Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Bauke Mollema toont strijdlust

24 juli 2014    Zuidhorn-nieuws - Sport
karakter brengt hem terug op de zevende plaats
Mollema2014


Dat Bauke Mollema taai is mag genoegzaam bekend zijn, maar weinigen zullen verwacht hebben dat de Zuidhorner na zijn terugval in het klassement zich nog een keer zou oprichten. In de korte maar zware bergrit naar Pla d'Adet in de Pyreneeën trok Mollema mee in de aanval en kwam via een achtste plaats in de daguitslag terug op de zevende plaats in het algemeen klassement van de Tour de France.
 


Het zegt alles over de mentale veerkracht van Mollema om de situatie te accepteren zoals het is en van daaruit weer naar voren te kijken om te zien wat mogelijk is. In de zeventiende etappe had Mollema zich voorgenomen om mee te zitten in de ontsnapping. In eerste instantie lukte dat niet, maar toen de etappe goed onderweg was reden 22 renners weg. De groep kreeg een maximale voorsprong van ongeveer drie minuten op het peloton en die marge bleek voldoende groot om tijd terug te pakken. Bovendien verdween de Pool Michael Kwiatkowski uit de top van het klassement en had de Tsjech Leopold König een mindere dag. Deze twee passeerde Mollema sowieso en vervolgens was de vraag of de tijdwinst voldoende was om ook ploeggenoot Laurens ten Dam te passeren. Dat was het geval, waardoor Mollema nu een voorsprong van zeventien seconden heeft op Ten Dam.

Het zal nu tot in Parijs een strijd worden wie de beste Nederlander gaat worden. Er staat nog één bergetappe op het programma, een overgangsrit, een lange tijdrit op zaterdag en de sprint op de Champs-Élysées. De tijdritcapaciteiten van beide renners zijn vergelijkbaar, dus zal de rit van donderdag naar Hautacam heel belangrijk worden voor deze onderlinge strijd. Het wordt ook steeds duidelijker waarom Mollema iets minder goed is dan vorig jaar. Na afloop liet hij weten dat in het rood rijden een probleem is. De mogelijkheid om te versnellen en extra diep te gaan op het moment dat de hartslag al hoog is, lukt niet in deze Tour. Wat ook duidelijk is, is dat er dagelijks wel weer iets gebeurd in Frankrijk, waardoor het heel moeilijk te voorspellen is hoe het af zal lopen. Nog vier etappes te gaan.

 

GIC

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Poeste

Wilbrand Poeste 40 jaar muzikant

03 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” huldigt jubilaris
Lees verder →
Peter, pieternel en meindertshow 22 maart

De Peter, Pieternel en Meindert show met Lucas Zandberg

01 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Zandberg woont in Noordhorn en schreef romans als `Keizerlijk geel’ en ‘De rendementsdenker’.
Lees verder →
Natuurinclusieve landbouw

Collectief Groningen West wordt BoerenNatuur Groningen West

01 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe naam geeft beter aan waar het collectief voor staat
Lees verder →
Bert swart brug na reiniging

Schoonmaak Bert Swartbrug in herhaling

29 februari 2024    Zuidhorn-nieuws
wanneer is nog niet bekend
Lees verder →
Deborgeninactie

Leerlingen van de Nijeborg steunen Oekraïne met succesvolle actie

29 februari 2024    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Een ingezamelde bedrag van maar liefst € 5.316,30
Lees verder →