Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Bauke Mollema Sportman van Groningen 2011

22 december 2011    Sport
publiek geeft de doorslag bij verkiezing

Wielrenner Bauke Mollema is maandagavond, evenals vorig jaar, tijdens het Noordlease Sportgala gekozen tot Sportman van de provincie Groningen 2011. In Martiniplaza was het een nek aan nek race met zwemster Ranomi Kromowidjojo. In de verkiezing gaf het publiek uiteindelijk de doorslag. Het publiek koos voor Mollema, waardoor Kromowidjojo het nakijken had. Judoka Kim Polling eindigde als derde.

De in november 25 jaar geworden Mollema kreeg bij de puntentelling de meeste punten van de journalisten en de oud-topsporters waardeerden de prestaties van Kromowidjojo als hoogste. Zo stonden beiden na tweederde van de telling precies gelijk, waarna bleek dat het publiek in de stemming via internet voor Mollema had gekozen. Mollema werd verkozen tot Sportman van Groningen vanwege prima resultaten het afgelopen seizoen. De prestatie in de in de Ronde van Spanje waarin hij als vierde eindigde sprong daarbij het meest in het oog, Ook won hij de groene trui van het puntenklassement en eindigde in tien etappes bij de eerste tien. In de Tour de France eindigde hij in de zeventiende etappe van Gap naar Pinerolo als tweede. Daarnaast werd Mollema onder andere vijfde in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland.

De verkiezing van Mollema was opmerkelijk, omdat Kromowidjojo een week geleden in Den Haag tijdens het NOC*NSF Sportgala gekozen werd tot Sportvrouw van het jaar 2011 landelijk. Beide sporters naast elkaar zettend had het publiek toch een andere mening dan de landelijke trend. GasTerra Flames werd net als in 2010 Sportploeg van het jaar doordat de toenmalige ploeg van coach Marco van den Berg de landelijke beker won. De dames van Groningen Atletiek, die promoveerden naar de Eredivisie, eindigden tweede, De Gyas-roeiers Rogier Blink en Nanne Sluis, die nominatie voor de Olympische Spelen in Londen hebben afgedwongen in de twee-zonder-stuurman waren derde. Mountainbiker Henk Jaap Moorlag uit Onstwedde werd uitgeroepen tot Sporttalent van het Jaar 2011. Drievoudig gouden-medaille winnares op de Olympische Spelen, Marianne Timmer, kreeg de Provinciale Sportprijs als blijk van waardering voor haar totale sportloopbaan.

Daarnaast werd voor het eerst de Sportheld gekozen. Een nieuw initiatief van het Huis voor de Sport. Van de meer dan zeventig aangemelde kandidaten werden uiteindelijk drie genomineerd. Truus Vlietstra van korfbalclub Nic. uit Groningen, Onno Kukler van Kids United en Anko Odding van Loopgroep Nienoord uit Leek. De laatste werd uitgeroepen tot Sportheld 2011. Bauke Mollema was de man die het meest in de schijnwerpers stond. Hij vertrekt samen met vriendin Jane rond de jaarwisseling weer richting Spanje om zich voor te bereiden op een nieuw seizoen met als doelstelling een top tien klassering in de Tour de France.
20-12-2011 GIC

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Pieterzijl

Pieterzijl vanuit de lucht en vanaf de grond

19 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Stephan Oosterbaan maakte er een video over
Lees verder →
Brandweer

Aardgas lekkage op Akkerend in Zuidhorn

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Brandweer met spoed ter plaatse
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Aanslag gemeentelijke belastingen, deelauto’s en woningbrand

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 18 februari 2020
Lees verder →
Gehandicaptensport

Zwemmers De Brug regio Westerkwartier succesvol!

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Janita Schuitema deed voor het eerst mee en zwom direct een gouden medaille op de 25m schoolslag!
Lees verder →
Merel en gemma

Goud voor Noordhorner en Zuidhorner pupillen Acro Academy

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lieke Bakker uit Noordhorn & Merel Veenstra uit Zuidhorn
Lees verder →
Richard kempthorne ontvangt de erepenning van ard van der tuuk

Eerste Abel Tasman Erepenning voor Richard Kempthorne

16 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester van Nieuw-Zeelandse zustergemeente Tasman District (2007 – 2019 )
Lees verder →