Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Afscheid voorzitter Bert Swart van KNRM

18 februari 2012    Zuidhorn-nieuws
Een super tijd!", zo verwoordde Bert Swart zijn tijd als voorzitter van KNRM station Schiermonnikoog

In Drink- & Eethuis De Berkenplas werd door de vrijwilligers van het station feestelijk afscheid genomen van hun voorzitter. Bijna zeven jaar, sinds 2004, was hij als burgemeester ook voorzitter van de PC op Schiermonnikoog. Met het vertrek naar de vaste wal, om in de Groningse gemeente Zuidhorn, als burgemeester verder te gaan, kwam ook een einde aan het voorzitterschap.

En nadat de nieuwe voorzitter, Sjon Stellinga (burgemeester van Schiermonnikoog) zich aan de vrijwilligers had voorgesteld, een oorkonde aan Jelke Blaauwwiekel voor 30 jaar trouwe dienst was uitgereikt en een ieder uitgebreid had genoten van een Hollands stamppotbuffet werd het tijd het al eens uitgestelde afscheid te laten plaatsvinden. PC-lid Bert Korendijk prees Swart voor zijn inzet en vooral het "ook één van ons zijn" van de scheidende voorzitter. "Bij sommige overheidsinstanties kende men je beter als KNRM-er dan als burgemeester van Schiermonnikoog".

Namens de bemanning bood Kornelis Bentum de heer Swart een plaatsnaambord van Schiermonnikoog aan met een rode streep erdoor. "Exit Schiermonnikoog". Van het station kreeg hij een mooi fotoboek aangeboden.
Roemer Boogaard, directeur van de KNRM, sprak van een meer dan plezierige samenwerking. In zijn tijd a;s voorzitter van Schiermonnikoog had Swart ruim 600 acties meegemaakt, aldus de directeur.

Waarna de bemanning een ingestudeerd afscheidslied met verve ten gehore bracht. Waarna het de beurt was aan de scheidende voorzitter zelf. “Topjaren!”, noemde Swart zijn jaren als voorzitter. Nauwelijks was ik beëdigd als burgemeester van Schiermonnikoog toen op de kennismakingsreceptie drie leden van de PC tijdens het handen schudden meedeelden en nu bent u ook voorzitter de PC van de KNRM. Het was even schikken zo'n opmerking, zei Swart, maar ja het zou wel bij mijn taak horen.

Toen ik begon, kende ik de KNRM niet goed. Ik heb het geluk gehad dat ik al die tijd met een uitstekende commissie mocht samenwerken. Dat maakte mijn functioneren ook makkelijker. Technisch wist ik weinig, maar mijn medecommissieleden praatten mij bij en ik wist mij ondersteund. Op zo’n eiland is de KNRM wezenlijk onderdeel van de leefgemeenschap. De reddingboot doet bijvoorbeeld ook ziekenvervoer.

"Voorzitter zijn van zo'n prachtige club mensen. Vrijwilligers die voor de medemens bij nacht en ontij klaarstaan; dat vond ik heel bijzonder. Hoe mensen daar met elkaar omgingen, daar kan de politiek nog wat van leren. Als er iets moest gebeuren, deed men het gewoon. De inzet van de vrijwilligers vind ik ontroerend. En het nazitten zal ik zeker gaan missen". Hij ging nog even in op een aantal speciale momenten in de afgelopen zeven jaar. Hij wenste zijn opvolger net zoveel plezier als dat hij had gehad van het voorzitterschap. En met een brok in de keel bedankte hij iedereen voor al die prachtige jaren.
En toen nog één keer tot de late uurtjes napraten en gegrepen worden door de vele -sterke- verhalen van een aantal bemanningsleden.
18-2-2012 knrm site

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mountainbike

Bezwaren tegen aanleg MTB parcours ongegrond

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Inwonersinitiatief weer een stuk verder op weg
Lees verder →
Laptop  vrouw welkominzuidhorn

Maak on-line of telefonisch een afspraak om te winkelen

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Winkelen op afspraak in Zuidhorn
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Bauke Mollema ambassadeur voor schonere wereld

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
'In het wielrennen zijn we op de goede weg'
Lees verder →
Vrouw fitness

Deze drie oefeningen kun je als vrouw thuis uitvoeren

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Row and squat, Russian twist en Side lunge naar crusty lunge
Lees verder →
Rolstoel tennisver mepsche

PvdA Westerkwartier bezoekt tennisvereniging De Mepsche

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
De Mepsche speelt belangrijke rol in het rolstoeltennis vanuit Oldekerk
Lees verder →
Moeder kind schrijven pixabay

Provinciale aftrap 11e editie van De Schoolschrijver op De Borgh in Zuidhorn

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Interactieve lessen en workshops leren kinderen alles over het schrijven van verhalen
Lees verder →