Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

College Zuidhorn aan Langste Eettafel van Nederland ( Eet u mee? aanmelden )

30 september 2014    Zuidhorn-nieuws
Oud-wethouder Jan Oomkes is die dag ‘kok van dienst’
Langste eettafel

Op donderdag 2 oktober as  schuiven burgemeester Swart en wethouder Nederveen om 12.00 uur aan in de Buurthuiskamer Aduard.  Oud-wethouder Jan Oomkes is die dag  ‘kok van dienst’ in de Buurthuiskamer. Zij doen mee aan de Langste Eettafel van Nederland en willen daarmee het signaal geven dat  eenzaamheid de wereld uit moet.  De Langste Eettafel van Nederland is een initiatief van het Nationaal Ouderen Fonds in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid.

Week tegen de Eenzaamheid

De week van 29 september tot 3 oktober is uitgeroepen tot de Week tegen de Eenzaamheid. Samen aan tafel helpt gegarandeerd tegen eenzaamheid. Daarom heeft het Nationaal Ouderen Fonds een oproep gedaan om leuke eetinitiatieven te organiseren en die bij het Ouderenfonds  te melden. Alle initiatieven bij elkaar opgeteld vormt dit de Langste Eettafel van Nederland. Ook de Buurthuiskamer Aduard doet graag mee.

Op donderdag 2 oktober as kookt Jan Oomkes, net als vorig jaar,  in de Buurthuiskamer één van zijn favoriete maaltijdsoepen. Vrijwilligers van de Buurthuiskamer staan hem bij, want er wordt een grote opkomst verwacht. De Buurthuiskamer hoopt dat veel inwoners van Aduard e.o. laten zien dat ze tegen eenzaamheid zijn en meehelpen om dit jaar een héél lange eettafel te vormen. Het is in de Buurthuiskamer van 12.00 -14.00 uur, Kloosterstraat 19, 9831 RT Aduard. Kosten € 4 pp. Wie mee wil eten kan zich aanmelden ( liefst voor woensdag 1 oktober) bij Erna v.d. Hoek, 050-4031678. 

Buurthuiskamer Aduard

De Buurthuiskamer, een initiatief van ouderen uit het dorp, is sinds april 2013 een ontmoetingsplek voor ouderen en andere dorpsbewoners die het gezellig vinden om samen leuke dingen te doen. Het wordt geheel gerund door vrijwilligers.

  • Buurthuiskameraduard
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mollematocht-2022 (1) selfie

Mollematocht goed voor Selfie met Bauke

08 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
En hij neemt daar alle tijd voor
Lees verder →
Bouwbedrijf kooi

Bouwbedrijf F. Kooi: gelijke monniken, gelijke kappen in Noordhorn

05 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Familiebedrijf geeft inkijkje in bedrijfsvoering
Lees verder →
Fiets steenhuis

Fietstochten bij Museum ’t Steenhuus in Niebert

04 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Mooie tocht door het Westerkwartier
Lees verder →
Dorpsvenne hal

50 Store maakt plaats voor ALDI

04 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Maar de handtekening moet nog gezet…
Lees verder →