Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Bauke Mollema tevreden: ‘Dit is het maximale resultaat’

27 juli 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
Dinsdag naar Surhuisterveen, het grootste criterium van het Noorden
Mollema trek

Bauke Mollema deed in de laatste bergetappe van de Tour de France goede zaken. De Zuidhorner kwam als veertiende over de meet in een groep met onder andere Vincenzo Nibali, Alberto Contador en Robert Gesink en eindigt als zevende in het klassement.

Mollema passeert Mathias Frank in het klassement. De Zwitser van IAM Cycling gaf iets meer dan een minuut toe in de rit naar Alpe d'Huez en verliest daardoor zijn zevende plaats in het algemeen klassement aan de renner van Trek Factory Racing. "Het is lekker om zo te finishen. Ik voelde me de afgelopen dagen al goed," zei Mollema na afloop tegen de NOS.

Mollema had voorafgaand aan de etappe als doel gesteld om Frank te passeren in het klassement. Dat lukte, waardoor Mollema achter Chris Froome, Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, Alberto Contador (allen goed voor eindzeges in grote rondes) en Robert Gesink knap als zevende eindigt. "De zes mannen die uiteindelijk voor me staan waren deze Tour beter dan ik, dus dit is het maximaal haalbare resultaat."

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →