Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

“Boef” Bart maakte 8,5 miljoen euro van 1 gulden

25 september 2009    Zuidhorn-nieuws
assen/zuidhorn - Door de raad van commissarissen van Thuiszorg Icare doelbewust om de tuin te leiden, zag oud-topman Bart V. (60) uit Zuidhorn volgens het openbaar ministerie (OM) kans voor miljoenen euro's


assen/zuidhorn -

Door de raad van commissarissen van Thuiszorg Icare doelbewust om de tuin te leiden, zag oud-topman Bart V. (60) uit Zuidhorn volgens het openbaar ministerie (OM) kans voor miljoenen euro's te frauderen. Zo verkocht hij de aandelen van Thuiszorg Perfect BV voor 1 gulden aan het bedrijf van een kennis uit Eexterzandvoort, die het pakket voor bijna 8,5 miljoen euro doorverkocht aan Randstad. Het OM stelt dat V. 6 miljoen euro overhield aan deze transactie.

Uit de tenlastelegging, die het OM vandaag bekend heeft gemaakt, blijkt dat V. de raad van commissarissen in 2001 en 2002 'met listige kunstgrepen en een samenweefsel van verdichtsels' op de mouw heeft gespeld dat Thuiszorg Perfect verliesgevend was en dat de symbolische prijs van een gulden 'een goede en reële prijs' was. De raad slikte de uitleg van V. en ging akkoord met de verkoop.

Op basis van jarenlang onderzoek naar de handel en wandel van V. verdenkt het OM hem van een reeks misdrijven, zoals fraude, witwassen en belastingontduiking. Op 6 oktober begint in Assen de strafzaak tegen de oud-topman. Ook zijn vrouwelijke kennis uit Eexterzandvoort, de 60-jarige A.T.M.S., en drie andere medeverdachten moeten dan voor de rechter verschijnen. Het is de bedoeling dat de zaak in april inhoudelijk wordt behandeld.

Zo wordt V. er ook van verdacht een bedrag van (destijds) 1,5 miljoen gulden van Thuiszorg Icare achterover te hebben gedrukt. Het geld was bedoeld voor de huisvesting van de thuiszorgwinkel van Icare. Ook kocht V. volgens het OM de aandelen van Icare Thuiszorgwinkels voor krap zes ton. Hij wist de raad van commissarissen ervan te overtuigen dat dit een goede prijs was voor een bedrijf met een enorme schuld. Het OM meent dat de prijs veel te laag was, vooral omdat de schuld in werkelijkheid beduidend lager zou zijn geweest.

Hoewel justitie deze zaak heeft gedoopt tot de mega zorgzaak heeft De Zorgzaak niets met de verdenkingen aan het adres van V. te maken. Ook het huidige Icare, onderdeel van thuiszorgbedrijf Evean, heeft er niets mee van doen.
25-09-2009 dvhn

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →
Wijnloop zuidhorn 2023 (1)

Wijnloop Zuidhorn: Wandelen met een glas wijn in de hand

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gezellige en ontspannen sfeer in centrum
Lees verder →
Dubbel senioren tafeltennis

Talero 1 wint eerste competitiewedstrijd

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
primeur seniorenteam 7-3
Lees verder →
Gob inzicht

Wereld van het Kinderbrein

23 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Lezing Mark Mieras
Lees verder →