Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Burgemeester reageert op onrust Bongerd

18 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
Eind vorige week werd de gemeente via een journalist van de Streekkrant geconfronteerd met een bericht over onrust in de omgeving van De Bongerd in Zuidhorn. Dit naar aanleiding van de veroordeling

Eind vorige week werd de gemeente via een journalist van de Streekkrant geconfronteerd met een bericht over onrust in de omgeving van De Bongerd in Zuidhorn. Dit naar aanleiding van de veroordeling van een inwoner, woonachtig aan De Bongerd, wegens incest en het in bezit hebben van kinderporno. Tot op dat moment was noch uit de buurt noch anderszins bij de gemeente een melding binnengekomen over onrust. Er is meteen contact opgenomen met de politie. Daaruit bleek dat ook bij de politie geen melding was binnengekomen of informatie over onrust bekend was.

Publiciteit
Vervolgens publiceerde de Streekkrant begin deze week een artikel over het onderwerp. Daarop is bij de gemeente een reactie per mail binnengekomen van een ouder van cbs Het Anker.
De afgelopen dagen is er overleg geweest tussen de burgemeester, de politie en justitie om een beeld te krijgen van wat er aan de hand is.

Veroordeling
De betreffende inwoner is door de rechtbank onvoorwaardelijk veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf. Er is geen sprake van voorarrest geweest. De straf is inmiddels onherroepelijk. Hij staat op de lijst om zijn straf uit te zitten. Daarvoor worden volgens justitie procedures gehanteerd, die ertoe leiden dat over uiterlijk 6 tot 8 weken zijn gevangenisstraf een aanvang zal nemen. De politie heeft aangegeven dat deze persoon geen risicofactor vormt voor de samenleving, maar dat zij alert zal blijven tot  het moment dat de gevangenisstraf aanvangt.
De persoon woont al ongeveer 30 jaar op hetzelfde adres, zonder dat dit, buiten de feiten waarvoor hij nu veroordeeld is, in het verleden tot (zeden)incidenten heeft geleid.

Overleg
De burgemeester en de politie hebben donderdag 17 maart over de situatie overleg gevoerd met de directie van cbs Het Anker. Gebleken is dat ook de school pas voor het weekend - eveneens door het contact met de journalist van de Streekkrant - op de hoogte werd gesteld van veronderstelde onrust.
Met de school is afgesproken dat politie en gemeente de vinger aan de pols zullen houden en onderling contact onderhouden over de ontwikkelingen.

Ook is er een gesprek geweest met de betreffende ouder, die de gemeente een mail heeft gezonden naar aanleiding van het artikel.

Afgesproken is dat de gemeente een feitelijk relaas aanlevert aan de school, dat gebruikt kan worden om de ouders van de leerlingen te informeren. Dat relaas staat hiervoor beschreven.E.Fennema
Burgemeester
17 maart 2011
18-03-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Cursisten politiek bewust politiek actief

Politiek leeft onder inwoners van Westerkwartier

17 april 2021    Zuidhorn-nieuws
50 inwoners gaan deelnemen aan de cursus
Lees verder →
Zaaien

Gedeputeerde Staghouwer en wethouder Nederveen zaaien bloemrijke berm in

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Versterken kwaliteit van het landschap langs de nieuwe hoogspanningslijn
Lees verder →
Hospice vredeborgh

Hospice Vredeborgh leek ook open in Corona tijd

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
​Soms is het niet mogelijk om thuis te blijven om verschillende redenen
Lees verder →
Stemmen-met-stemmal-1

Voortaan ook met visuele beperking zelfstandig stemmen in het Westerkwartier

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Toegankelijk stemmen voor iedereen
Lees verder →
 

Leerlingen Lindenborg geslaagd voor DELF-diploma

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Drie leerlingen van vestiging Lindenborg van rsg de Borgen in Leek ontvangen hun DELF-diploma tijdens een feestelijke bijeenkomst op 18 mei 2021.
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Mollema met vertrouwen naar klassiekers

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
"Ik sta er goed voor"
Lees verder →