Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

College gemeente Westerkwartier pleit voor uitbreiding studiegebied ring West

23 september 2020    Zuidhorn-nieuws
hoofdwegenstructuur en huidige Noord-Zuidverbinding (N388) in de gemeente kennen beperkingen in de doorstroming en knelpunten
College gemeente westerkwartier-2019-tuuk

Woensdag 23 september aanstaande behandelt Provinciale Staten in haar vergadering de voordracht voor de aanpak van de ring West in de stad Groningen. De afgeronde voorverkenning wordt na instemming van Provinciale Staten omgezet in een verkenningsfase. In deze verkenning wordt uitsluitend naar het huidige tracé van de ring West gekeken. Het college van de gemeente Westerkwartier vraagt Provinciale Staten het grondgebied van de gemeente Westerkwartier in deze verkenning op te nemen.

Uitbreiding studiegebied
Het college van de gemeente Westerkwartier pleit ervoor bij de voordracht aan de Provinciale Staten het studiegebied uit te breiden door ook het grondgebied van het Westerkwartier hierin te betrekken. Het college wil graag betrokken worden bij de verdere uitwerking van de plannen. Zij wijst het provinciaal bestuur op de verantwoordelijkheid samen met de gemeente zorg te dragen voor een goede provinciale hoofdwegenstructuur in de gemeente Westerkwartier. De hoofdwegenstructuur en de huidige Noord-Zuidverbinding (N388) in de gemeente kennen beperkingen in de doorstroming en knelpunten. Oplossingen hiervoor kunnen een bijdrage leveren in de mogelijke aanpak van de ring West. Een nieuwe Noord-Zuidverbinding in de gemeente Westerkwartier kan een goede bijdrage leveren aan de reducering van de verkeersdruk op de Westelijke ring in de stad en het Westerkwartier. Daarnaast betekent deze nieuwe verbinding een aanzienlijke verbetering van de bereikbaarheid van het achterland van de gemeente en de ontsluiting van gemeente Het Hogeland. Ook voorkomt deze verbinding sluipverkeer via de omliggende dorpen. Verbinding en bereikbaarheid van een groot noordelijk deel van de provincie zijn essentieel voor de leefbaarheid in het gebied waar openbaar vervoermogelijkheden beperkt zijn. 

Beter resultaat
Het college is ervan overtuigd dat een bredere benadering met betrekking tot bereikbaarheid, niet alleen voor de stad Groningen, maar ook voor de regio Westerkwartier een beter resultaat kan opleveren.  De stedelijke ontwikkeling rondom de ring West en de daarmee gepaard gaande mobiliteit hebben een uitstraling op en gevolgen voor het grondgebied van het Westerkwartier.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Besparen

Regionaal Netwerk Rookvrij Opgroeien start nieuwe campagne

26 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
“Skip die peuken, pak je pegels”
Lees verder →
Trekking 2020 bestuurlid margriet

Drie kunstwerken verloot bij etalageroute Zuidhorn

25 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Werken van Anneke Hoes, Matty de Vries en Fenneke Bonsema
Lees verder →
Sint boot

Sinterklaas in het Westerkwartier. Hoe dan?

25 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Maar hij komt sowieso!
Lees verder →
Nachtvdnacht

Nacht van de Nacht gaat live in 2020

23 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Livestream Nacht van de Nacht programma via Facebook en Youtube
Lees verder →
Buurtschap

Start verkoop woningen Buurtschap de Gast tijdens open dag

23 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 24 oktober van 10.00 tot 17.00 uur
Lees verder →
Sintmaarten2020

Zakenkring Zuidhorn blaast Sint Maarten af

22 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
“Onmogelijk de grote hoeveelheid bezoekers te sturen”
Lees verder →