Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

5 zaken om op te letten bij het afsluiten van een autoverzekering

25 oktober 2021    Zuidhorn-nieuws
de ene autoverzekering is de andere niet
Glasschade

Een auto kopen is een auto verzekeren. Daar ontkom je niet aan. Maar de ene autoverzekering is de andere niet. Daarom is het goed om op bepaalde zaken te letten wanneer je een verzekering voor je auto gaat afsluiten. We bespreken er vijf.

Dekking
Het belangrijkste is de dekking. Wettelijk is een WA verzekering verplicht is als minimale dekking. Hiermee ben je echter alleen verzekerd voor aansprakelijkheid voor schade bij anderen. Wil je je auto ook verzekeren tegen diefstal en inbraak, ruitschade en storm en brandschade? Dan moet je voor Beperkt Casco kiezen. Wil je dat ook schade aan je auto door jouw eigen schuld vergoed wordt, dan kies je voor een Allrisk (ook wel Volledig Casco) autoverzekering. Uiteraard loopt de maandelijkse premie op naar mate de dekking groter wordt.

Schadesturing
Wil je als je schade aan je auto laat repareren die onder de dekking van je autoverzekering valt zelf kunnen kiezen waar je dit laat doen? Let dan op dat je er bij de verzekering die je afsluit geen sprake is van schadesturing. Dan is het namelijk zo dat je niet de volledige schade uitgekeerd krijgt wanneer je naar een schadehersteller gaat waar geen afspraken mee gemaakt zijn door de verzekeraar. Of je betaalt een hoger eigen risico wanneer je dit doet.  

Accessoires
Accessoires zijn meeverzekerd als ze standaard op nieuwe auto’s zitten, maar extra toegevoegde accessoires niet. Denk bijvoorbeeld al een later aan de auto gemonteerde trekhaak, duurdere velgen of airconditioning en leren bekleding als dit standaard bij de auto hoort. Deze moet je dan voor de juiste waarde bijverzekeren bij het afsluiten van je autoverzekering.

Kilometers per jaar
Sommige verzekeraars laten de hoogte van de premie afhangen van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Dat betekent dan dat je hier in inschatting van moet maken. Pas op dat je hier geen te lage inschatting opgeeft, want dit kan gevolgen hebben bij het vergoeden van een autoschade. Dat zal doorgaans niet het geval zijn als het om kleine verschillen gaat, maar zorg ervoor dat je niet in oktober al door je maximale aan kilometers bent.

Eigen risico
Vergelijk zeker verschillende verzekeraars, want dit kan grote verschillen opleveren qua eigen risico. Sommige verzekeraars rekenen helemaal geen eigen risico, bij anderen kan het om honderden euro’s gaan. Dat kan zich vertalen in een lagere premie, dus de vraag is wat je voorkeur heeft: minder per maand betalen, of minder bijleggen bij schade.

Met deze tips in je achterhoofd kun je autoverzekeringen gaan vergelijken om de beste voor jou te vinden. Dat is niet altijd per se de goedkoopste.

  • Schade door hagel
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Stomphorst van der laan sterk wk

Anneke Laan en Harry Stomphorst samen lijsttrekker Sterk Westerkwartier

24 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Leekster en Marumse-raadsleden Anneke Laan en Harry Stomphorst zijn als duo lijsttrekker: ‘We vullen elkaar op onderdelen goed aan’
Lees verder →
Hielke westra wh

Omgevingsvisie Westerkwartier naar gemeenteraad

24 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
30 reacties van organisaties en inwoners leidden niet tot ingrijpende aanpassingen
Lees verder →
Cmv wilhelmina zuidhorn

Nieuwe instrumenten voor CMV Wilhelmina Zuidhorn dankzij donateurs

23 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Ledenaantal groeit en daarom was deze aanschaf nodig
Lees verder →
Parkeerterrein gemeentehuis google streetvieuw

Gemeente Westerkwartier plaatst zonnecarport op Stationspark Zuidhorn - opbrengst voor minima

21 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
De inschrijving voor dit project start binnenkort. Humanitas, Stichting Schuldhulpmaatje en Sociaal Werk De Schans helpen mee door inwoners waarmee ze in contact staan op deze unieke kans te wijzen.
Lees verder →
Start leer werk traject

Gemeente Westerkwartier start met leer- /werkomgeving

21 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
De gemeente Westerkwartier wil een maatschappelijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uitkeringsgerechtigden, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en eigen buitendienstmedewerkers.
Lees verder →
Politie-

Mogelijk oplichting Zuidhorn/Aduard

21 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Komt men aan de deur met smoesjes over en/of offertes voor 'onderhoud'? Bel dan de politie
Lees verder →