Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Deze drie oefeningen kun je als vrouw thuis uitvoeren

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Row and squat, Russian twist en Side lunge naar crusty lunge
Vrouw fitness

Op het moment kun je helaas nog niet naar de sportscholen in Nederland om te werken aan je lichaam. Je kunt er dan voor kiezen om een bezoekje te brengen aan de webwinkel van de Gewichten Shop. Op deze site kun je allerlei gewichten aanschaffen, wat ervoor zal zorgen dat je thuis wel oefeningen kunt doen om fitter te worden. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met behulp van halterschijven fitness. Daarnaast is het ook zeker verstandig om een kettlebell aan te schaffen. Dit hulpmiddel kun je vinden in allerlei verschillende gewichten. Het is verstandig om eerst een kettlebell te kopen met een gewicht dat jij aankan, begin dan ook licht. Je kunt dit steeds opbouwen door gebruik te maken van een zwaarder gewicht bij de onderstaande oefeningen. 

Row and squat
Met de row and squat sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Je combineert namelijk twee oefeningen in één oefening, wat zeker nuttig is als je van plan bent om een full body work out te doen. Je begint de row and squat door rechtop te gaan staan op heupbreedte. Pak de kettlebell vast met twee handen. Buig vervolgens wat voorover en druk je billen naar achter. Je rug moet je recht houden, terwijl je de kettlebell met gestrekte armen laat hangen. Trek dan je schouderbladen tegen elkaar en trek het gewicht naar je navel toe. Dit doe je door ellebogen recht naar achter te trekken. Deze positie moet je even vasthouden, waarna je de kettlebell langzaam laat zakken. Je gaat dan rechtop staan en de kettlebell op swingen. Hierdoor houd je het nu recht voor je borst vast. Je moet dan een squat maken door door je benen te zakken met je benen naar achteren, waarna je weer omhoog moet komen. Je knieën moeten hierbij niet voorbij je tenen komen.

Russian twist
Als je je buikspieren wilt trainen dan is de Russian twist zeker een aanrader. Hiermee zul je de meeste spieren in je buik aanpakken, namelijk zowel je schuine buikspieren als je voorste buikspieren. Om comfortabel deze oefening te kunnen doen is het verstandig om eerst even een matje te pakken. Pak vervolgens de halterschijf vast en haal je voeten van de grond. Je rug moet je juist recht houden. Je zult in principe balanceren op je stuitje. Je moet vervolgens de schuif met gestrekte armen van rechts naar links brengen waarbij het steeds de grond aanraakt. 

Side lunge naar crusty lunge
De side lunge naar crusty lunge is opnieuw een oefening met twee bewegingen in één. Je doet het door iets breder dan schouderbreedte te gaan staan. Houd de kettlebell vast op borsthoogte, waar het de hele oefening moet blijven. Leun vervolgens met je gewicht naar één been en zak tot circa 90 graden met je gebogen been. Je andere been moet gestrekt blijven. Je gestrekte been moet je nu schuin achter je brengen. Zak dan door je benen totdat je knie de grond licht raakt. Kom dan weer omhoog om dezelfde beweging met je andere been te doen.

Gesponsord artikel

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Elly pastoor bij route rubicon

Wethouder Pastoor bezoekt succesvol onderwijs Route Rubicon

17 april 2021    Zuidhorn-nieuws
opleidingstraject voor jongeren bij wie, om allerlei redenen, de schoolse omgeving niet goed past
Lees verder →
Uitreiking bewust wonen westerkwartierprijs 15apr21

Bijensnelweg goed voor Bewust Wonen Westerkwartierprijs

17 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Het idee in Midwolde is als winnaar uit de bus gekomen
Lees verder →
Cursisten politiek bewust politiek actief

Politiek leeft onder inwoners van Westerkwartier

17 april 2021    Zuidhorn-nieuws
50 inwoners gaan deelnemen aan de cursus
Lees verder →
Zaaien

Gedeputeerde Staghouwer en wethouder Nederveen zaaien bloemrijke berm in

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Versterken kwaliteit van het landschap langs de nieuwe hoogspanningslijn
Lees verder →
Hospice vredeborgh

Hospice Vredeborgh leek ook open in Corona tijd

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
​Soms is het niet mogelijk om thuis te blijven om verschillende redenen
Lees verder →
Stemmen-met-stemmal-1

Voortaan ook met visuele beperking zelfstandig stemmen in het Westerkwartier

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Toegankelijk stemmen voor iedereen
Lees verder →