Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Ben Woldring inspireert ondernemers

23 maart 2016    Zuidhorn-nieuws
Tijdens een gezamenlijke ondernemersavond
Ben woldring (1)

Tijdens een gezamenlijke ondernemersavond in Roden was internet ondernemer Ben Woldring uitgenodigd als spreker. In De Pompstee waren ruim 130 belangstellenden die voor het verhaal van de op 13 jarige leeftijd in Usquert begonnen ondernemer waren gekomen.

Na een inleiding van wethouder Henk Kosters van de gemeente Noordenveld kreeg Ben Woldring het woord.

Ben Woldring beweegt zich sinds 1998 op de vergelijkingsmarkt met onafhankelijke sites en is marktleider met vergelijkingen voor bellen, internetten, digitale tv, energie en hotelboekingssites.

Hij inspireerde de ondernemers met zijn verhaal over de start van zijn bedrijf wat nog niet zo eenvoudig was. Voor inschrijving in het KvK register was de toen 13 jarige te jong maar bij hoge uitzondering mocht hij al op zijn 17e terugkomen om zich in te schrijven. Aan het feit dat hij met veel grote contracten in zijn hand binnenkwam werd voorbijgegaan. Oplossing was om het bedrijf eerst op naam van zijn moeder te zetten.

Hij sprak over de cellentheorie van ondernemer Eckart Wintzen die er voor zorgt dat bedrijven geen traag beslissende kolossen worden maar na groei opsplitsen. Deze afsplitsingen, cellen, worden een afspiegeling van het origineel.

Hij spreekt regelmatig op bijeenkomsten en op één daarvan was Richard Branson medespreker. Door een intrigerende vraag te stellen aan de Multi miljonair raakte hij met hem in een geanimeerd gesprek. De rest van de aanwezigen sloeg zich voor het hoofd dat zij geen vraag hadden gesteld.

Na afloop ontving hij als dank van de voorzitters van de ondernemersverenigingen een pakket met regionale producten waarna tijdens een borrel ongedwongen werd nagepraat.

De avond werd georganiseerd door OCN Noordenveld, Bedrijvenvereniging Leek, Ondernemersvereniging gemeente Zuidhorn en Ondernemersvereniging Marum.

 

Cellentheorie

In 1976 richtte Eckart Wintzen het automatiseringsbedrijf BSO (Bureau voor Systeem Ontwikkeling) op. Toen het bedrijf steeds succesvoller werd, bedacht Wintzen zijn beroemde cellentheorie: zodra BSO groter werd dan 65 werknemers, werd het bedrijf gesplitst in twee vrijwel zelfstandige cellen. Een nieuwe cel was steeds een afspiegeling van de oude cel, waardoor de bedrijfscultuur behouden bleef. Alle cellen deelden dezelfde naam, missie en huisstijl, maar waren zelf verantwoordelijk voor hun inkomsten en uitgaven. Zo moest iedere cel zelf personeel werven, voor leaseauto’s zorgen en de urenadministratie bijhouden. De cellen waren dus onafhankelijk en zelfstandig, maar deelden het DNA van BSO. Zo bleef iedere cel inzichtelijk en beheersbaar, terwijl BSO voor de buitenwereld één onderneming bleef. Uiteindelijk groeide BSO uit tot bijna 90 cellen. In 1996 verkocht Wintzen zijn bedrijf met veel winst aan Philips.

  • Ben woldring (3)
  • Ben woldring (5)
  • Ben woldring (4)
  • Ben woldring (6)
  • Ben woldring (7)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →
Politie insluipers inbraak

Nu inbraak Boslaan Zuidhorn, sprake van een reeks inbraken

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Het is weer raak, boeven op pad
Lees verder →
Molen fortuna asbreuk (7)

As molen Fortuna Noordhorn breekt tijdens jaarmarkt

04 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Brandweer en hulpdiensten in actie
Lees verder →
RobertYs digi service

Robert’s Digi Service brengt herinneringen weer tot leven

03 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Uw oude 8 mm film of Betamax weer terug kunnen kijken
Lees verder →