De Meeuwen H1 wint overtuigend van Dovo Doezum

27 januari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
in de oude vertrouwde Quicksilver S
De meeuwen h1 2020

Na bijna 3 maanden speelde het eerste herenteam van Volleybalvereniging De Meeuwen eindelijk weer in de oude vertrouwde Quicksilver S in Zuidhorn. Tegenstander vanaf de koppositie voor eigen publiek was goede buur Dovo/Hujades uit Doezum. Dovo bevindt zich in de onderste regionen net als de tegenstander van De Meeuwen vorige week (Haulerwijk), maar aangezien De Meeuwen daar moeizaam met 3-2 wisten te winnen was er wel hoop op een goede afloop.

Die hoop leek in de eerste set direct tot uiting te komen. De Meeuwen nam aanvankelijk afstand maar werd in het middenstuk besluiteloos waarop Doezum een kans kreeg om de set te pakken. Dat gebeurde uiteindelijk niet; de set ging met 25-23 naar De Meeuwen. De tweede en derde set gingen grotendeels op dezelfde manier. De gevleugelden waren duidelijk de betere partij maar maakten bij vlagen niet erg zakelijk af, waardoor Dovo in de wedstrijd bleef. Toch gingen ook deze sets naar Zuidhorn. In de vierde en laatste set leken De Meeuwen af te stevenen op een clean sheet, tot spelverdeler Frank Kuper op 17-13 voor geblesseerd op de grond bleef liggen met een schouderblessure. Na 3 minuten blessuretijd was er een alternatieve opstelling bedacht. Dat gaf wat onrust bij De Meeuwen, maar van die gelegenheid maakten Dovo geen gebruik. De Meeuwen trokken deze set zonder moeite binnen en daarmee bleven de vijf punten in Zuidhorn.

De heren van De Meeuwen blijven hiermee op de koppositie in de Hoofdklasse A. Voor de dames liggen de kaarten iets anders. Er werd met 0-4 verloren van Kolham in eigen huis waarmee de formatie van Henk Schreuder nu achtste staat in de Hoofdklasse.