Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Abel Tasman struuntocht doet Zuidhorn wél aan

7 februari 2019    Zuidhorn-nieuws
14 september duizenden wandelaars op een dag door Westerkwartier
Struuntocht-overleg (4)

Eerder werd bekend dat het nieuwe Pronkjewailpad Zuidhorn links liet liggen. De moeder aller wandeltochten in het Westerkwartier; de Abel Tasman struuntocht doet Zuidhorn wél aan.

14 september wordt de vijfde editie van deze belevingstocht gehouden die in 2003 werd opgezet door o.a. Piet Miedema.

Elke keer weer wist de Struuuntocht zichzelf te overtreffen en kon het rekenen op meer en meer deelnemers. De grote kracht blijft overeind: het wandelen en het vermaak zijn de basis. Maar de Struuntocht groeide uit tot veel meer: een festijn wat niet alleen Lutjegast maar de hele gemeente op de kaart zette. Erg knap want deze tocht wordt geheel door vrijwilligers gerund.

Na de herindeling is het thema dit jaar; “ Vier door het Westerkwartier “ een festijn wat gaat verbinden en door de vier voormalige gemeenten gaat.

Na het verzamelen in Lutjegast worden de wandelaars per bus naar Zuidhorn gereden en vandaar uit gaat de tocht richting Enumatil, Boerakker en Grootegast om tot slot weer uit te komen in Lutjegast. De exacte route staat nog niet helemaal vast. Als er op de route lokale bedrijven of ondernemers zijn die hun bedrijf open willen stellen voor de wandelaars kan de route eventueel aangepast worden.

Langs de gehele route van de Abel Tasman Struuntocht is het feestelijk, maar op de pleisterplaatsen wordt echt flink uitgepakt. Langs de route is het mogelijk om getuige te zijn van het wandelevenement, het zogenaamde “Strunerskieken”.

Tussen 08.00 en 11.00 stappen elk kwartier 300 personen uit de bus in Zuidhorn. De opzet is om ook aan deze start een feestelijk tintje te geven en de wandelaars iets mee te geven van Zuidhorn.

Te denken valt aan een muzikaal onthaal, de openstelling van de Hervormde kerk, feestelijke vlaggen en activiteiten van de ondernemers. In ieder geval; Welkom in Zuidhorn!

 

Op de foto het bestuur van de organisatie en vertegenwoordigers van deelnemende dorpen tijdens een eerste overleg op 6 februari in Lutjegast.

Andere activiteiten van promotielutjegast zijn de Abel Tasman Fietstocht en Winterkuier.  Alle info en inschrijving via www.promotielutjegast.nl
Het bestuur van promotielutjegast bestaat uit: Bert van der Vaart, Annelies van der Velde, Hein Wijbenga, Kees de Wit, Tim Wiersma en Fauve Meidam.

 

Saillant detail; Peter Velthuis is vanuit de organisatie van deze wandeltocht de Tocht om de Noord en het afgeleide Pronkjewailpad gestart.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt20121 (188)

Programma Oranjemarkt Zuidhorn 2019

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 27 april houden wij weer onze traditionele Oranjemarkt in het centrum van Zuidhorn.
Lees verder →
Tafels hoop

Tafels van hoop: 75 inwoners van Zuidhorn, eten, musiceren en dansen samen

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Zes Syrische gezinnen hebben gekookt en waren betrokken bij de voorbereiding voor deze avond.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Westerkwartier Gemeentenieuws 23 april 2019

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Over verkeersmaatregelen Koningsdag en Koopzondagen
Lees verder →
Verkeersbord

Start werkzaamheden aanpassing kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws
De aanpassing van het kruispunt moet leiden tot meer veiligheid voor de fietsende schoolkinderen. Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn fietsen veel schoolkinderen over dit kruispunt naar de school in Oostwold.
Lees verder →
Maple tree jubileum (1)

Lustrum Maple Tree English

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Op 17 April vierde Lesley Ann Fransen-Heyink samen met haar leerlingen en hun ouders het 5 jaar bestaan van Maple Tree English.
Lees verder →
Haringniekerk2019 (1)

Burgemeester hapt harinkje in Niekerk

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De haringuitreiking, die traditioneel in de week voor Pasen plaats heeft, gebeurt op grond van een legaat dat een zekere Menno Jeltema naliet aan de voogdij van het Pepergasthuis te Groningen
Lees verder →