Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Deelnemers UAE Tour: Mollema en Porte vertegenwoordigen Trek-Segafredo

25 februari 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met de UAE Tour staat komende week een gloednieuwe WorldTour-koers op het programma.
Mollema-1

 In de Verenigde Arabische Emiraten kruisen van 24 februari tot en met 2 maart een hoop grote namen de degens. Met de UAE Tour staat een belangrijke koers in het prille jaar voor de deur. In deze rittenkoers zullen verschillende ronderenners uit hun winterslaap komen en de benen voor het eerst testen richting de grote doelen later in het jaar.

Tom Dumoulin blikt terug op een ‘geweldig’ resultaat in de ploegentijdrit van de UAE Tour. De kopman van Team Sunweb eindigde als tweede, zeven seconden achter Jumbo-Visma. Mollema eindigde 14e

Historie
Rijk kunnen we de geschiedenis van de UAE Tour niet noemen. Sterker nog: de ronde staat pas voor het eerst op de wielerkalender. Toch wordt er al enkele jaren op hoog niveau gekoerst in de woestijn.

De wedstrijd is namelijk het resultaat van een samenvoeging van de Ronde van Abu Dhabi en de Dubai Tour. In 2014 werd de laatstgenoemde wedstrijd voor het eerst georganiseerd. Vier dagen koers leverden toen Taylor Phinney als eindwinnaar op. De daaropvolgende edities waren het steeds sprinters die het eindklassement op hun naam wisten te schrijven: Mark Cavendish (2015), Marcel Kittel (2016 en 2017) en Elia Viviani (2018).

Parcours
Het land waar deze WorldTour-koers plaatsvindt bestaat uit zeven emiraten. Abu Dhabi en Dubai zijn de twee bekendste, maar ook Sharjah zou bij wielerliefhebbers een belletje moeten rinkelen. Samen met Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah vormen ze een lappendeken die we beter kennen als de Verenigde Arabische Emiraten, een land dat qua oppervlakte twee keer zo groot is als Nederland.

In 2016 reed de Ierse wielrenster Roisin Thomas al eens door alle zeven emiraten op één dag. De UAE Tour zal ook alle zeven emiraten doorkruisen, maar de WorldTour-wedstrijd heeft er zeven dagen voor uitgetrokken. De eerste UAE Tour is goed voor bijna 1100 kilometer koers, waarin zich twee serieuze beklimmingen aandienen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over gezonde huiskamer, Meldpunt discriminatie & Ontmoet elkaar in de buurt

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 september 2023
Lees verder →
Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →