Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Bauke: niet de bedoeling dat ik zou meezitten

25 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Dat Bauke Mollema meezat in de lange ontsnapping, was niet helemaal gepland. Dat vertelde de Nederlander van Trek-Segafredo na afloop aan Eurosport. Lange tijd wist hij bij de uiteindelijke ritwinnaar Zakarin te blijven, maar aan de finish moest hij genoegen nemen met plaats vijf.

“Het was helemaal niet gepland. We wilden wel mannen mee hebben in de ontsnapping, maar het was niet de bedoeling dat ik mee zou zitten”, zei Mollema na de finish in Ceresole Reale. “Op een gegeven moment zag ik ook andere klassementsrenners meespringen als Ilnur Zakarin en Davide Formolo. Toen heb ik een keer aangezet samen met Gianluca Brambilla en toen reden we meteen weg.”

Mollema en Brambilla waren niet de enige renners van Trek-Segafredo in de kopgroep; met Nicola Conci en Giulio Ciccone had de ploeg nóg twee ijzers in het vuur. “Daardoor heb ik weinig energie hoeven verspillen met drie ploeggenoten. Zij hebben supergoed gereden. Conci heel lang in het begin en op de vlakke stukken, daarna Brambilla. En Ciccone reed op de laatste klim echt keihard. Niet normaal, zo hard! Daardoor pakten we weer anderhalve minuut.”

‘Ik had door dat hij heel sterk was’
Mollema was lang in de race voor winst, maar diep in de finale moest hij zijn meerdere erkennen in Zakarin. “Jammer dat ik niet langer bij Zakarin kon blijven en het kon afmaken. Ik had door dat hij heel sterk was. Hij zette aan op vijf kilometer van de streep en toen zat ik aan mijn limiet. Toen heb ik mijn eigen tempo gereden tot de streep. Jammer dat ik nog zoveel op hem verlies. Toch ben ik blij hoe we als ploeg hebben gereden, we hebben veel tijd gepakt op andere renners.

“Het ging heel makkelijk en ze lieten ons zomaar rijden. We hebben goed tempo gereden en ons niet hoeven opblazen, ook niet op de tweede klim – ik denk dat het peloton daar helemaal ontplofte. We reden een constant tempo, ook in die vallei. Op een gegeven moment reed de groep maar dertig tot veertig seconden achter en we dachten even dat ze zouden terugkomen. Maar toch liepen we weer uit. En Ciccone reed zo hard dat we weer anderhalve minuut pakten.”

“Daar was ik wel verbaasd over. Iedereen zat aan zijn limiet, het was een heel zware rit.” Ook de komende dagen staat het peloton het nodige klimwerk te wachten, zoals morgen in de rit naar Courmayeur. “Morgen wordt een heel zware rit, heel explosief en anders dan vandaag. Dankzij de ploeg heb ik tijd kunnen pakken. Hopelijk zit er morgen ook nog wat in de benen. Ze zullen er invliegen: het gaat een pittig ritje worden.”

bron Wielerflits

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Etalageroute-2021 (1) jan henkel

Vier weken kunst kijken in Zuidhorn

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Werken in de etalage van diverse kunstenaars
Lees verder →
Afgesloten

Afsluiting overweg de Gast zuidhorn (20 t/m 23 september)

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws
spoorwegovergang aan De Gast in Zuidhorn voor alle verkeer gestremd.
Lees verder →
Kinderkunst-etalageroute-2021 (4)

Primeur: Kinderkunst op etalageroute Zuidhorn

18 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Expositie in hal bij Albert Heijn
Lees verder →
Tafelsvanhoop (4)

Feest in de tent met de “Tafels van Hoop”

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Het was Open Monumenten weekend en tegelijkertijd was het de Nacht van de Vluchteling
Lees verder →
Mfc tolbert

Geld voor multifunctionele centra met zorgfunctie

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Het gaat o.a. om dorpshuizen in Jonkersvaart en Tolbert
Lees verder →
Mes

Ook in de gemeente Westerkwartier: wees slim en lever je wapen in

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws
o.a. inleverton op het politiebureau in Zuidhorn
Lees verder →