Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Anna Hatzman uit Zuidhorn zwemt voor ALS

28 augustus 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport
zondag 3 september in de Amsterdam City Swim
Anna hatzman

Volgende week zondag, 3 september, vindt alweer de zesde editie van de Amsterdam City Swim plaats. Ongeveer 3000 deelnemers springen in het diepe, om zoveel mogelijk geld op te halen voor de bestrijding van de ziekte ALS. Er wordt 2 kilometer gezwommen door de Amsterdamse grachten. Kinderen die meedoen zwemmen de laatste 700 meter van het parcours. 

De ziekte ALS is een dodelijke zenuw-spierziekte en komt in Nederland bij 1500 personen voor. Jaarlijks komen er helaas 500 patiënten bij en overlijden er 500 personen aan de gevolgen van deze ziekte. De oorzaak is onbekend en een geneesmiddel is niet voorhanden. Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: zo veel mogelijk wetenschappelijk onderzoek. 

Anna Hatzman uit Zuidhorn gaat dit jaar voor de derde keer in het water van de Amsterdamse grachten springen tijdens de Amsterdam City Swim.

‘Sinds maart 2017 ben ik ingeschreven voor deze zesde editie. Het is een enorm mooie en bijzondere ervaring om mee te maken en om mijn sport in te zetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor nog meer wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte. 
Ook dit jaar probeer ik weer op meerdere manieren geld in te zamelen. In de Albert Heijn in Zuidhorn en in de Albert Heijn in Vinkhuizen heb ik een donatiebus staan om zoveel mogelijk emballagebonnen te verzamelen, zodat mensen hun emballagebonnetjes kunnen inleveren en ik straks een mooi bedrag voor de Stichting ALS extra kan overmaken op mijn donatiepagina.
Als individuele deelnemer moet je minimaal 400 euro ophalen, ik heb nog even te gaan, maar gelukkig kan er ook nog steeds gedoneerd worden! 
Dit kan op mijn persoonlijke pagina: https://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemers/anna-5552. 

Ik heb er heel veel zin om weer iets te kunnen betekenen voor deze ziekte en de mensen die de ziekte is overkomen en hoop op een mooie dag en een geweldige opbrengst!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over gezonde huiskamer, Meldpunt discriminatie & Ontmoet elkaar in de buurt

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 september 2023
Lees verder →
Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →