Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

30-03-08 Loopgebeur’n Zuidhorn trapt af bij Opstal

30 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn trapt af bij de Opstal in ZuidhornDe aan de Loopgroep Zuidhorn verbonden Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn organiseert jaarlijks drie hardloopwedstrijden (Waterborghloop, Mit’n Kanderrun en ZUIDHORuN) en de Avondvierdaagse. Stuk voor

Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn trapt af bij de Opstal in Zuidhorn
De aan de Loopgroep Zuidhorn verbonden Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn organiseert jaarlijks drie hardloopwedstrijden (Waterborghloop, Mit’n Kanderrun en ZUIDHORuN) en de Avondvierdaagse. Stuk voor stuk prachtige evenementen, die al jaren met veel plezier door deze stichting worden georganiseerd.

“Het kost alleen wel veel tijd - en met een bestuur van zes mensen die veel van het voorbereidend werk moeten verzetten was het gewoon teveel werk”, aldus voorzitter Arend Jan Zwarteveen. “Daarom hebben we vorig jaar al naar meer mensen gezocht die een deel van dat werk kunnen overnemen. Naast de 200 vrijwilligers (verkeersregelaars, mensen voor de inschrijving, enz) die we tijdens de evenementen nodig hebben, hebben we nu ook een aantal commissies die verantwoordelijk zijn voor een deel van van de voorbereiding.

Sponsoring, vrijwilligers, website, jeugd, materialen, routes, hekken, pr & communicatie, inschrijving zijn allemaal ondergebracht in aparte commissies. In totaal zijn er nu naast het bestuur ongeveer 20 mensen actief. De meeste commissies hebben een bestuurslid als ‘linking pin’ en een paar keer per jaar zorgen we voor onderling contact. Om te beginnen dus met een aftrap van alle werkzaamheden afgelopen dinsdagavond 25 maart. Het is heel plezierig om te ervaren dat er nog steeds voldoende mensen te porren zijn om de handen uit de mouwen te steken om dit soort evenementen mogelijk te maken. Veel van deze mensen komen uit onze Loopgroep Zuidhorn, maar niet allemaal.

“Met de nieuwe structuur van de organisatie en vooral ook met de inzet van iedereen die met ons mee wil werken en uiteraard ook de financiële steun van de gemeente Zuidhorn en alle sponsoren hopen we nog vele jaren de evenementen te kunnen organiseren. Om te beginnen in 2008 en iets specifieker: Avondvierdaagse: 26 mei t/m 29 mei, Mit’n kanderrun: 31 mei, Waterborghloop: 24 september en ZUIDHORuN: 4 oktober.”
Belangstelling om ook vrijwilliger te worden, of om aan één van de wedstrijden mee te doen of om met een gezellige club te trainen? Kijk dan eens op www.loopgebeurnzuidhorn.nl of op www.loopgroep-zuidhorn.nl.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Jeroen en jeroen

3e Single Jeroen Oosterhof

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Na, Op deze mooie dag en Laat de glazen klinken
Lees verder →
Nicole puutvol

Puut start in Zuidhorn

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Winkel in tweedehands (kinder) kleding mooie aanvulling winkelaanbod
Lees verder →
Busstation (2)

P10 blij met de aandacht voor de regio

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
aandacht hard nodig om de neerwaartse spiraal van verschraling in landelijke gebieden te stoppen
Lees verder →
Jazz te gast 010 (12)

Groninger cultuurprijzen 2024 zoekt kandidaten

16 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
De prijzen zijn bedoeld voor personen, instellingen of groepen die een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele landschap
Lees verder →
 

Definitief ontwerp nieuwbouw Lauwers College bekend

16 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Op 4 juni vindt een inloopbijeenkomst plaats
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over passende zorgverzekering, Juni Fietsmaand & Summerproat

14 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 14 mei 2024
Lees verder →