Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Aftellen voor Mollema in Giro begonnen

28 mei 2010    Zuidhorn-nieuws
Voor wielrenner Bauke Mollema is het aftellen begonnen. Nog drie etappes en dan zit zijn eerste grote ronde als profwielrenner erop. De stadjer heeft nog altijd goede vooruitzichten om binnen de top

Voor wielrenner Bauke Mollema is het aftellen begonnen. Nog drie etappes en dan zit zijn eerste grote ronde als profwielrenner erop. De stadjer heeft nog altijd goede vooruitzichten om binnen de top vijftien in het algemeen klassement te eindigen. Mollema staat momenteel zestiende met een achterstand van 15.24 minuten op roze truidrager David Arroyo uit Spanje. De Giro is nog een kleine 400 kilometer verwijderd van de finish in Verona.

In de laatste etappes kan het klassement nog weer behoorlijk op de kop worden gezet. Zowel vrijdag als zaterdag zijn bergritten met een finish bergop en zondag wordt de Giro afgesloten met een individuele tijdrit over ruim vijftien kilometer in de straten van Verona. Mollema heeft zich een paar dagen wat slapjes gevoeld. Vermoedelijk door wagenziekte voelde de derdejaars prof zich zondag na afloop van de etappe met de finish op de Monte Zoncolan niet lekker en daar heeft hij een paar dagen last van gehad. Sinds woensdag neemt de kracht echter weer toe, zodat de Raborenner klaar lijkt voor de ritten waarin de prijzen echt verdeeld worden.

Mits de benen goed zijn lijkt een elfde plaats in de algemene rangschikking een realistisch doel. De uitslagen in ogenschouw genomen moet Mollema de komende dagen in staat worden geacht om in de nog resterende bergetappes de nummers twaalf tot en met vijftien de Rus Alexander Efimkin, Linus Gerdemann uit Duitsland, Dario Cataldo uit Italië en de Rus Vladimir Karpets achter zich te laten. De kans dat van achteruit nog iemand naar voren komt is niet zo groot, omdat de tijdsverschillen aanmerkelijk zijn. John Gadret staat zeventiende en heeft een achterstand van bijna zes minuten op Mollema. De klimmer staat nog altijd op de derde plaats in het jongerenklassement, maar het bemachtigen van de witte trui lijkt niet haalbaar met een achterstand van bijna dertien minuten op leider Richie Porte uit Australië.

De etappe van vrijdag voert onder andere over de Mortirolo. Een klim van bijna dertien kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van bijna elf procent. De finish ligt na 195 kilometer in Aprica. Een dag later ligt de beruchte Passo di Gavia op de route een klim van bijna 25 kilometer. De top ligt op dertig kilometer voor de finish in het op bijna 1900 meter gelegen Ponte di Legno Tonale. De Giro wordt zondag afgesloten met een tijdrit over exact vijftien kilometer met start en finish in Verona. Met een beetje mazzel kunnen twee goede dagen Mollema nog in de top tien brengen. Hoe dan ook de debutant heeft zich prima staande gehouden in een meer dan gemiddeld zware Giro.
28-05-2010 GIC

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Balk terras (1)

Astrid en Anne Haantje de voorste

02 juni 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
eerste terras gasten bij Balk
Lees verder →
Health centre zuidhorn

Gezond zweten in de zon

02 juni 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Sporten in de buitenlucht bij Health Centre Zuidhorn
Lees verder →
Leefbaarheidsprijs-2018 (7)

Leefbaarheidsprijs Westerkwartier: juryleden gezocht

02 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Opvolger Leekster tak, Marumer Jacques Drenthprijs, vrijwilligersfeest Grootegast en leefbaarheidsprijs Zuidhorn
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Coronavirus, kapmeldingen en jury gevraagd voor Leefbaarheidsprijs

02 juni 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 2 juni 2020
Lees verder →
Draaiorgel-zonnehuis (2)

Bewoners genieten van initiatief festivalorganisatoren Westerkwartier

31 mei 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Muzikale tour met Draaiorgel Dorus door het Westerkwartier
Lees verder →
Zakenkring-trekking

Nynke Brandsma wint waardebon Zakenkring. En dat is drie!

31 mei 2020    Zuidhorn-nieuws
Winactie loopt nog tot en met 26 juni
Lees verder →