Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Avondvierdaagse Zuidhorn groot succes

31 mei 2008    Zuidhorn-nieuws
Vier avonden mooi weer, ongeveer 130 vrijwilligers, mooie routes én ruim duizend deelnemers, de ingrediënten voor een geslaagde avondvierdaagse.
A4dmaandagbasscholtens2008 (10)

Ook dit jaar waren deze ingrediënten weer allemaal aanwezig.

Het was de 36e keer dat de Avondvierdaagse Zuidhorn werd gelopen en alles liep ook dit jaar gelukkig weer goed. De eerste drie avonden werd er als vanouds gestart vanuit de Gasthorn en de laatste avond waren start en finish op de Overtuinen. De heer Bijlsma van de plaatselijke Albert Heijn was ook dit jaar weer bereid gevonden de parkeerplaats voor zijn winkel vrij te houden voor de Avondvierdaagse en voor de braderie van de Zakenkring Zuidhorn. Er waren op deze laatste avond ruim duizend lopers, voor het merendeel schoolgaande kinderen met heel veel ouders en andere begeleiders, zodat het een drukte van belang was in het centrum van Zuidhorn. Het lijkt erop dat de inwoners van Noordhorn, Zuidhorn en omstreken de weg naar de braderie steeds beter weten te vinden want het was alweer drukker dan vorig jaar.

Michael van Agteren van de organiserende stichting Loopgebeur’n Zuidhorn: “Met name de derde avond werd even bedreigd door naderende onweersbuien. Gelukkig dreven de buien onze dorpen voorbij. De drukkende warmte maakte het voor de lopertjes extra zwaar, maar gelukkig heeft iedereen de finish weten te halen; zeker voor de allerkleinsten een flinke prestatie.

“Het vinden van voldoende vrijwilligers was dit jaar weer een hele klus. Er waren niet altijd genoeg vrijwilligers om voldoende controleposten op de routes te bemannen. Veel kinderen en ouders vonden dit, net zoals wij, erg jammer. We doen dan ook een dringend beroep op ouders en andere belangstellenden om zich volgend jaar aan te melden als vrijwilliger voor de controleposten (en eventueel als verkeerregelaar) om dit leuke aspect van de Avondvierdaagse mogelijk te maken.

“Tot slot willen we het grote aantal vrijwilligers, de Zakenkring Zuidhorn, de heer Bijlsma van de Albert Heijn, de gemeente, de politie en niet in de laatste plaats de deelnemers bedanken voor hun inzet en medewerking. Met deze Avondvierdaagse en de fantastische afsluiting wordt weer eens duidelijk dat er met vereende krachten iets heel moois voor het dorp kan worden georganiseerd.”

 

  • A4dmaandagbasscholtens2008 (15)
  • A4dmaandagbasscholtens2008
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over gezonde huiskamer, Meldpunt discriminatie & Ontmoet elkaar in de buurt

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 september 2023
Lees verder →
Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →