Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Dit is waarom we zo dol zijn op koffie!

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Koffie nathan-dumlao-6vhpy27jdps-unsplash

Een heerlijke kop koffie om de dag te beginnen, te eindigen of tijdens gezellige praat met de visite. Koffiedrinken hoort bij de Nederlandse cultuur. Al snel vragen we mensen om een ‘bakkie’ te komen doen. Dat hoort erbij. Het voelt onbeleefd om gasten geen koffie (of thee) aan te bieden. Het hoort er niet alleen bij, het is ook nog een ontzettend lekker. Maar wist je dat koffie naast dit alles ook nog een aantal voordelen heeft? Geen wonder dat we zo dol zijn op koffie!

Zelf doen
Groot voordeel van koffie is dat je het in Nederland ook heel gemakkelijk zelf kunt zetten. Je hoeft echt de deur niet uit om de lekkerste kop te drinken. Er zijn tegenwoordig menig goede koffiezetapparaten die dit mogelijk maken. Hou er wel rekening mee dat je deze apparaten op de juiste manier moet verzorgen en ook de beste producten moet gebruiken om het beste uit je apparaat te kunnen halen. Vergeet daarom ook zeker het gebruik van jura reinigingstabletten niet om je Jura koffie- of espressomachine te reinigen. Niemand drinkt graag koffie uit een vies apparaat.

Koffie is overal te vinden
Het maakt niet uit waar ter wereld je ook heen reist, koffie is universeel. In elk land bestaat er wel een vorm van koffie. Of dat ook de beste koffie is? Daar valt over te speculeren. Maar feit blijft dat iedereen van het bestaan afweet en dat koffie meestal op een soortgelijke manier wordt gebruikt als in ons land. Het wordt toegepast om te activeren, mensen samen te brengen, voor de gezelligheid en om gewoon te genieten.

Groot aanbod
Er is een enorme verscheidenheid aan smaken als het om koffie gaat. Denk alleen maar aan de hoeveelheid koffiebonen die je kunt vinden als je naar een speciaalzaak gaat. Welke smaak favoriet is, hangt geheel van jouw eigen smaakprofiel af. Dat is dan ook het leuke aan koffie. Het smaakt overal anders. De koffie bij de buurvrouw zal heel anders smaken dan thuis. Net als de koffie op het werk of bij je favoriete restaurant. Door de enorme verscheidenheid aan smaken is het altijd spannend om een kopje koffie te bestellen en is er ook genoeg keus als je koffiebonen voor thuis uit wil zoeken.

Heb je zelf een geavanceerde koffiemachine en ben je op zoek naar nieuwe koffiebonen? Wees je er dan van bewust dat je je bij de aankoop van koffiebonen niet volledig moet laten leiden door de prijs. De koffiebonen bepalen namelijk de smaak van de koffie. Als je een verkeerde keuze maakt, is dat natuurlijk ongelooflijk zonde. Bij de meeste koffiespeciaalzaken kun je gelukken de verschillende bonen uitproberen en zo de juiste keuze maken.

Gezondheidsvoordelen
Natuurlijk is het niet goed om de hele dag door koffie te drinken. Wanneer je dit echter met mate drinkt, kan dit enorm veel gezondheidsvoordelen opleren. Zo levert het goede vitaminen, antioxidanten en enkele gezonde voedingsstoffen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Bricabrac (1)

Volop belangstelling voor garageverkoop / Bricabrac De Gast 62

14 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Komende zaterdag 20 april van 11:00u - 16:00u weer een mogelijkheid om langs te komen
Lees verder →
437075261 926703466131875 2616157768649182089 n

Zwemabonnementen en zwemles voor iedereen

13 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De zwembaden gaan weer open. Als er niet genoeg geld is voor een abonnement of zwemles zijn hier potjes voor!
Lees verder →
Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →