Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Deelnemers UAE Tour: Mollema en Porte vertegenwoordigen Trek-Segafredo

25 februari 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met de UAE Tour staat komende week een gloednieuwe WorldTour-koers op het programma.
Mollema-1

 In de Verenigde Arabische Emiraten kruisen van 24 februari tot en met 2 maart een hoop grote namen de degens. Met de UAE Tour staat een belangrijke koers in het prille jaar voor de deur. In deze rittenkoers zullen verschillende ronderenners uit hun winterslaap komen en de benen voor het eerst testen richting de grote doelen later in het jaar.

Tom Dumoulin blikt terug op een ‘geweldig’ resultaat in de ploegentijdrit van de UAE Tour. De kopman van Team Sunweb eindigde als tweede, zeven seconden achter Jumbo-Visma. Mollema eindigde 14e

Historie
Rijk kunnen we de geschiedenis van de UAE Tour niet noemen. Sterker nog: de ronde staat pas voor het eerst op de wielerkalender. Toch wordt er al enkele jaren op hoog niveau gekoerst in de woestijn.

De wedstrijd is namelijk het resultaat van een samenvoeging van de Ronde van Abu Dhabi en de Dubai Tour. In 2014 werd de laatstgenoemde wedstrijd voor het eerst georganiseerd. Vier dagen koers leverden toen Taylor Phinney als eindwinnaar op. De daaropvolgende edities waren het steeds sprinters die het eindklassement op hun naam wisten te schrijven: Mark Cavendish (2015), Marcel Kittel (2016 en 2017) en Elia Viviani (2018).

Parcours
Het land waar deze WorldTour-koers plaatsvindt bestaat uit zeven emiraten. Abu Dhabi en Dubai zijn de twee bekendste, maar ook Sharjah zou bij wielerliefhebbers een belletje moeten rinkelen. Samen met Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah vormen ze een lappendeken die we beter kennen als de Verenigde Arabische Emiraten, een land dat qua oppervlakte twee keer zo groot is als Nederland.

In 2016 reed de Ierse wielrenster Roisin Thomas al eens door alle zeven emiraten op één dag. De UAE Tour zal ook alle zeven emiraten doorkruisen, maar de WorldTour-wedstrijd heeft er zeven dagen voor uitgetrokken. De eerste UAE Tour is goed voor bijna 1100 kilometer koers, waarin zich twee serieuze beklimmingen aandienen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

15 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →
Allersmaborg

Programma seizoen 2024 - 2025 Vrouwen van Nu bekend

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
afwisselend en inspirerend
Lees verder →
Jazz te gast 2024 (7)

Groninger Cultuurprijzen

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
drie categorieën: professionals, Amateurs en de Groninger Talentprijs
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Bauke moet opgeven in Ronde van Zwitserland

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
“Hoop terug te zijn voor NK"
Lees verder →
Buitenspeeldag 2024 (1)

Vrolijke gezichten en mooie opkomst Buitenspeeldag Zuidhorn

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Soms een spatje regen maar weer viel erg mee
Lees verder →
Auto op reis

Tips en trucs voor zorgeloos autorijden

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →