Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Cd presentatie The Distant Cousins in ‘t Holt

10 oktober 2011    Zuidhorn-nieuws
Op zondag 16 oktober om 16.00 uur presenteren de leden van de Zuidhornse rockband The Distant Cousins hun eerste cd "The stream".

De presentatie vindt plaats in het benedencafé van Hotel in 't Holt aan de hoofdstraat 2 te Zuidhorn.
De band bestaat uit: Casper van Raaij, gitaar, Hylke van den Berg, gitaar, Wietse de Haan, drums en Willem Venema, bas en zang.
TDC zal op de cd presentatie uiteraard een aantal nummers van de cd ten gehore brengen.

De muziek van The Distant Cousins is voornamelijk gebaseerd op de zestiger- en zeventiger jaren. Op de gevarieerde cd staan 11 nummers, waarvan er enkele nummers lang uitgesponnen solo's bevatten, maar er zijn ook kortere songs met een meer duidelijke structuur opgenomen. In totaal duurt de cd meer dan een uur. Het opnemen gebeurde in eigen beheer. The Distant Cousins heeft een rauwe, niet commerciele plaat gemaakt, maar heeft wel een unieke sound die bij veel overgeproduceerde bands ontbreekt. Enkele dorpsgenoten over het schijfje: 'muziek met spirit', 'wat een mooi geluid', 'wat spelen de jongens goed' en 'ik vind er niks an, geef mij maar Nederlandstalig'.

Recensent en muziekverzamelaar Jeremie Wind noemde de cd 'niets minder dan de geboorte van een nieuw geluid' en refereerde aan Neil Young, Link Wray, Bob Dylan en Lou Reed. Uit Alkmaar schreef kenner Edward Reinders het volgende: 'De neefjes klinken in mijn oren als een moderne wederopstanding van Captain Beefheart en The Velvet Underground. De nummers zijn prettig sober in hun geluid met helder, af en toe op het scherpe randje, gitaarwerk, de lange nummers hebben een mooie verslavende groove.' De cd is tijdens de cd presentatie natuurlijk te koop en kost 10 euro.
10-10-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Slide

Kom in Zuidhorn evenement de moeite waard

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 7 oktober : Straattheater, standhouders, muziek en kinderactiviteiten
Lees verder →
Foto-expositie archief

Fotogroep InFocus zorgt voor kleurexplosie van Rudie Wiersma Fotografie

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Fotogroep InFocus is een enthousiast groepje amateurfotografen met uitvalsbasis Zuidhorn.
Lees verder →
Nikijacobs

The Ballad of Mauthausen – Aduarder Abdijconcerten

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Niki Jacobs & Band
Lees verder →