Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Brand bedrijventerrein De Poort Marum heeft grote impact

11 maart 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
n totaal zijn drie bedrijfspanden afgebrand en is aan diverse panden brand- en rookschade. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen

Maandag 9 maart heeft een hevige brand gewoed in een bedrijf met kunststof pallets op het bedrijventerrein De Poort in Marum. De rookwolken waren in de verre omtrek te zien en dreven richting Tolbert/Leek. Bij de brand zijn drie bedrijfspanden afgebrand. De brand heeft een grote impact op gedupeerde bewoners en ondernemers.

Brand
De brand begon maandag aan het eind van de ochtend in een pand met pallets en sloeg in een mum van tijd uit tot een zeer grote brand. De brandweer heeft met 30 eenheden uit Groningen, Friesland en Drenthe de brand bedwongen. Rond 17.00 uur maandagmiddag was de brand onder controle. Tot dinsdagmorgen is de brandweer bezig geweest met nablussen. In totaal zijn drie bedrijfspanden afgebrand en is aan diverse panden brand- en rookschade. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. De gemeente heeft maandag contact gehad met het RIVM over andere mogelijke schadelijke stoffen die vrij zouden kunnen komen bij de brand. Het RIVM heeft aangegeven geen aanleiding te zien voor een nader onderzoek. De gemeente zet vandaag (11 maart) hekken om de afgebrande panden. Daarnaast worden de wegen op het bedrijventerrein schoongeveegd.

Ondernemers
Maandagmiddag is burgemeester Ard van der Tuuk ter plaatse geweest en heeft hij gesproken met gedupeerde ondernemers. Dinsdagmiddag 10 maart hebben de burgemeester en wethouder Elly Pastoor een aantal ondernemers van De Poort bezocht en gesproken over hoe zij de brand hebben beleefd. Burgemeester Ard van der Tuuk: “Mensen voelen angst en verdriet na wat ze hebben meegemaakt en ook boosheid. Dat begrijp ik volkomen. Deze brand heeft een grote impact.”

Brief en bijeenkomst
Dinsdagmiddag heeft de gemeente een brief bezorgd bij de eigenaren c.q. gebruikers van het bedrijventerrein. Daarin werden zij onder meer uitgenodigd voor een bijeenkomst. Deze vond dinsdagmiddag plaats in De Kruisweg in Marum. Tijdens de bijeenkomst zijn de nodige vragen gesteld en was ook ruimte voor emoties. Ook was er waardering van de aanwezigen voor de inzet van de hulpdiensten tijdens de brand. Sommige vragen konden niet direct beantwoord worden, omdat daarvoor nog nader onderzoek nodig is.

De gemeente heeft ook een brief bezorgd bij inwoners tussen Marum en Leek. Het gaat om adressen in het gebied ten zuiden van de A7 en ten noorden van de doorgaande weg Marum-Tolbert. In deze brief staat informatie over wat inwoners kunnen doen met de brokstukken die als gevolg van de brand bij de woningen en op de landerijen terecht zijn gekomen.

Stichting Salvage
Dinsdag 10 maart stond Stichting Salvage met een mobiel kantoor op het terrein van JC-Electronics aan de Poortweg in Marum. Hier was ook een medewerker van de gemeente aanwezig. Gedupeerde ondernemers en inwoners konden hier terecht voor alle vragen over de afhandeling van eventuele schade. Het mobiele kantoor werd druk bezocht.

Meer informatie over de brand in Marum is te vinden op de website www.westerkwartier.nl/brandmarum

foto: facebook

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Bijen

Nationale Zaaidag: Voedselbanken voor Bijen

10 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Help mee aan Voedselbanken voor Bijen! Het doel is om met tienduizenden mensen tegelijk biologische bloemen voor bijen in te zaaien. Tuinen, balkonnetjes, dakterrassen, boomspiegels: volplempen die handel!
Lees verder →
Fietsexamen-2021 (1)

Allemaal een vier!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
en vier is de hoogste score bij het Fietsexamen
Lees verder →
Mantelzorg-ouder

Meepraten en -beslissen over mantelzorg in het Westerkwartier

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
online op maandag 7 juni van 13.00 tot 17.00 uur
Lees verder →
Avondvierdaagse-2019

Avondvierdaagse Zuidhorn Home edition inclusief medaille!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Er kan gelopen worden tot en met 30 juni 2021.
Lees verder →
Examen in de sportzaal

Sportcentrum omgetoverd tot examenhal

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Examentrainingen in judozaal, turnhal en restaurant
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Opnieuw tijdverlies Mollema

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
" ik had de benen niet"
Lees verder →