De Borgh neemt wisselbeker schoolvoetbal mee naar huis (foto’s)

25 april 2013    Zuidhorn-nieuws - fotos
9 scholen uit de gemeente doen mee aan officiële lokale voorronde van het Nederland kampioenschap
Schoolvoetbaltoernooi2013borgh

De officiële lokale voorronde van het Nederland kampioenschap werd afgelopen woensdag 24 april op initiatief van VV Zuidhorn en Albert Heijn Zuidhorn gehouden.  Onder leiding van Bart Brandts Buys en Klaas Huizenga werd het een mooie sportdag.
9 van de 14 scholen uit de gemeente waren aanwezig. In totaal werden de velden bespeeld door 160 leerlingen uit groep 7 en 8. De teams waren verdeeld over drie categorieën: jongens 11X11, meisjes 7X7 en jongens 7X7.

Door de spelers en speelsters werd er mede dankzij de ‘Klasse-Cup’ opvallend sportief gespeeld. Het ruim aanwezige publiek werd door hen ook nog getrakteerd op aantrekkelijke en spannende wedstrijden.

Winnaars
In de categorie 11x11 jongens won OBS de Borgh de zinderende finale met penalty’s van CBS de Windroos. De meiden van GBS de Brug gingen met de beker voor meisjes 7x7 naar huis. Ook in de categorie jongens 7x7 waren de spelers van OBS de Borgh de beste.

» bekijk ( en download gratis) de foto’s

Schoolvoetbal in 2014
Er is met veel enthousiasme gereageerd op het toernooi. Een vervolgd in 2014 zal dan hoogstwaarschijnlijk niet uitblijven. Ondanks de inzet van voetbal vereniging Zuidhorn geeft Bart aan dat de deur ruim open staat voor andere verenigingen uit de gemeente, die het toernooi graag zouden willen organiseren.