Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Avond over zwembad juist nu belangrijk

16 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
Een fors artikel in het Dagblad van het Noorden (15 maart 2011) over de informatiebijeenkomst over zwembad De Waterborgh in Zuidhorn op 17 maart. De Aquaflippers organiseren die samen met de KNZB

Een fors artikel in het Dagblad van het Noorden (15 maart 2011) over de informatiebijeenkomst over zwembad De Waterborgh in Zuidhorn op 17 maart. De Aquaflippers organiseren die samen met de KNZB en de oppositiepartijen in de gemeenteraad: GroenLinks, VVD en D66.
Henk Bakker van Groen LInks reageert daarop:

De krant laat woordvoerders aan het woord van de organisatoren (GroenLinks) en van de coalitie. Deze laatste steunt het college van B&W dat na een langdurig proces een overeenkomst heeft gesloten met Optisport BV. Deze zal van april 2011 tot december 2012 het zwembad exploiteren. Mieke Koop van de ChristenUnie stelt in het artikel dat de oppositiepartijen met het mede-organiseren van een informatiebijeenkomst over een alternatief “hun boekje te buiten gaan”.

In een bijgevoegd commentaar deelt verslaggever Koos Bijlsma van het Dagblad die mening. Hij zet zelf ook grote vraagtekens bij het “mistige” beleid van het college over het zwembad en vraagt zich af of Optisport een degelijk product gaat leveren. Maar het Dagblad vindt dat de oppositiepartijen hun verzet tegen het collegebeleid uitsluitend mogen verwoorden in de raadszaal. Daar steunt een meerderheid van CDA, ChristenUnie en PvdA het college, dus dat is dan einde verhaal. De bijeenkomst van donderdagavond wordt dan ook gekenmerkt als een “door partijpolitieke motieven ingegeven demonstratie van eigen onmacht”.

Buiten de raadszaal met burgers praten over een alternatief voor het zwembad vindt het Dagblad dus niet wenselijk. Groen Links is het daar niet mee eens. GroenLinks vindt het juist goed dat politieke partijen actief en samen met initiatieven vanuit de bevolking bezig zijn met het ontwikkelen van beter beleid. Doel is een volwaardig zwembad voor Zuidhorn voor nu en voor de lange termijn.

Henk Bakker;"Wij denken dat het alternatief dat de Aquaflippers biedt: exploitatie door een stichting die met vrijwilligers geworteld is in de samenleving, hiervoor een veel betere basis biedt dan de korte termijn-oplossing met Optisport. De KNZB en de Aquaflippers zullen donderdagavond laten zien dat dit in Zuidhorn net zo goed kan als op andere plaatsen in Nederland. Natuurlijk kunnen daar dan ook weer kritische vragen over gesteld worden. Zo hoort dat in een volwassen gesprek".

"De discussie over de alternatieven voor een zwembad ná 2012 zal de komende maanden gevoerd worden, zowel in de raad als daarbuiten. Daarom is het wel degelijk zinvol voor politieke partijen om uit hun ivoren toren te komen en goed te luisteren naar mensen met goede en serieus te nemen ideeën". Aldus Henk Bakker.

Bijeenkomst: donderdagavond 17 maart, 20.00 uur, zaal Balk, De Gast 39, Zuidhorn

16-03-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Adrian mey zonnehuis (1)

Muzikale injectie voor bewoners en medewerkers Zonnehuis

03 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Adrian Mey laat zijn betrokkenheid zien én horen
Lees verder →
Adrian mey-2019 zonder tekst

Adrian Mey laat bewoners Zonnehuis genieten

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Buitenoptreden van zanger
Lees verder →
Kuis team 2020 eigen foto

Rijwielhal Kuis wordt Bike Totaal Kuis Noordhorn

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Meer keus, leaseplan en fietspaspoort
Lees verder →
Mollema algarve twitter

Bauke: “Ik hoop dat ik het Coronavirus heb gehad”

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Eerder was Bauke al bereid risico te nemen als de Olympische Spelen door zouden gaan
Lees verder →
Kat poes (1)

Ook katten indirect slachtoffer Coronavirus

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Onschuldig fenomeen funest voor huisdieren
Lees verder →
Nynke

Jarig in Coronatijd

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Een verjaardag om nooit te vergeten
Lees verder →