Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Aanbesteding plan Overtuinen rond/ met Action

27 oktober 2009    Zuidhorn-nieuws
Dinsdag 27 oktober is de aanbesteding geweest van de nieuwbouw op het centrumplein De Overtuinen in Zuidhorn. De Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum heeft de laagste aanneemsom afgegeven voor de bouwkundige werken.

Dinsdag 27 oktober is de aanbesteding geweest van de nieuwbouw op het centrumplein De Overtuinen in Zuidhorn. De Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum heeft de laagste aanneemsom afgegeven voor de bouwkundige werken. Harwig BV uit Emmen was de laagste inschrijver voor de elektrotechnische werkzaamheden en Pranger-Rosier Installaties BV uit Dokkum was de laagste voor de werktuigbouwkundige werken. De totale aanneemsom van deze drie bedrijven blijft binnen de begroting. De gemeenteraad wordt gevraagd op 2 november te besluiten over het bouwkrediet. Daarna kan gegund worden. De bouwvergunning voor de nieuwbouw wordt medio november verleend. De nieuwbouw start naar verwachting in de eerste week van 2010, de oplevering is in het voorjaar van 2011. De nieuwbouw is een ontwerp van het architectenbureau I’M uit Deventer.

Alle vastgoed verkocht
De nieuwbouw bestaat uit een parkeergarage met 176 plaatsen, op de begane grond 4.100 m2 winkels (bruto vloeroppervlak, BVO) en daarboven 30 appartementen in twee woonlagen. De gemeente heeft inmiddels alle winkels en appartementen verkocht en blijft zelf eigenaar van de parkeergarage. De ingang van de parkeergarage komt aan de Wilhelminalaan. Stichting Wold en Waard woonservice neemt 20 appartementen af voor de verhuur. De overige 10 appartementen zijn verkocht aan een marktpartij die waarschijnlijk de appartementen in de verkoop brengt.

AH en Action
De grootste winkel in het project Overtuinen wordt de nieuwe Albert Heijn. Deze winkel wordt nog iets groter dan de huidige tijdelijke winkel naast het gemeentehuis. Action b.v. heeft ook ruimte gekocht. Action realiseert een winkeloppervlak van ruim 900 m2 naast Albert Heijn, met de ingang op het plein. De overige winkelruimtes zijn verkocht aan diverse ondernemers.

HEMA
In een eerder stadium heeft de gemeente aangegeven dat er een HEMA gevestigd zou worden in de Overtuinen. Dat was gebaseerd op een optie van een HEMA-ondernemer. Een andere HEMA-ondernemer heeft zich echter in Zuidhorn gevestigd (in het Aldi-pand). Met deze ondernemer kon geen overeenstemming worden bereikt over de locatie in het Overtuinencomplex. Op die plaats komt nu de Action.

Werkzaamheden Overtuinen
Albert Heijn is sinds 21 oktober verhuisd van de Overtuinen naar de tijdelijke supermarktlocatie naast het gemeentehuis. Het oude AH-pand wordt nog voor het einde van dit jaar gesloopt. De laatste woning op de hoek Overtuinen /Wilhelminalaan wordt deze week gesloopt. Half november beginnen de werkzaamheden aan de riolering in de Burg. Kruisingalaan en de Wilhelminalaan, die moet worden verlegd in verband met de nieuwbouw van de parkeergarage. De Burg. Kruisingalaan is 1 december weer klaar en bruikbaar voor het verkeer. In november verhuist bovendien de weekmarkt van de Oosterburcht naar de Overtuinen. Tijdens alle werkzaamheden blijft een deel van de Overtuinen parkeerterrein. Er komt een tijdelijke toegang vanaf de Wilhelminalaan naar de Overtuinen.

www.komplanzuidhorn.nl
Alle actuele informatie over de werkzaamheden in het kader van het Komplan is te vinden op de website van het Komplan, die de afgelopen weken in een nieuw jasje is gestoken.

__________________________________________________________________________________________27-10-2009 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Gabriellefb

Aandacht pers voor Gabrielle zorgt ook voor aandacht voor haar missie: bekendheid voor CPTSS

27 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Expeditie Grunnen bezoekt Gabrielle Jansen
Lees verder →
Screenshot remco balk

Eredivisiedebuut Remco Balk

27 september 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Remco Balk maakte zijn eredivisiedebuut tegen FC Twente
Lees verder →
Voetbalclubzuidhorn

Derby tussen Marum en Zuidhorn afgelast na coronabesmetting

27 september 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
speler van Marum besmet
Lees verder →
Pompoenenmarkt

De pompoenen zijn weer terug op de Streekproductenmarkt

26 september 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Op het erf van Landgoedboerderij Oosterheerdt te Leek
Lees verder →
Atharina-ferdinand-1

Spectaculaire opening Culturele seizoen Zuidhorn

24 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Internationale act: ‘Compagnie with balls’
Lees verder →
Johanvanderdong-gedichtenbundej

Dichtbundel Fabriekspsalmen Johan van der Dong (Grijpskerk) online verkrijgbaar

24 september 2020    Zuidhorn-nieuws
De poëziebundel wordt ten doop gehouden op zondagmiddag 18 oktober in het kerkje van Leegkerk
Lees verder →