Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

30-03-08 Loopgebeur’n Zuidhorn trapt af bij Opstal

30 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn trapt af bij de Opstal in ZuidhornDe aan de Loopgroep Zuidhorn verbonden Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn organiseert jaarlijks drie hardloopwedstrijden (Waterborghloop, Mit’n Kanderrun en ZUIDHORuN) en de Avondvierdaagse. Stuk voor

Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn trapt af bij de Opstal in Zuidhorn
De aan de Loopgroep Zuidhorn verbonden Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn organiseert jaarlijks drie hardloopwedstrijden (Waterborghloop, Mit’n Kanderrun en ZUIDHORuN) en de Avondvierdaagse. Stuk voor stuk prachtige evenementen, die al jaren met veel plezier door deze stichting worden georganiseerd.

“Het kost alleen wel veel tijd - en met een bestuur van zes mensen die veel van het voorbereidend werk moeten verzetten was het gewoon teveel werk”, aldus voorzitter Arend Jan Zwarteveen. “Daarom hebben we vorig jaar al naar meer mensen gezocht die een deel van dat werk kunnen overnemen. Naast de 200 vrijwilligers (verkeersregelaars, mensen voor de inschrijving, enz) die we tijdens de evenementen nodig hebben, hebben we nu ook een aantal commissies die verantwoordelijk zijn voor een deel van van de voorbereiding.

Sponsoring, vrijwilligers, website, jeugd, materialen, routes, hekken, pr & communicatie, inschrijving zijn allemaal ondergebracht in aparte commissies. In totaal zijn er nu naast het bestuur ongeveer 20 mensen actief. De meeste commissies hebben een bestuurslid als ‘linking pin’ en een paar keer per jaar zorgen we voor onderling contact. Om te beginnen dus met een aftrap van alle werkzaamheden afgelopen dinsdagavond 25 maart. Het is heel plezierig om te ervaren dat er nog steeds voldoende mensen te porren zijn om de handen uit de mouwen te steken om dit soort evenementen mogelijk te maken. Veel van deze mensen komen uit onze Loopgroep Zuidhorn, maar niet allemaal.

“Met de nieuwe structuur van de organisatie en vooral ook met de inzet van iedereen die met ons mee wil werken en uiteraard ook de financiële steun van de gemeente Zuidhorn en alle sponsoren hopen we nog vele jaren de evenementen te kunnen organiseren. Om te beginnen in 2008 en iets specifieker: Avondvierdaagse: 26 mei t/m 29 mei, Mit’n kanderrun: 31 mei, Waterborghloop: 24 september en ZUIDHORuN: 4 oktober.”
Belangstelling om ook vrijwilliger te worden, of om aan één van de wedstrijden mee te doen of om met een gezellige club te trainen? Kijk dan eens op www.loopgebeurnzuidhorn.nl of op www.loopgroep-zuidhorn.nl.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht vlag tocht om de noord hielke westra 190921

Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

26 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra
Lees verder →
Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →