Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Burgemeester reageert op onrust Bongerd

18 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
Eind vorige week werd de gemeente via een journalist van de Streekkrant geconfronteerd met een bericht over onrust in de omgeving van De Bongerd in Zuidhorn. Dit naar aanleiding van de veroordeling

Eind vorige week werd de gemeente via een journalist van de Streekkrant geconfronteerd met een bericht over onrust in de omgeving van De Bongerd in Zuidhorn. Dit naar aanleiding van de veroordeling van een inwoner, woonachtig aan De Bongerd, wegens incest en het in bezit hebben van kinderporno. Tot op dat moment was noch uit de buurt noch anderszins bij de gemeente een melding binnengekomen over onrust. Er is meteen contact opgenomen met de politie. Daaruit bleek dat ook bij de politie geen melding was binnengekomen of informatie over onrust bekend was.

Publiciteit
Vervolgens publiceerde de Streekkrant begin deze week een artikel over het onderwerp. Daarop is bij de gemeente een reactie per mail binnengekomen van een ouder van cbs Het Anker.
De afgelopen dagen is er overleg geweest tussen de burgemeester, de politie en justitie om een beeld te krijgen van wat er aan de hand is.

Veroordeling
De betreffende inwoner is door de rechtbank onvoorwaardelijk veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf. Er is geen sprake van voorarrest geweest. De straf is inmiddels onherroepelijk. Hij staat op de lijst om zijn straf uit te zitten. Daarvoor worden volgens justitie procedures gehanteerd, die ertoe leiden dat over uiterlijk 6 tot 8 weken zijn gevangenisstraf een aanvang zal nemen. De politie heeft aangegeven dat deze persoon geen risicofactor vormt voor de samenleving, maar dat zij alert zal blijven tot  het moment dat de gevangenisstraf aanvangt.
De persoon woont al ongeveer 30 jaar op hetzelfde adres, zonder dat dit, buiten de feiten waarvoor hij nu veroordeeld is, in het verleden tot (zeden)incidenten heeft geleid.

Overleg
De burgemeester en de politie hebben donderdag 17 maart over de situatie overleg gevoerd met de directie van cbs Het Anker. Gebleken is dat ook de school pas voor het weekend - eveneens door het contact met de journalist van de Streekkrant - op de hoogte werd gesteld van veronderstelde onrust.
Met de school is afgesproken dat politie en gemeente de vinger aan de pols zullen houden en onderling contact onderhouden over de ontwikkelingen.

Ook is er een gesprek geweest met de betreffende ouder, die de gemeente een mail heeft gezonden naar aanleiding van het artikel.

Afgesproken is dat de gemeente een feitelijk relaas aanlevert aan de school, dat gebruikt kan worden om de ouders van de leerlingen te informeren. Dat relaas staat hiervoor beschreven.E.Fennema
Burgemeester
17 maart 2011
18-03-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Adrian mey zonnehuis (1)

Muzikale injectie voor bewoners en medewerkers Zonnehuis

03 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Adrian Mey laat zijn betrokkenheid zien én horen
Lees verder →
Adrian mey-2019 zonder tekst

Adrian Mey laat bewoners Zonnehuis genieten

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Buitenoptreden van zanger
Lees verder →
Kuis team 2020 eigen foto

Rijwielhal Kuis wordt Bike Totaal Kuis Noordhorn

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Meer keus, leaseplan en fietspaspoort
Lees verder →
Mollema algarve twitter

Bauke: “Ik hoop dat ik het Coronavirus heb gehad”

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Eerder was Bauke al bereid risico te nemen als de Olympische Spelen door zouden gaan
Lees verder →
Kat poes (1)

Ook katten indirect slachtoffer Coronavirus

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Onschuldig fenomeen funest voor huisdieren
Lees verder →
Nynke

Jarig in Coronatijd

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Een verjaardag om nooit te vergeten
Lees verder →