Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Derde Bauke Mollema Tocht doorslaand succes

11 augustus 2015    Zuidhorn-nieuws
Bauke kijkt met veel plezier terug op zijn tocht: “Het was geweldig, de hele dag alleen maar enthousiaste mensen.
Bmt20152

GRONINGEN - Een recordaantal van maar liefst 2400 deelnemers stond vanmorgen aan de start van de derde Bauke Mollema Tocht bij Sportcentrum Kardinge in Groningen. Het prachtige weer, de afwisselende routes door Bauke’s trainingsgebied en de gezellige sfeer zorgden voor een zeer geslaagde dag.

Voor even waanden de deelnemers zich een echte wielerprof. Bauke nam alle tijd voor zijn fans en wielerliefhebbers. Velen gingen met hem op de foto. Daarnaast konden deelnemers een kijkje nemen in de officiële Trek tourbus en zich vergapen aan de mooiste Trek Fietsen en een Trek volgauto bekijken. 

Bauke kijkt met veel plezier terug op zijn tocht: “Het was geweldig, de hele dag alleen maar enthousiaste mensen. Het fietsen was het belangrijkste onderdeel, maar ik ben ook erg blij met de hele omlijsting verzorgd door Le Champion en Trek. Met het gezellige plein na afloop hebben we een stap gemaakt in de beleving voor de deelnemers. “

Deelnemers konden kiezen uit 3 afstanden 65, 110 en 165 km. Bauke fietste, samen met het merendeel van de deelnemers de 110 km route. Onderweg waren er twee verzorgingsposten ingericht in Zuidhorn en Hornhuizen waar de deelnemers diverse consumpties konden nuttigen. Bij beide verzorgingsposten was het erg gezellig vertoeven onder het genot van een hapje en drankje. Ook is er van iedere deelnemer een actiefoto en video gemaakt deze is vanaf morgen op de website te bekijken. Zo voelde iedereen zich voor één dag even wielerprof.

Hoogtepunten onderweg waren het fraaie Nationaal Park Lauwersmeer en de stuiterende kasseien in Zuidwolde alwaar Bauke zijn jeugd doorbracht. Een uitdagende tussensprint vond plaats bij de Mollema Bult. Het was deze brug over Aduarderdiep tussen Zuidwolde en Groningen waar Bauke zijn wielertalent werd ontdekt, toen hij dagelijks op weg naar de middelbare school zo hard mogelijk omhoog fietste. Er was een prijs voor de snelste man en snelste vrouw. 

  • Bmt2015
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Next education windroos (46)

Minicollege en luchtfietsen bij aftrap Next Education

26 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
2 maart bij OBS de Opstap in Niekerk
Lees verder →
Politie-

Weer inbraak in woning te Zuidhorn

26 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Vorige week aan de Boslaan, nu Burgemeester Geldermanlaan
Lees verder →
Windmolen

Windmolens vanaf 150 meter hoog optie in gemeente Westerkwartier

26 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
College Westerkwartier biedt ruimte voor inpassing van hernieuwbare elektriciteit
Lees verder →
Kees spiering

Dichtersfestival “Dichterbij Westerkwartier” in Zuidhorn

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Georganiseerd door de Rotaryclub Groningen West
Lees verder →
Bevrijdingsloop 20152

Loopgroep naar Wageningen voor bevrijdingsvuur

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
In de nacht van 4 op 5 mei
Lees verder →