Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Deeldienstauto’s op vijf gemeentelocaties in het Westerkwartier

4 november 2019    Zuidhorn-nieuws
pilot met elektrische deeldienstauto’s voor ambtenaren en inwoners
Deel auto

De gemeente Westerkwartier start 28 november een pilot (proefproject) met elektrische deeldienstauto’s voor ambtenaren en inwoners.   

Zeven auto’s op vijf locaties
De pilot start met zeven deeldienstauto’s, die straks op de vijf gemeentelocaties staan, Grootegast, Leek, Marum, Tolbert en Zuidhorn. Het bedrijf Mobiliteit van Ons levert de deelauto’s.

Verschillende abonnementen
Inwoners kunnen verschillende abonnementen afnemen, afhankelijk van het gebruik van de deelauto. Het pilotproject levert inwoners een voordeel op, omdat ze hun tweede auto kunnen inruilen voor een elektrisch deelexemplaar. Wethouder Hielke Westra: “Voor onze organisatie zijn er ook voordelen. We verlagen onze eigen CO2-voetafdruk door meer elektrische ritjes. Ook kunnen we ons bestaande wagenpark nu veel flexibeler en efficiënter inzetten. Handig, want zo hoeven we zelf geen nieuwe auto’s aan te schaffen.”

Duurzame mobiliteit
De gemeente Westerkwartier vindt het belangrijk elektrisch rijden te stimuleren en samen met marktpartijen laadinfrastructuur te organiseren. Burgemeester Ard van der Tuuk vult aan: “Als organisatie willen we dichtbij onze inwoners werken. In deze pilot gaan we samen met inwoners ons best doen om zo veel mogelijk elektrisch te rijden en de benzineauto te laten staan. Het zou mooi zijn als energiecoöperaties ook meedoen.”

Bijkomend voordeel
De auto's worden niet voorzien van het gemeentelogo. Voor de gemeente is dat een bijkomend voordeel; bezoeken kunnen nu ook incognito afgelegd worden. Bij een inspectie soms noodzakelijk, in andere gevallen in het kader van de privacy wenselijk. 
 

Openingshandeling 28 november
Op donderdagochtend 28 november worden de auto’s officieel in gebruik genomen bij het gemeentehuis van Grootegast. De komende weken gaat de gemeente alvast op zoek naar ambassadeurs: inwoners en ambtenaren die als eerste het project de deelauto’s in gebruik willen nemen.

Klimaattop Noord-Nederland
Het college van de gemeente vraagt op 31 oktober tijdens de Klimaattop Noord-Nederland speciaal aandacht voor het project. Wethouder Hielke Westra: “We willen met dit project andere organisaties en inwoners in Noord-Nederland inspireren om ook elektrische auto’s te gaan delen.”

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Marc-mobach

Zuidhorner Mark Mobach, lector FM Hanzehogeschool Groningen wint grote wetenschapsprijs

21 november 2019    Zuidhorn-nieuws
erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren met hun onderzoeksgroep en uitgebreide netwerk leveren aan de samenleving
Lees verder →
Ravage mist

Aanrijding door dichte mist

20 november 2019    Zuidhorn-nieuws
acht voertuigen bij Gaarkeuken
Lees verder →
Old neis- gronings vuur

Gronings vuur met Zuidhorner tintje

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Het project Gronings Vuur reist door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst wordt getoond wat er zich afspeelt in de provincie.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over aanvraag mantelzorgwaardering 2019, Ard en Gebiedscommissie Zuidelijk Westerkwartier

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 19 november 2019
Lees verder →
Brede school  arend jan zwarteveen fotografie  large

OBS de Borgh uit Zuidhorn ‘Meest mediawijze klas van Groningen’

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
De wedstrijd werd gehouden tijdens de ‘Week van de Mediawijsheid’.
Lees verder →
Detailhandelvisie

Ondernemers en gemeente bijeen over visie detailhandel Westerkwartier

18 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Pastoor;” Het leeft bij u en ook bij ons”
Lees verder →