Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Bauke Mollema gaat zich meten met wereldtoppers

20 april 2011    Zuidhorn-nieuws
Zuidhorner start in Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik Het voorseizoen verloopt voor wielrenner Bauke Mollema tot nu toe volgens plan. Met als voorlopig hoogtepunt afgelopen weekend een tweede plaats in het eindklassement van de

Zuidhorner start in Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

Het voorseizoen verloopt voor wielrenner Bauke Mollema tot nu toe volgens plan. Met als voorlopig hoogtepunt afgelopen weekend een tweede plaats in het eindklassement van de Vuelta Castilla y León. De renner van Rabobank lag zelfs op winstkoers. Ondanks een prima tijdrit op zaterdag werd hij toch uit de leiderstrui gereden. Tevredenheid overheerste echter.

Het goede voorseizoen moet tot een climax komen in de Waalse Pijl op woensdag en Luik-Bastenaken-Luik op Paaszondag. Mollema reed tot nu toe drie etappekoersen uit. In Parijs-Nice eindigde hij als negende, de Ronde van Catalonië leverde een tiende plaats op in de algemene rangschikking en León dus een tweede positie. De vorm en conditie is nog altijd groeiende en de komende twee klassiekers zijn een mooi ijkmoment om te zien in hoeverre de 24-jarige Mollema gegroeid is afgelopen winter. Hij woont en traint nu bijna vijf maanden in Spanje en de verhoogde klimintensiteit gaat ongetwijfeld vruchten afwerken.

Hij reed tot nu toe twee keer eerder de Waalse Pijl als prof. In La Doyenne gaat hij zondag debuteren. Menig wielerliefhebber zal dan uitkijken naar de mogelijkheden van de ranke klimmer in één van de zwaarste voorjaarsklassiekers. Kopman Robert Gesink geeft regelmatig blijk van gebrek aan explosiviteit in korte klimmetjes. Mollema laat steeds vaker zien makkelijk en snel een krachtsexplosie bergop te kunnen leveren. Het ligt echter in de lijn dat Mollema deels zal moeten knechten om Gesink in de finale aan de voet van La Redoute af te zetten. Om die reden liggen er woensdag op de Muur van Huy misschien meer mogelijkheden voor de Groninger. Tom-Jelte Slagter uit Slochteren zal overigens zijn debuut maken in de Waalse Pijl.

Een wedstrijd over ruim 200 kilometer. Zondag is in Ans na ruim 255 kilometer de finishlijn getrokken. Het verleden heeft tot nu toe uitgewezen dat wanneer Mollema zich wil laten zien in een wedstrijd of etappe dan gebeurt dat meestal ook. Vanuit dat gegeven alleen al mag de komende twee koersen iets moois verwacht worden.
20-04-2011 GIC

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Pand 10a

Pasar Ketjil in Pand 10a buurthuiskamer van Zuidhorn

18 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
'MARI MASOEK' ('Kom binnen').
Lees verder →
Next education windroos (12)

De Windroos naar Kinderuniversiteit met Peter Kuipers Munneke

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Finale Next Education
Lees verder →
Hoeve paradij bord

22 juni open Dag Hoeve Paradij

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Beleef en ervaar Paradij!
Lees verder →
Zunobri e2 2019  - foto erik schaberg

Zunobri E1 en E2 sluiten seizoen af met klinkende overwinningen

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Boelenslaan 3-0, Veenwouden 0-5
Lees verder →
Jazz te gast-2019 (2)

Jazz te Gast: “Wij vinden het hier leuk! Jullie ook toch?”

16 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Zowel publiek als artiesten genieten van openluchtconcerten
Lees verder →
Bureau

Meubilair zoekt tweede leven

14 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
De Gasunie heeft kantoormeubilair/spullen over die ze graag wil aanbieden aan stichtingen en verenigingen via de noordelijke Uitdagingen.
Lees verder →