Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Dichtjournaal eindigt met bundel

27 november 2009    Zuidhorn-nieuws
Dichtjournaal eindigt met bundel ‘Dichter bij het nieuws’ GRIJPSKERK- In een jaar tijd waren er op de site dichtjournaal.nl zo`n 1400 gedichten te lezen. Iedere dag brengt de site het nieuws in dichtvorm.

Dichtjournaal eindigt met bundel ‘Dichter bij het nieuws’

GRIJPSKERK- In een jaar tijd waren er op de site dichtjournaal.nl zo`n 1400 gedichten te lezen. Iedere dag brengt de site het nieuws in dichtvorm. Groot nieuws, leuke gedichten en genoeg afwisseling. Omdat het jaar bijna op zijn einde loopt, zijn de leukste nieuwsgedichten gebundeld in de dichtbundel ‘Dichter bij het nieuws’.

De tachtig pagina`s tellende bundel is een compilatie in de vijf categorieën die ook op de site te vinden zijn. De meeste bundels die op de site werden uitgegeven waren digibundels, ‘Dichter bij het nieuws’ is echter een boek, uitgegeven door boekscout.nl. Dichter Koos van der Goot vindt het een kroon op zijn werk. “Het is geweldig dat als je, je een jaar lang iedere dag inzet om het nieuws in dichtvorm te brengen, er een uitgever is die met je mee wil denken over het uitgeven van een echte bundel.” Van der Goot vindt het nu een mooi tijdstip om met een bundel te komen. “Je zit nu in de tijd van terugblikken. Wat is er allemaal ook alweer gebeurd dit jaar. ‘Dichter bij het nieuws’ gaat al het nieuws van afgelopen jaar weer even langs. Daarnaast is het natuurlijk leuk als Sinterklaas- of kerstcadeau.”

Het uitbrengen van de bundel betekent ook gelijk het einde van de site. Na een jaar vindt Van der Goot het tijd om te stoppen. “Ik heb het nu een jaar gedaan. Met plezier, maar het is nu wel leuk geweest.” De dichter gelooft wel dat de site een mooie aanvulling was in de dichterswereld. “Naast mijn eigen gedichten heb ik natuurlijk gastdichters gehad uit het hele land die op hun manier over het nieuws dichtten. Daarnaast leuke acties als het protest tegen de kredietcrisis. Ik heb wel genoten van Dichtjournaal.” Wat er precies met de site zal gebeuren weet Van der Goot niet. De site blijft in ieder geval open staan. “Wie weet komt er nog eens een andere invulling aan de site, ik weet het nog niet. De bundel is in ieder geval een mooie herinnering aan een succesvol project.” Meer informatie over de bundel op www.dichtjournaal.nl
27-11-2009 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mountainbike

Bezwaren tegen aanleg MTB parcours ongegrond

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Inwonersinitiatief weer een stuk verder op weg
Lees verder →
Laptop  vrouw welkominzuidhorn

Maak on-line of telefonisch een afspraak om te winkelen

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Winkelen op afspraak in Zuidhorn
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Bauke Mollema ambassadeur voor schonere wereld

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
'In het wielrennen zijn we op de goede weg'
Lees verder →
Vrouw fitness

Deze drie oefeningen kun je als vrouw thuis uitvoeren

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Row and squat, Russian twist en Side lunge naar crusty lunge
Lees verder →
Rolstoel tennisver mepsche

PvdA Westerkwartier bezoekt tennisvereniging De Mepsche

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
De Mepsche speelt belangrijke rol in het rolstoeltennis vanuit Oldekerk
Lees verder →
Moeder kind schrijven pixabay

Provinciale aftrap 11e editie van De Schoolschrijver op De Borgh in Zuidhorn

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Interactieve lessen en workshops leren kinderen alles over het schrijven van verhalen
Lees verder →