Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Ben Woldring inspireert ondernemers

23 maart 2016    Zuidhorn-nieuws
Tijdens een gezamenlijke ondernemersavond
Ben woldring (1)

Tijdens een gezamenlijke ondernemersavond in Roden was internet ondernemer Ben Woldring uitgenodigd als spreker. In De Pompstee waren ruim 130 belangstellenden die voor het verhaal van de op 13 jarige leeftijd in Usquert begonnen ondernemer waren gekomen.

Na een inleiding van wethouder Henk Kosters van de gemeente Noordenveld kreeg Ben Woldring het woord.

Ben Woldring beweegt zich sinds 1998 op de vergelijkingsmarkt met onafhankelijke sites en is marktleider met vergelijkingen voor bellen, internetten, digitale tv, energie en hotelboekingssites.

Hij inspireerde de ondernemers met zijn verhaal over de start van zijn bedrijf wat nog niet zo eenvoudig was. Voor inschrijving in het KvK register was de toen 13 jarige te jong maar bij hoge uitzondering mocht hij al op zijn 17e terugkomen om zich in te schrijven. Aan het feit dat hij met veel grote contracten in zijn hand binnenkwam werd voorbijgegaan. Oplossing was om het bedrijf eerst op naam van zijn moeder te zetten.

Hij sprak over de cellentheorie van ondernemer Eckart Wintzen die er voor zorgt dat bedrijven geen traag beslissende kolossen worden maar na groei opsplitsen. Deze afsplitsingen, cellen, worden een afspiegeling van het origineel.

Hij spreekt regelmatig op bijeenkomsten en op één daarvan was Richard Branson medespreker. Door een intrigerende vraag te stellen aan de Multi miljonair raakte hij met hem in een geanimeerd gesprek. De rest van de aanwezigen sloeg zich voor het hoofd dat zij geen vraag hadden gesteld.

Na afloop ontving hij als dank van de voorzitters van de ondernemersverenigingen een pakket met regionale producten waarna tijdens een borrel ongedwongen werd nagepraat.

De avond werd georganiseerd door OCN Noordenveld, Bedrijvenvereniging Leek, Ondernemersvereniging gemeente Zuidhorn en Ondernemersvereniging Marum.

 

Cellentheorie

In 1976 richtte Eckart Wintzen het automatiseringsbedrijf BSO (Bureau voor Systeem Ontwikkeling) op. Toen het bedrijf steeds succesvoller werd, bedacht Wintzen zijn beroemde cellentheorie: zodra BSO groter werd dan 65 werknemers, werd het bedrijf gesplitst in twee vrijwel zelfstandige cellen. Een nieuwe cel was steeds een afspiegeling van de oude cel, waardoor de bedrijfscultuur behouden bleef. Alle cellen deelden dezelfde naam, missie en huisstijl, maar waren zelf verantwoordelijk voor hun inkomsten en uitgaven. Zo moest iedere cel zelf personeel werven, voor leaseauto’s zorgen en de urenadministratie bijhouden. De cellen waren dus onafhankelijk en zelfstandig, maar deelden het DNA van BSO. Zo bleef iedere cel inzichtelijk en beheersbaar, terwijl BSO voor de buitenwereld één onderneming bleef. Uiteindelijk groeide BSO uit tot bijna 90 cellen. In 1996 verkocht Wintzen zijn bedrijf met veel winst aan Philips.

  • Ben woldring (3)
  • Ben woldring (5)
  • Ben woldring (4)
  • Ben woldring (6)
  • Ben woldring (7)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Etalageroute-2021 (1) jan henkel

Vier weken kunst kijken in Zuidhorn

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Werken in de etalage van diverse kunstenaars
Lees verder →
Afgesloten

Afsluiting overweg de Gast zuidhorn (20 t/m 23 september)

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws
spoorwegovergang aan De Gast in Zuidhorn voor alle verkeer gestremd.
Lees verder →
Kinderkunst-etalageroute-2021 (4)

Primeur: Kinderkunst op etalageroute Zuidhorn

18 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Expositie in hal bij Albert Heijn
Lees verder →
Tafelsvanhoop (4)

Feest in de tent met de “Tafels van Hoop”

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Het was Open Monumenten weekend en tegelijkertijd was het de Nacht van de Vluchteling
Lees verder →
Mfc tolbert

Geld voor multifunctionele centra met zorgfunctie

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Het gaat o.a. om dorpshuizen in Jonkersvaart en Tolbert
Lees verder →
Mes

Ook in de gemeente Westerkwartier: wees slim en lever je wapen in

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws
o.a. inleverton op het politiebureau in Zuidhorn
Lees verder →