Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Discussieavond PvdA over regionale economie

6 november 2017    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Meepraten over verkiezingsprogramma 2019-2022
Pvda wk ploeg

Donderdag 16november a.s. om 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.45 uur) houdt de PvdA-Westerkwartier in Infocentrum landgoed Nienoord, Nienoord 20 te Leek een vijfde (gratis toegankelijke) discussieavond in een reeks van vijf ter voorbereiding van het PvdA verkiezingsprogramma 2019-2022. Deze avond staat in het teken van de ontwikkeling van de regionale economie.

Het Westerkwartier: plattelandsgemeente in het hart van het Noorden. Logistiek dichtbij de snelweg A7, verbindende streek tussen de steden Groningen en Drachten en een schakel tussen de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Het Westerkwartier: het dichtst ‘bepaarde’ gebied van Nederland, een gebied met een bijzonder groot aantal ZZP’ers en van oudsher veel agrarische bedrijvigheid. Welke kansen en bedreigingen zijn er voor de toekomst van de regionale economie? Hoe zetten we gezamenlijk in op economische groei? Hoe kan de gemeente economische ontwikkeling bevorderen en faciliteren? En hoe staat het met de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt?

Na presentaties van o.a. Sierdjan Koster (hoofddocent economische geografie van de RUG) en Henk ten Brinke (CMO Stamm) is er ruimte voor een discussie tussen de zaal en de sprekers.

Iedereen is welkom. De PvdA stelt mede op basis van de opbrengst van deze bijeenkomsten haar verkiezingsprogramma 2019-2022 vast. Over dat programma beslissen uiteindelijk de leden van onze partij. Maar dit is het moment om mee te praten.

Achtergrond
In november 2018 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Voor het eerst gaan de kiezers van Marum, Grootegast, Zuidhorn en Leek naar de stembus om samen één nieuwe raad te kiezen. Hoe gaat dat nieuwe Westerkwartier er uit zien? Hoe versterken we de sociale en economische structuur van dit gebied van dorpen, coulissen, bossen, kwelders, dijken en rivieren? Hoe wordt het Westerkwartier nog meer het ‘beste’ kwartier om te wonen, werken en te recreëren?

Daarover organiseert de PvdA dit najaar vijf bijeenkomsten onder het motto : ‘PvdA: De rode draad in het Westerkwartier’. 21 september Zuidhorn: duurzaamheid /5 oktober Niekerk-Grootegast: sterke kernen/leefbaarheid /11 oktober Marum: sociale zekerheid /2 november Marum: betaalbaar wonen /16 november Leek: lokale economie. Meer info: http://www.pvdawesterkwartier.nl.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Jeroen en jeroen

3e Single Jeroen Oosterhof

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Na, Op deze mooie dag en Laat de glazen klinken
Lees verder →
Nicole puutvol

Puut start in Zuidhorn

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Winkel in tweedehands (kinder) kleding mooie aanvulling winkelaanbod
Lees verder →
Busstation (2)

P10 blij met de aandacht voor de regio

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
aandacht hard nodig om de neerwaartse spiraal van verschraling in landelijke gebieden te stoppen
Lees verder →
Jazz te gast 010 (12)

Groninger cultuurprijzen 2024 zoekt kandidaten

16 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
De prijzen zijn bedoeld voor personen, instellingen of groepen die een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele landschap
Lees verder →
 

Definitief ontwerp nieuwbouw Lauwers College bekend

16 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Op 4 juni vindt een inloopbijeenkomst plaats
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over passende zorgverzekering, Juni Fietsmaand & Summerproat

14 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 14 mei 2024
Lees verder →