Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

De VVD belooft maar één ding

27 januari 2010    Zuidhorn-nieuws
»naar de politiek paginaDe komende tijd zullen de politieke partijen u benaderen met mooie verkiezingsbeloften. Meer werkgelegenheid, betere verbindingen met de stad, behoud van historische waarden en nog veel meer. U ziet

»naar de politiek pagina

De komende tijd zullen de politieke partijen u benaderen met mooie verkiezingsbeloften. Meer werkgelegenheid, betere verbindingen met de stad, behoud van historische waarden en nog veel meer. U ziet dat nu al.
Na verkiezingen blijkt dat zulke beloften niet waargemaakt kunnen worden. De kiezer verliest het vertrouwen en denkt “Ik ga niet meer stemmen, het maakt toch allemaal niets uit”. Maar pas op: wie aan de kant blijft staan laat anderen beslissen!

De gemeente Zuidhorn gaat moeilijke jaren tegemoet. Het College van B&W (CDA, PvdA en CU) heeft ondanks een sluitende tegenbegroting van de VVD een meerderheid gevonden voor forse belastingverhoging. Daarmee is de begroting voor 2010 rond gemaakt, maar met financiële gevolgen die met ingang van 2011 voor iedereen voelbaar zullen zijn. Mede door de economische crisis zullen de bijdragen uit Den Haag óók nog eens verminderen. Met andere woorden: Er is veel te wensen voor de gemeente, maar er is veel minder geld voor. De gemeente Zuidhorn zal op alle beleidsvelden een stap terug moeten doen. Iedereen zal hier aan mee moeten doen. Dan is een goed afgewogen en gedegen financieel beleid gewenst. Gelukkig heeft de VVD een ervaren lijsttrekker, René Westerhoff-Dijkinga, met specifieke kennis van overheidsfinanciën.

De VVD is realistisch. We doen geen verkiezingsbeloftes, we hebben wensen waarvoor we ons volledig zullen inzetten. Er moeten in de raad voortdurend realistische afwegingen gemaakt worden. Hoe meer stemmen u VVD geeft, hoe sterker we staan. Kies dus VVD. We beloven maar één ding: De VVD doet zijn uiterste best om zoveel mogelijk wensen te verwezenlijken.

Koen Meier, nr. 13 op de kandidatenlijst van de VVD voor de gemeente Zuidhorn.
27-01-2010 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Hoeve paradij-10-jaar (6)

Open dag Hoeve Paradij

19 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
De zorgboerderij biedt een interessant programma met voor elk wat wils
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over woonplannen, raadsoverleggen & Inspreken perspectiefnota

19 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 18 juni 2024
Lees verder →
Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →