Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Avondvierdaagse in Zuidhorn: “De 47e editie kan van start!”

28 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
van maandag 3 juni tot en met donderdag 6 juni
Avondvierdaagse omslag fb

ZUIDHORN – De avondvierdaagse van Zuidhorn vindt dit jaar plaats van maandag 3 juni tot en met donderdag 6 juni.  Dit is het eerste jaar dat een nieuwe groep vrijwilligers (Stichting Avondvierdaagse Zuidhorn i.o.) het organiseert. “Wij hopen vooral op leuke en gezellige dagen!”  zegt Bettie, één van de negen enthousiaste organisatoren. “Ook hopen wij dat het weer dit jaar wel meezit want vorig jaar werden er namelijk twee dagen afgelast, dat was doodzonde. Iedereen wil natuurlijk dat het doorgaat, we zien dit ook echt als een evenement door en voor ons allen. Maar veiligheid gaat voorop. Die koers blijven we aanhouden.”

Achter de schermen is heel hard gewerkt de afgelopen maanden. “In februari zijn we begonnen met de organisatie, we zijn heel trots dat we in die korte tijd een nieuwe hoofdsponsor hebben gevonden: Health Centre Zuidhorn. Ook nieuw is de mogelijkheid om ‘sponsor van de dag’ te worden. Op de donderdag is dat Kinderopvang Babba Zuidhorn. Gelukkig zijn er meer bedrijven die ons sponsoren, zo kunnen we het voor iedereen betaalbaar houden. Dat vinden we belangrijk! Voor een organisatie die het voor de eerste keer doet is het best aardig gelukt, denk ik. Wel was het spannend, er moet veel geregeld worden. Gelukkig kunnen we ook nog gebruik maken van de jarenlange ervaring van de ‘medaille dames’ zoals we ze liefkozend noemen, zij verzorgen de inschrijving.

hulp van oud-organisatoren
Ook krijgen we hulp van oud-organisatoren die ons met raad en daad bijstaan.” Johan, één van deze oud-organisatoren zegt: “Bij het organiseren van de avondvierdaagse komt best veel kijken. En omdat het allemaal vrijwilligerswerk is, probeer je dat zo efficiënt mogelijk te doen. Zeker als de groep klein is. Het is daarom mooi om te zien dat een complete nieuwe groep mensen ook weer een nieuwe dynamiek geeft aan het evenement, dat zal je terugzien dit jaar.” Bettie vervolgt: “Waar we ook erg blij mee zijn, zijn alle vrijwilligers die ons deze vier dagen ondersteunen. Zonder hen zou het niet mogelijk zijn de avondvierdaagse te organiseren. En we zijn dankbaar voor de steun van de gemeente Westerkwartier. Daarnaast willen wij de toppers van Kar-WIJ Zuidhorn bedanken. Ze hebben ons enorm geholpen met het sorteren van de medailles. Echt fantastisch! We verwachten dat er rond de duizend basisschoolleerlingen mee gaan doen maar we hopen dat er ook een heleboel recreanten ons vergezellen. Meld je dus maandag 3 juni bij het startpunt om je in te schrijven voor 4 heerlijke gezellige wandelingen en vergeet niet vooraf €3,50 gepast in je zak te steken!”

De startplaats van de vierdaagse is op maandag, dinsdag en woensdag de parkeerplaats tegenover de hoofdingang van het Zonnehuis Oostergast, waar ’s avonds gestart en gefinisht kan worden voor drie verschillende afstanden. 5KM om 18.15 uur, 10KM om 18.00 uur en 15KM om 17.45 uur. Op woensdagavond lopen bewoners van het Zonnehuis ook mee, een speciale route van 3KM. Op donderdag is de start en finish bij de Overtuinen in het centrum van Zuidhorn. De vertrektijden zijn dan voor de 5KM om 18.30 uur, de 10KM om 17.45 uur en de 15KM om 17.00 uur.
Voor meer informatie over de avondvierdaagse: www.avondvierdaagsezuidhorn.nl

  • Avondvierdaagse bord (berthold)
  • Avondvierdaagse bord (henny)
  • Een deel van het kar-wij team
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Etalageroute-2021 (1) jan henkel

Vier weken kunst kijken in Zuidhorn

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Werken in de etalage van diverse kunstenaars
Lees verder →
Afgesloten

Afsluiting overweg de Gast zuidhorn (20 t/m 23 september)

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws
spoorwegovergang aan De Gast in Zuidhorn voor alle verkeer gestremd.
Lees verder →
Kinderkunst-etalageroute-2021 (4)

Primeur: Kinderkunst op etalageroute Zuidhorn

18 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Expositie in hal bij Albert Heijn
Lees verder →
Tafelsvanhoop (4)

Feest in de tent met de “Tafels van Hoop”

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Het was Open Monumenten weekend en tegelijkertijd was het de Nacht van de Vluchteling
Lees verder →
Mfc tolbert

Geld voor multifunctionele centra met zorgfunctie

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Het gaat o.a. om dorpshuizen in Jonkersvaart en Tolbert
Lees verder →
Mes

Ook in de gemeente Westerkwartier: wees slim en lever je wapen in

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws
o.a. inleverton op het politiebureau in Zuidhorn
Lees verder →