Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

BV Dunk speelt tegen Jumping Five uit Peize

21 november 2011    Sport
leuke, sportieve wedstrijd waarbij Dunk net wat fanatieker was

Zaterdag 19 november stond voor U12 van de BV Dunk de wedstrijd tegen Jumping Five uit Peize op het programma. Het was nog even spannend of we wel konden spelen: Ayla op Ameland, Carmijn nog steeds geblesseerd, Pien ziek, Mitchell te oud voor U12 en doorgeschoven naar U14, Sam er ook niet bij… Gelukkig wilden Thale, Daniel en Peter van U10 graag mee. Zo hadden we samen met Rianna, Tijs en Imme precies genoeg spelers om ook nog door te wisselen.

In de eerste periode zagen we de thuisploeg met goed spel en mooie scores uitlopen naar 6-0. Pas in de tweede periode scoorde Daniel de eerste punten voor Dunk: stand 8-2 . Daarna scoorde Thale nog tweemaal en in de laatste minuut maakte Daniel de stand gelijk: 8-8. We begonnen steeds beter te verdedigen, waardoor het voor Jumping Five steeds lastiger werd om over te spelen en te schieten. Bij ons lukte dat juist steeds beter. Daniel maakte een heleboel punten, doordat hij steeds de bal onderschepte en goed zijn snelheid gebruikte. Onze benjamin Peter (7 jaar) maakte in de derde periode zijn eerste score met een mooie actie. Ruststand: 14-20 voor Dunk.

Na de rust scoorde Jumping Five pas weer in de tweede periode. We waren toen al uitgelopen naar 16-33. Bij Dunk lukte alles: de eerste score was voor Daniel, daarna scoorde Tijs en even later gooide hij er ook nog een vrije worp in. Imme, die net als Peter haar eerste wedstrijd speelde, wist in deze periode ook te scoren, na prima samenspel met Rianna en Thale. Thale scoorde een paar keer nadat hij de bal had veroverd op de tegenpartij en Rianna was met 6 punten, heel veel rebounds en goede passes ook prima op dreef. Tussenstand: 18-37.

In de laatste twee periodes maakten beide teams er nog 4 punten bij. De eindstand was 22 punten voor Jumping Five tegen 41 punten voor Dunk. We zagen een hele leuke, sportieve wedstrijd waarbij Dunk net wat fanatieker was, meer rebounds pakte – vooral Rianna en Tijs – en beter verdedigde. Een compliment voor het hele team: wat waren jullie lekker bezig! En natuurlijk allemaal gefeliciteerd met jullie eerste overwinning.

Punten: Daniel 16, Thale 10, Rianna 6, Tijs 5, Imme 2 en Peter 2.

21-11-2011 WIZ/Annette

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mollema-2

Trek veilt fiets Mollema voor goed doel

03 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
De veiling staat open vanaf 1 juni en sluit op vrijdagavond 9 juni om 21 uur, op de vooravond van Trek 100
Lees verder →
Streekeigen appels, foto stieneke van der wal

Gezonde Huiskamer tour naar Zuidhorn

02 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Vrijdag 9 juni 9.30-12.00 uur Zuidhorn Weekmarkt Overtuinen
Lees verder →
Easyslim zuidhorn

Open dag easyslim.nu Zuidhorn

01 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Op zaterdag 3 juni van 09.00-12.00
Lees verder →
Fietsen groningen - stella dekker-molen

Ontdek Groningen op Wereldfietsdag

01 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Marketing Groningen start fietscampagne en verwelkomt de zomer met Fietsmaand Juni
Lees verder →
Friesestraatweg prov foto

Friesestraatweg weken dicht tussen Grijpskerk en Visvliet

01 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
vanaf maandag 5 juni. Wel open voor fietsers en voergangers
Lees verder →