Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Bauke sluit seizoen af met winst in Japan cup

21 oktober 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema wist op de licht hellende aankomststrook naar de zege te vlammen, voor Woods
Mollema-lombardije-twitter

Bauke Mollema heeft ook zijn laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Zuidhorner van Trek-Segafredo bleek voor de tweede keer in zijn carrière de beste in de Japan Cup. Mollema was na een wedstrijd van 144,2 kilometer sneller dan zijn medevluchter Michael Woods.

Het wielerseizoen eindigt al een tijdje niet meer na de Ronde van Lombardije, want vandaag stond de 28e editie van de Japan Cup op het programma. Deze lastige eendagskoers werd in het verleden gewonnen door enkele grote namen zoals Claudio Chiappucci, Gilberto Simoni, Damiano Cunego en… Bauke Mollema. Voor de enige Nederlandse zege moeten we terug naar 2015, maar de klimmer van Trek-Segafredo stond ook dit jaar weer aan de start.

Sterke kopgroep met Nederlands tintje 
De 32-jarige Mollema begon als een van de topfavorieten voor de zege, zeker na zijn overwinning in de Ronde van Lombardije. De noordeling kon echter concurrentie verwachten van onder meer Sonny Colbrelli, Robert Gesink en Michael Woods. Maar eerst ging de aandacht uit naar Giulio Ciccone, oud-winnaar Marco Canola, Koen Bouwman, oude bekende Francisco Mancebo, James Whelan, Damiano Caruso, Robert Stannard en Iuri Filosi.

Deze acht vluchters sloegen de handen ineen en werkten goed samen, maar de voorsprong bleef beperkt tot iets minder dan twee minuten. In het peloton werd hard op kop gereden door de knechten van de topfavorieten, aangezien er enkele schaduwfavorieten mee waren met Ciccone, Bouwman, Canola en Caruso. Het waren de mannen van Jumbo-Visma die de koers in handen namen, waardoor het peloton flink werd uitgedund.

Woods versus Mollema 
De aanvallers werden één voor één ingerekend door het achtervolgende groepje, waar het uitkijken was naar onder meer Mollema, Woods, Gesink, de rappe Nieuw-Zeelander Dion Smith en twee Amerikanen van Jumbo-Visma: Sepp Kuss en Neilson Powless. De geel-zwarte brigade was de enige ploeg met meerdere renners in de vuurlinie, maar de Nederlandse formatie kon niet volgen toen Woods en Mollema versnelden.

De Canadees en de Nederlander beschikten duidelijk over de beste benen, reden ook weg van de concurrentie, al probeerde Gesink nog (tevergeefs) het gaatje te dichten. Op de lange beklimming van Mt. Kogashiyama moest Mollema flink aanzetten om in de buurt te blijven van Woods, maar de puncheur van EF Education First bleek niet sterk genoeg om zijn grote rivaal te lossen. We kregen dan ook een sprint-à-deux om de overwinning.

En het was Mollema die op de licht hellende aankomststrook naar de zege wist te vlammen, voor Woods. Het was vervolgens driekwart minuut wachten op de binnenkomst van Smith, die de 43-jarige Mancebo en Kuss wist te vloeren voor plaats drie. Jumbo-Visma finishte met drie renners bij de eerste tien, met dank aan Powless en Gesink. Kenny Molly was de eerste Belg die over de finish kwam: de renner van Wallonie-Bruxelles werd negende.

bron Wielerflits

foto: Lombardije

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Stieneke van der graaf- nieuwenhuis

Kamerlid Stieneke van der Graaf (CU) bezoekt Collectief Groningen West

06 maart 2021    Zuidhorn-nieuws
​Meer natuurlijke variatie in een aantrekkelijk agrarisch landschap, hier staat Collectief Groningen West voor
Lees verder →
Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Stimuleringsregeling voor versterking winkelcentra Westerkwartier

05 maart 2021    Zuidhorn-nieuws
Onderdeel uit van dit uitvoeringsprogramma Retailvisie
Lees verder →
Lindenborg

Jongeren in Westerkwartier hebben het zwaar, maar zetten goed door!

05 maart 2021    Zuidhorn-nieuws
Jongeren willen contact, activiteiten en onderwijs
Lees verder →
Schoenmaker pieter de ruiter (1)

Schoenmakerij tussen bakker en slager Zuidhorn

03 maart 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Schoenmakerij - Orthopedische schoen herstellen - Fournituren – Sleutels - Stomerij
Lees verder →
App

Westerkwartier toe aan nieuwe App

03 maart 2021    Zuidhorn-nieuws
Website ook te gebruiken op smartphone
Lees verder →
Computer oudere belasting hulp

Hulp bij belastingaangifte in bibliotheek kan doorgaan op afspraak

03 maart 2021    Zuidhorn-nieuws
Geen inloopspreekuren maar op afspraak
Lees verder →