Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Bestuurswissel Ondernemersvereniging Zuidhorn

13 februari 2019    Zuidhorn-nieuws
Jan Mechielsen na 18 jaar voorzitter af
Jan mechielsen voorzitter ovgz (2)

Tijdens de jaarvergadering van de Ondernemersvereniging Zuidhorn in Balk droeg Jan Mechielsen het voorzittersstokje over aan Hein Buist.

De heer Mechielsen trad in 2001 toe als lid van de vereniging en werd al snel gekozen tot voorzitter. Hij heeft maar liefst 18 jaar voorzitter mogen zijn. Toen hij aantrad waren er 38 leden, hij vertrekt met een ledenaantal van 61.

Hij zat de vergaderingen op eigen en onvolprezen wijze voor; zonder poespas, open en eerlijk en als een warmhartig persoon. Ook de lengte van zijn speeches werd bijzonder gewaardeerd. Hij zei wat er gezegd moest worden zonder uit te weiden of langdradig te zijn.

Uit handen van Hein Buist ontving hij als eerste het erelidmaatschap van de vereniging.

Tijdens de vergadering stelden Klaas de Vries ( Noordelijk Administratiekantoor ) en Simon Koster ( Regiobank ) zich voor als nieuw lid. Ook Ursula Appolt ( organisatie- en adviesbureau) heeft zich bij de vereniging aangesloten.

Yvonne Elting van Elting Stukadoors en Afbouwbedrijf te Aduard is toegetreden tot het bestuur en heeft het penningmeesterschap overgenomen van Hein Buist.

Gastsprekers
Gastsprekers waren de heren Geert Drion en Ben van Deel over cultureel ondernemen met als case Jazz te Gast wat zij organiseren.
Bij het organiseren van dit muziekfestival zijn er veel raakvlakken met het “normale” ondernemerschap. Het grootste verschil zijn de financiën; bij een project zoals dit ben je afhankelijk van fondsen. Om die subsidies te krijgen moet je project bijvoorbeeld een aanvulling op het bestaande culturele aanbod. Het gratis toegankelijke festival wordt dit jaar gehouden op 15 juni. Meer over Jazz te Gast

Op de groeps foto:
Jan Mechielsen, mw. E. Miedema ( secretariaat ),  dhr. J. Dijk, J. Hummel en W. Buss bestuurslid, Yvonne Elting, Bert Groenewolt (contactpersoon van de gemeente ), H. Buist ( voorzitter )

De Ondernemersvereniging Zuidhorn is opgericht op 4 oktober 1991 en bestaat uit eigenaars van grote en kleine ondernemingen. Het vakgebied waarin zij zich bewegen is zeer divers. Over het algemeen is de opkomst bij deze vereniging vrij hoog.
Een overzicht van de leden en meer informatie op www.ondernemersverenigingzuidhorn.nl

  • Bestuur ovgz met jan mechielsen
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt20121 (188)

Programma Oranjemarkt Zuidhorn 2019

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 27 april houden wij weer onze traditionele Oranjemarkt in het centrum van Zuidhorn.
Lees verder →
Tafels hoop

Tafels van hoop: 75 inwoners van Zuidhorn, eten, musiceren en dansen samen

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Zes Syrische gezinnen hebben gekookt en waren betrokken bij de voorbereiding voor deze avond.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Westerkwartier Gemeentenieuws 23 april 2019

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Over verkeersmaatregelen Koningsdag en Koopzondagen
Lees verder →
Verkeersbord

Start werkzaamheden aanpassing kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws
De aanpassing van het kruispunt moet leiden tot meer veiligheid voor de fietsende schoolkinderen. Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn fietsen veel schoolkinderen over dit kruispunt naar de school in Oostwold.
Lees verder →
Maple tree jubileum (1)

Lustrum Maple Tree English

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Op 17 April vierde Lesley Ann Fransen-Heyink samen met haar leerlingen en hun ouders het 5 jaar bestaan van Maple Tree English.
Lees verder →
Haringniekerk2019 (1)

Burgemeester hapt harinkje in Niekerk

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De haringuitreiking, die traditioneel in de week voor Pasen plaats heeft, gebeurt op grond van een legaat dat een zekere Menno Jeltema naliet aan de voogdij van het Pepergasthuis te Groningen
Lees verder →