Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Derde Plattelandscafé op 10 juni in Lammerburen

27 mei 2009    Zuidhorn-nieuws
Op 10 juni organiseren de Werkgroep Streekinitiatief Westerkwartier (WSI) en de Local Action Group (LAG) Westerkwartier het derde Plattelandscafé in Lammerburen in Oldehove. Hier komen de resultaten van een aantal projecten op

Op 10 juni organiseren de Werkgroep Streekinitiatief Westerkwartier (WSI) en de Local Action Group (LAG) Westerkwartier het derde Plattelandscafé in Lammerburen in Oldehove. Hier komen de resultaten van een aantal projecten op tafel: welke voortgang is er geboekt en wat heeft het opgeleverd? Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom.

In het Westerkwartier wonen veel mensen die heel goed weten wat ze willen! Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de omgeving waarin zij leven. De Westerkwartierders vinden het erg belangrijk dat er boeren blijven in een mooi landschap, dat er natuurgebieden zijn met veel vogels en planten, waarin ook gewandeld en gefietst kan worden. Ook willen zij dat de dorpen levendig blijven door aanwezigheid van de meest noodzakelijke basisvoorzieningen als een school, winkel en dorpshuis.

Werkgroep Streekinitiatief
Dit is allemaal niet vanzelfsprekend en logisch. 'Red het platteland' is een serieuze kreet die voor het Groninger Westerkwartier maar al te waar is! De laatste jaren is gebleken dat de Westerkwartierders het tij willen keren nu het nog kan. Daarom zijn zij met talloze ideeën en plannen gekomen bij de Werkgroep Streekinitiatief. De plannen worden daarna via de organisaties in het Plattelandshuis in Grootegast verder uitgewerkt en gerealiseerd.
In de afgelopen tijd zijn al diverse projecten tot ontwikkeling gekomen. Zoals de voorstellingen van SWET die tot in de wijde omtrek bekend zijn.

Plattelandscafé
Om de inwoners van het Westerkwartier de gelegenheid te geven hun ideeën te laten horen, organiseert de Werkgroep Streekinitiatief Westerkwartier samen met de Local Action Group twee keer per jaar een zogenaamd Plattelandscafé. Zoals in een goed Plattelandscafé gebruikelijk is, kunnen cafébezoekers vrij binnenlopen, elkaar ontmoeten en bijpraten in een ongedwongen sfeer. Op de eerste twee Plattelandscafés hebben de vele bezoekers al veel ideeën voor nieuwe projecten ingebracht. In het derde Plattelandscafé op 10 juni komen de resultaten van een aantal initiatieven op tafel: welke voortgang is er geboekt en wat heeft het opgeleverd? Enkele initiatiefnemers zullen hun project presenteren.
Initiatiefnemers kunnen zich tot 8 juni 17.00 uur melden bij Nico Boele (voorzitter WSI) (n.boele@staatsbosbeheer.nl of tel. 06-51417862)

Lammerburen
Deze keer vindt het Plattelandscafé plaats in boerderij Lammerburen, bij de fam. Haack, Electraweg 3, Oldehove (www.lammerburen.nl). Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom. De ontvangst is in het achterste deel van de boerderij, waarin recent een fraaie publieksruimte is gebouwd, die mede tot stand is gekomen met Europese middelen die via de Local Action Group (LAG) beschikbaar zijn gesteld. De Pieterzijlster muzikant Geert Zijlstra zal de avond opvrolijken met zang en muziek en bij goed weer is er een korte rondwandeling in de omgeving waar Jan Enne Haack echt álles over weet.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Grijpskerkvoetbal

Viering 75 jaar vv Grijpskerk met Online activiteiten

01 maart 2021    Zuidhorn-nieuws
Jubilerend VV Grijpskerk organiseert online pubquiz
Lees verder →
Mountainbike

Bezwaren tegen aanleg MTB parcours ongegrond

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Inwonersinitiatief weer een stuk verder op weg
Lees verder →
Laptop  vrouw welkominzuidhorn

Maak on-line of telefonisch een afspraak om te winkelen

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Winkelen op afspraak in Zuidhorn
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Bauke Mollema ambassadeur voor schonere wereld

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
'In het wielrennen zijn we op de goede weg'
Lees verder →
Vrouw fitness

Deze drie oefeningen kun je als vrouw thuis uitvoeren

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Row and squat, Russian twist en Side lunge naar crusty lunge
Lees verder →
Rolstoel tennisver mepsche

PvdA Westerkwartier bezoekt tennisvereniging De Mepsche

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
De Mepsche speelt belangrijke rol in het rolstoeltennis vanuit Oldekerk
Lees verder →