Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

CBS De Borgstee provinciaal schaakkampioen!

7 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
De beste basisschoolschaakteams streden op 5 maart om het provinciaal kampioenschap van Groningen. Van de 20 teams kwamen er maar liefst 4 uit de gemeente Zuidhorn: 3 teams van De Borgstee, Grijpskerk

De beste basisschoolschaakteams streden op 5 maart om het provinciaal kampioenschap van Groningen. Van de 20 teams kwamen er maar liefst 4 uit de gemeente Zuidhorn: 3 teams van De Borgstee, Grijpskerk en een van De Windroos uit Zuidhorn. Zij hadden zich eind januari geplaatst tijdens het gemeentelijk kampioenschap van Zuidhorn.

Als titelverdediger waren de verwachtingen hoog gespannen voor de jongens van de Borgstee. Samen met het Dom Helder Camara (DHC) uit Groningen werden zij vooraf bestempeld als een van de favorieten voor de titel. Na drie ronden hadden de Borgstee 1 en het DHC 1 de maximale score, drie maal winst met 4-0. Nu moesten ze in de vierde ronde tegen elkaar spelen. Al vrij snel wist Falco Vorenkamp zijn tegenstander mat te zetten. Nadat ook Daan Voorintholt en Martijn Meijer hadden gewonnen besloten de eerste bordspelers de krachten te sparen voor de rest van het toernooi. Een schitterende 3½-½ overwinning op de concurrent.

Vervolgens mocht de Borgstee 2 proberen het DHC lastig te maken in de 5e ronde. Heel verrassend (gezien de speelsterkte van de tegenstander) lukte het om ook te winnen van het DHC. Bas Haaksema veroverde de dame van zijn tegenstander en speelde rustig zijn partij uit. Jarne Sikkens kwam met de schrik vrij omdat zijn tegenstander hem “pat” speelde, remise. Mees Voorintholt speelde goed, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander in het eindspel met de winst er vandoor ging. Roy Visser bleef koel spelen en won zijn partij, met een 2½-1½ stand opnieuw een tikje voor het DHC. Met dit resultaat was het kampioenschap al bijna een feit voor de Borgstee 1.

Maar ook de Borgstee 2 nestelde zich in de top 5. Na een spannende 6e ronde waar Daan Voorintholt zijn eerste nul noteerde, had ook Chris Admiraal het niet gemakkelijk. Bij een 2-1 voorsprong had Chris Admiraal remise aangeboden, maar dapper afgeslagen door zijn tegenstander. Waar zijn tegenstander eenvoudig remise kon houden met eeuwig schaak, koos deze voor de winst. Echter kon Chris Admiraal met een pion promoveren en eenvoudig (wel in tijdnood) het volle punt voor de Borgstee binnenhalen.

In de laatste ronde werd door indeling van de wedstrijdleiding de Borgstee 1 en 2 aan elkaar gekoppeld. Borgstee 2 had aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de finale van de NOSBO (Noordelijke Schaakbond). Een salonremise (2-2) zorgde ervoor dat de Borgstee 2 eindigde op een 3e plaats.

Het 3e team van de Borgstee verloor de eerste wedstrijd tegen het team wat uiteindelijk eindigde op een 5e plaats (St. Nicolaas uit Haren). Het team speelde vervolgens vier maal gelijk en won de voorlaatste maar verloor de laatste wedstrijd en eindigde met onder andere de Windroos op een gedeelde 13e plaats. Op 26 maart zullen de 2 teams uit Grijpskerk samen met het Dom Helder Camara uit Groningen tegen de beste drie scholen uit Drenthe (Theo Thijssen uit Assen, de Anwende uit Aalden en de Heidehoek uit Vledderveen) strijden om drie tickets voor het Nederlands Kampioenschap.7-03-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Bijen

Nationale Zaaidag: Voedselbanken voor Bijen

10 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Help mee aan Voedselbanken voor Bijen! Het doel is om met tienduizenden mensen tegelijk biologische bloemen voor bijen in te zaaien. Tuinen, balkonnetjes, dakterrassen, boomspiegels: volplempen die handel!
Lees verder →
Fietsexamen-2021 (1)

Allemaal een vier!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
en vier is de hoogste score bij het Fietsexamen
Lees verder →
Mantelzorg-ouder

Meepraten en -beslissen over mantelzorg in het Westerkwartier

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
online op maandag 7 juni van 13.00 tot 17.00 uur
Lees verder →
Avondvierdaagse-2019

Avondvierdaagse Zuidhorn Home edition inclusief medaille!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Er kan gelopen worden tot en met 30 juni 2021.
Lees verder →
Examen in de sportzaal

Sportcentrum omgetoverd tot examenhal

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Examentrainingen in judozaal, turnhal en restaurant
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Opnieuw tijdverlies Mollema

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
" ik had de benen niet"
Lees verder →