Camaradas in foutenfestival langs Schattenberg

8 november 2011    Sport
Wiebe Loonstra ontbrak wegens een tenenkwestie

wee weken moesten de mannen uit Zuidhorn overleven met een te kleine selectie. Op Wiebe Loonstra na was iedereen afgelopen vrijdag wedstrijd fit.

De wedstrijd kwam laat op gang, na tien minuten trok Real Camaradas de regie iets naar zich toe. Het team was nog wat onwennig en dat leidde regelmatig tot balverlies. Toch speelde Real positief en er werd naar elkaar gezocht. Na vijftien minuten scoorde Nelis Kloosterman weer eens de openingstreffer. Kloosterman lijkt hier patent op te hebben, het was voor de vierde keer dit seizoen. Zoals vaker gebeurd vallen de goals bij Camaradas nooit alleen, in de zeventiende minuut verdubbelde WJ Kremer de marge. Nog voor de rust kwam Schattenberg weer in de wedstrijd, uit een corner besloot Remco van Merode niets te doen en liet de bal liggen voor een verdwaalde tegenstander 2-1.

Wiegert Linde begon de tweede helft wat later, hij leverde de bal in waarna Schattenberg de gelijkmaker aantekende. In de volgende fase liet Real zien dat trainen zin heeft. Uit een fantastische 3:1 variant schoot Remco van Merode de bal overtuigend het doel in 2-3.
Wederom kwam Schattenberg op gelijke hoogte. Kloosterman en Linde lieten de bal door het centrum gaan en dit is in de zaal fataal. De 4-3 was weer een fraaie Camaradas aanval. Via Remy Nieborg en Joris Woudt kwam de bal bij de tweede paal, waar Eltjo Velting de bal knap binnen tikte. Meerdere malen werd de voorsprong weer weggegeven, Ebel Kremer was deze keer de boeman. Schattenberg profiteerde weer optimaal 4-4.

En dan zijn er van die momenten waarin alle puzzelstukjes in elkaar lijken te vallen. Real Camaradas kreeg een corner, na weken trainen was hier dan het resultaat. Alle afspraken werden nagekomen, WJ Kremer had de eer de bal binnen te schieten. Voor de vijfde keer op voorsprong en deze werd niet meer weggeven. Schattenberg probeerde het tij nog te keren, door de doelman te offeren. Real had moeite met het gedurfde spel. Het duurde even voordat de formatie goed stond, het leverde Schattenberg geen rendement op. Toen Jaap de Vries via een goede worp WJ Kremer koppend liet scoren was de eindstand bereikt.

Een goed resultaat voor Real Camaradas, dat aankomende week op bezoek gaat bij Futsal Dragten. Dragten (goed gespeld) wordt gezien als titelkandidaat, het is mooi om te kijken of Camaradas zich in deze wedstrijd staande weet te houden.

Real Camaradas – Schattenberg 6-4