Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Avond over zwembad juist nu belangrijk

16 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
Een fors artikel in het Dagblad van het Noorden (15 maart 2011) over de informatiebijeenkomst over zwembad De Waterborgh in Zuidhorn op 17 maart. De Aquaflippers organiseren die samen met de KNZB

Een fors artikel in het Dagblad van het Noorden (15 maart 2011) over de informatiebijeenkomst over zwembad De Waterborgh in Zuidhorn op 17 maart. De Aquaflippers organiseren die samen met de KNZB en de oppositiepartijen in de gemeenteraad: GroenLinks, VVD en D66.
Henk Bakker van Groen LInks reageert daarop:

De krant laat woordvoerders aan het woord van de organisatoren (GroenLinks) en van de coalitie. Deze laatste steunt het college van B&W dat na een langdurig proces een overeenkomst heeft gesloten met Optisport BV. Deze zal van april 2011 tot december 2012 het zwembad exploiteren. Mieke Koop van de ChristenUnie stelt in het artikel dat de oppositiepartijen met het mede-organiseren van een informatiebijeenkomst over een alternatief “hun boekje te buiten gaan”.

In een bijgevoegd commentaar deelt verslaggever Koos Bijlsma van het Dagblad die mening. Hij zet zelf ook grote vraagtekens bij het “mistige” beleid van het college over het zwembad en vraagt zich af of Optisport een degelijk product gaat leveren. Maar het Dagblad vindt dat de oppositiepartijen hun verzet tegen het collegebeleid uitsluitend mogen verwoorden in de raadszaal. Daar steunt een meerderheid van CDA, ChristenUnie en PvdA het college, dus dat is dan einde verhaal. De bijeenkomst van donderdagavond wordt dan ook gekenmerkt als een “door partijpolitieke motieven ingegeven demonstratie van eigen onmacht”.

Buiten de raadszaal met burgers praten over een alternatief voor het zwembad vindt het Dagblad dus niet wenselijk. Groen Links is het daar niet mee eens. GroenLinks vindt het juist goed dat politieke partijen actief en samen met initiatieven vanuit de bevolking bezig zijn met het ontwikkelen van beter beleid. Doel is een volwaardig zwembad voor Zuidhorn voor nu en voor de lange termijn.

Henk Bakker;"Wij denken dat het alternatief dat de Aquaflippers biedt: exploitatie door een stichting die met vrijwilligers geworteld is in de samenleving, hiervoor een veel betere basis biedt dan de korte termijn-oplossing met Optisport. De KNZB en de Aquaflippers zullen donderdagavond laten zien dat dit in Zuidhorn net zo goed kan als op andere plaatsen in Nederland. Natuurlijk kunnen daar dan ook weer kritische vragen over gesteld worden. Zo hoort dat in een volwassen gesprek".

"De discussie over de alternatieven voor een zwembad ná 2012 zal de komende maanden gevoerd worden, zowel in de raad als daarbuiten. Daarom is het wel degelijk zinvol voor politieke partijen om uit hun ivoren toren te komen en goed te luisteren naar mensen met goede en serieus te nemen ideeën". Aldus Henk Bakker.

Bijeenkomst: donderdagavond 17 maart, 20.00 uur, zaal Balk, De Gast 39, Zuidhorn

16-03-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Uitreiking bewust wonen westerkwartierprijs 15apr21

Bijensnelweg goed voor Bewust Wonen Westerkwartierprijs

17 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Het idee in Midwolde is als winnaar uit de bus gekomen
Lees verder →
Cursisten politiek bewust politiek actief

Politiek leeft onder inwoners van Westerkwartier

17 april 2021    Zuidhorn-nieuws
50 inwoners gaan deelnemen aan de cursus
Lees verder →
Zaaien

Gedeputeerde Staghouwer en wethouder Nederveen zaaien bloemrijke berm in

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Versterken kwaliteit van het landschap langs de nieuwe hoogspanningslijn
Lees verder →
Hospice vredeborgh

Hospice Vredeborgh leek ook open in Corona tijd

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
​Soms is het niet mogelijk om thuis te blijven om verschillende redenen
Lees verder →
Stemmen-met-stemmal-1

Voortaan ook met visuele beperking zelfstandig stemmen in het Westerkwartier

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Toegankelijk stemmen voor iedereen
Lees verder →
 

Leerlingen Lindenborg geslaagd voor DELF-diploma

16 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Drie leerlingen van vestiging Lindenborg van rsg de Borgen in Leek ontvangen hun DELF-diploma tijdens een feestelijke bijeenkomst op 18 mei 2021.
Lees verder →