoffen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Wegman 35 jaar

Ruim halve eeuw Wegman in Zuidhorn

31 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
( 20 jaar senior en 35 junior )
Lees verder →
Verkeersexamen 2023 (1)

Leerlingen op de fiets voor examen

31 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gaan we zo goed?
Lees verder →
Statushouders werken bij novatec

Statushouders werken bij Novatec aan hun taal- en werknemersvaardigheden

31 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
werk op de verschillende afdelingen
Lees verder →
Verplaatsen 4 mei monument (3)

Verplaatsen monument oorlogsslachtoffers gestart

31 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
lang gekoesterde wens in vervulling
Lees verder →
Burgerparticipatie

Burgerparticipatie? Doet u daar aan?

30 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Jantine Tjeerdema, Isa Broersen, Marijke Herder, Noëlle el Kaabouch en Anna Steenbergen willen dat graag weten.
Lees verder →
Oostergast jan en jannie winkel 60 jaar getrouwd foto 3

Jan en Jannie Winkel 60 jaar getrouwd

30 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Het begon met het schrijven van een brief. “Tegenwoordig heb je Tinder, maar vroeger correspondeerde je,”
Lees verder →