Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Congres zet milieuzak in de kijker

28 september 2009    Zuidhorn-nieuws
leek-scheveningen - De milieuzak die in het Westerkwartier gebruikt wordt voor inzameling van kunststof afval krijgt komende woensdag en donderdag landelijke belangstelling. Het inzamelsysteem geldt tijdens een landelijk congres over recycling als

leek-scheveningen -

De milieuzak die in het Westerkwartier gebruikt wordt voor inzameling van kunststof afval krijgt komende woensdag en donderdag landelijke belangstelling. Het inzamelsysteem geldt tijdens een landelijk congres over recycling als voorbeeld hoe gemeenten met kunststof afval om kunnen gaan. Het congres wordt gehouden in het Kurhaus in Scheveningen op initiatief van de landelijke coöperatie VAOP. De organisatie behartigt de belangen van 180 gemeenten als het gaat om hergebruik van afval.

De organisatie heeft sinds kort ook de belangen van de milieuzak onder de hoede en heeft onlangs met succes besprekingen geleid om een voortijdig einde voor de milieuzak te voorkomen.

Tijdens het congres probeert de VAOP de gemeenten en anderen te doordringen van de noodzaak om werk te maken van het herbruikbaar maken van kunststof afval. Eind dit jaar moeten de gemeenten in enige vorm de inzameling van kunststof afval geregeld hebben. Dat kan met een enkele afvalbak op het lokale vuiloverlaadstation, maar dat vindt de VAOP onvoldoende. De landelijke inzamelorganisatie Nedvang propageert een systeem met oranje bollen zoals de glasbak of een zakkensysteem als de milieuzak, maar dan zonder sappakken. De congresorganisatie wil de gemeenten laten kiezen voor een actieve inzamelregeling.

Als afschrikwekkend gevolg van laksheid wordt een stuk Stille Oceaan met de grootste van 35 keer Nederland getoond, dat bezaaid ligt met plastic afval.
28-09-2009 dvhn

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →