Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

De voordelen van een virtueel kantoor

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Laptop-smartphone

De term 'virtueel kantoor' klonk een paar jaar geleden misschien vreemd, maar tegenwoordig is het concept vrij standaard. Een bedrijf heeft misschien geen vast adres, maar functioneert toch als aanbieder van goederen en diensten. Door de opkomst van telewerken en werken op afstand is er minder behoefte aan een bedrijf om vanuit een traditionele fysieke locatie te werken. Daardoor is een virtueel kantoor Amsterdam vandaag de dag een stuk populairder dan een paar jaar geleden. Hieronder lees je wat hier de voordelen van zijn! 

Vanuit huis werken
Het ontwikkelen van een regeling voor werken op afstand met een werkgever kan een uitstekend voordeel zijn. Uit het onderzoek van Buffer uit 2019 naar de staat van werken op afstand bleek dat veel meer externe werknemers tevreden waren met hun balans tussen werk en privéleven dan degenen die naar een kantoor gingen. Als extraatje heeft werken op afstand veel aan te bevelen - en nu werkgevers steeds competitiever worden, kan het zelfs nog belangrijker worden. Het aanbieden van werk op afstand kan bedrijven helpen het beste talent te werven, aangezien de meeste werknemers dit als wenselijk zullen beschouwen. 

Lage overheadkosten
Business Wire meldt dat de meeste bedrijven tussen de 15% en maar liefst 46% van hun geld uitgeven aan kantoorhuur. Voor de meeste bedrijven is een kantoorruimte meer dan alleen een fysieke locatie. Het is een plek waar hun klanten snel kunnen komen, waar ze vergaderingen en conferenties kunnen houden en tegelijkertijd de professionele bedrijfsomgeving bieden die veel grote klanten waarderen. Virtuele kantoren kunnen veel van dezelfde voordelen bieden. Het adres kan nog steeds dat van een bedrijfsgebouw zijn, maar toch kosten ze minder dan een vergaderruimte huren Amsterdam of kopen. 

Gelukkiger personeel
Een virtueel kantoor is vaak zeer wenselijk voor het personeel, terwijl fysieke kantoren verschillende nadelen hebben als het gaat om het tevreden houden van werknemers. Een bedrijf dat velen proberen zijn werknemers te verleiden met extra voordelen, maar de oorzaak van het ongeluk van werknemers is vaak motivatie en een verlangen om te blijven presteren. Virtuele kantoren zijn gericht op het bedrijf, maar ze bieden werknemers ook een unieke manier van werken. Nu zoveel mensen gewend zijn aan werken op afstand, zien ze virtuele kantoren waarschijnlijk als een voordeel, wat een gelukkiger, productiever personeel bevordert. 

Milieugevoeliger
Bedrijven praten misschien een groot spel over milieubewust zijn, maar hoeveel nemen de verantwoordelijkheid serieus? Kantoren kunnen een van de grootste bronnen van afval zijn - zelfs kleinere bedrijven gooien een enorme hoeveelheid papier en ander materiaal weg. Als je kijkt naar de hoeveelheid koolstofemissies van kantoormedewerkers die elke dag met de auto of bus naar het werk komen, kan de impact die een klein bedrijf kan hebben op de klimaatverandering schokkend zijn. Virtuele kantoren hebben deze problemen niet. Werknemers kunnen op afstand verbinding maken met het kantoor en kunnen direct aan de slag. Er is minder impact van fossiele brandstoffen en minder verspilling van organische materialen. Virtuele kantoren maken ook gebruik van elektronische documenten, die minder snel zoekraken en waarvoor minder middelen nodig zijn om te produceren.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Sport

Wie wint de Sportprijs Westerkwartier 2024?

22 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Meld tot en met 30 juni een organisatie of vereniging uit het Westerkwartier aan!
Lees verder →
Wenakker

Werkgroep Wenakker in gesprek met het college van B&W.

22 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
De werkgroep Wenakker houdt zich bezig met de landbouw in Westerkwartier.
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Mollema hoopt nog altijd op Tourdeelname

22 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
eerst zondag nog het NK in Arnhem op een mooi rondje over de Posbank
Lees verder →
Hoeve paradij-10-jaar (6)

Open dag Hoeve Paradij

19 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
De zorgboerderij biedt een interessant programma met voor elk wat wils
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over woonplannen, raadsoverleggen & Inspreken perspectiefnota

19 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 18 juni 2024
Lees verder →
Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →